به گزارش خبرنگار ایرنا، « فرزاد مخلص الائمه» روز دوشنبه در نشست هم اندیشی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با نخبگان و صاحب نظران استان مرکزی در عرصه نظام اداری کشور در دانشگاه آزاد اسلامی اراک، افزود: مهمترین و شاید در راس ابر مسایل کشور که به ۱۰ ابر مسئله رسیدهایم، ناکارآمدی در نظام اداری باشد.
وی بیان کرد: یک ناکارآمدی مفرط با سابقه و پیشینه طولانی که شاید نزدیک به ۱۰۰ سال است که در نظام اداری کشور ایجاد شده اما از اوایل دهه ۵۰، کشور با افزایش قیمت نفت مواجه شد و با یک نظام اداری فربهای مواجه شدیم که به تدریج و به مرور زمان فربهتر و ناکارآمدتر شد.
استاندار مرکزی ادامه داد: به تعبیر رهبر معظم انقلاب، نفت سرمایه خدادای عامل فروریختگیهای فراوان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در کشور شد و نظام اداری را به شرایطی کشاند که الان هیچ قشر و سازمانی از این وضعیت رضایت ندارد و علت العلل بخش زیادی از نارضایتی فزآینده در میان مردم است.
مخلص الائمه اظهار داشت: معتقدیم که مسیر ما به سمت مسایل راهبردی بر اساس سه مولفه شکل میگیرد که مولفه اول وزن گذشته، مولفه دوم فشار حال و مولفه سوم کشش آینده است.
وی گفت: متاسفانه نظام اداری ما یک وزن سنگینی از گذشته بر دوش دستگاه اداری کشور انداخته و هیچ عنصر تحول خواهی نمیتواند خود را از این وضع جدا کند.
استاندار مرکزی افزود: وضعیت حاکم شده نیازمند یک تحول بنیادین در نظام اداری است و باید در ساختارها، کارکردها، برآیندها، نیروی انسانی، شیوه مدیریت و حکمرانی تحول بنیادین شکل گیرد.
مخلص الائمه عنوان کرد: سالهای سال است که منتظر وقوع یک تحولی در نظام اداری هستیم که بتواند ناکارآمدی مفرط را برطرف کند.
وی با بیان اینکه دولت سیزدهم به مسائل تحولی و استفاده از نخبگان نگاه ویژه دارد، اظهار داشت: مردم، رئیس جمهور و رهبر معظم انقلاب انتطار یو تحول دارند و این مهم با کار بیشتر به تنهایی محقق نمیشود و حتی اگر ۲ برابر بیشتر از دولتمردان گذشته خروجی باشد تحول صورت نمیگیرد و نیازمند اصلاح بسیاری از موارد است.
مخلص الائمه بیان کرد: ظرفیت و فرصتهای استان مرکزی بیش از مشکلات است اما مسیر پیشرفت ناهموار است و برخی مسایل تابع مسایل ملی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی هم در این نشست گفت: در کنکور امسال ۸۸ درصد دانشآموزان در رشته علوم تجربی و انسانی و ۱۲ درصد در رشتههای فنی و مهندسی ثبتنام کردند و این یک زنگ خطر جدی است.
« ابراهیم گیوکی» افزود: ۸۰ درصد مباحث دانشبنیان وابسته به رشتههای فنی و مهندسی است و جامعهای موفق است که به سمت فنی و مهندسی حرکت کند.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.
نظر شما