امسال ظرفیت پذیرش دانشجوی علمی کاربردی در استان فارس دو برابر شده است

شیراز-ایرنا-رئیس دانشگاه علمی کاربردی فارس گفت: این دانشگاه سال گذشته ۱۴ هزار نفر ظرفیت پذیرش دانشجو داشت اما هم‌اکنون ۳۸ هزار ظرفیت پذیرش دانشجو علمی کاربردی در استان فارس فعال شده که این آمار نسبت به گذشته بیش از ۲ برابر شده است.

حبیب دانش‌ منش روز دوشنبه در نشست خبری اظهار کرد: پس از عبور از دوران کرونا که مجبور بودیم آموزش‌ها را به صورت مجازی دنبال کنیم بالاخره زمینه حضوری شدن آموزش‌ها بعد از تعطیلات نوروز امسال فراهم شد. از روز شنبه هم آزمون‌ها به صورت حضوری در مراکز با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی برگزار خواهد شد.

دانش‌منش اضافه کرد: با توجه به اینکه در دانشگاه علمی کاربردی ۷۰ درصد از محتوای آموزشی به صورت عملی و کارگاهی برگزار می‌شود دنبال کردن آموزش‌ها به صورت مجازی دشوار است. اما خوشبختانه با بهتر شدن شرایط بیماری کرونا توانستیم شرایط برای حضوری شدن دوره‌های آموزشی را مهیا کنیم.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی فارس با بیان اینکه از مهرماه آموزش‌ها کاملا به شکل حضوری آغاز می‌شود، گفت: با تغییر رویکردی که در ستاد مرکزی دانشگاه اتفاق افتاد ما شاهد افزایش تعداد رشته‌ها و دوره‌هایی بودیم که در سطح استان و کشور برگزار شد. به گونه‌ای که در سال تحصیلی ۱۴۰۱ و در مهرماه در استان ۴۰۵رشته محل مختلف در مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته برای متقاضیان تعریف شده است.

دانش‌منش عنوان کرد: به نسبت سال تحصیلی ۱۴۰۰، حدود ۱۲۳ رشته محل به رشته محل‌های استان اضافه شده است و از ۲۸۲ رشته محل در سال گذشته به ۴۰۵ رشته محل رسیده‌ایم.

وی گفت: ۳۷ رشته محل از مجموع ۱۲۳ رشته محل برای اولین بار در استان اجرا می‌شود. که تعدادی از این ۱۲۳ رشته محل قبلاً برگزار می‌شد اما بنا به دلایلی که در استان مطرح بود اجرای این رشته محل‌ها را متوقف کرده بودیم.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه ۱۲۰ عنوان رشته در کشور برای نخستین بار تدوین شده است، افزود: ۲۲ عنوان رشته محل از مجموع این ۳۷ رشته محلی که در استان فارس اجرا می‌شود در کل کشور برای اولین بار تدوین شده است. در واقع بر اساس نیاز جدیدی که به واسطه همه‌گیری کرونا شکل گرفت به سمت تدوین این دوره‌ها و رشته‌ها در مقاطع کاردانی و کارشناسی رفتیم.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی فارس با بیان اینکه یکی از اهداف و رسالت این دانشگاه توجه به بازار کار است، گفت: یکی از وظایف این دانشگاه نیازسنجی مهارتی و شغلی در زمینه‌های مختلف است تا بتوانیم با پرورش مهارت‌های افراد کارآفرین و شغل محور پاسخگوی نیاز بازار کار جامعه باشیم.

دانش‌منش اضافه کرد: این دانشگاه در حوزه‌های مختلفی از جمله صنعت، کشاورزی، خدمات اجتماعی و فرهنگ و هنر فعال است و رشته‌های دانشگاه در این چهار طبقه قرار می‌گیرند که بیشترین مخاطبان را به ترتیب در حوزه صنعت،  خدمات اجتماعی، هنر و کشاورزی داریم.

وی با اشاره به اینکه برای نخستین بار سند راهبردی پنج‌ساله دانشگاه جامع علمی کاربردی استان هم تدوین و مصوب شده است، گفت: ما اسناد راهبردی مربوط به تک تک مراکز را هم تدوین کردیم در حال حاضر مراکز می‌دانند برنامه چهار ساله آنها برای گسترش در حوزه‌های مختلف چیست.

دانش‌منش با اشاره به شعار سال ۱۴۰۱ گفت: یکی از اهداف ما از بدو تأسیس این دانشگاه ایجاد شغل و کارآفرینی و پاسخ به نیازهای شغلی جامعه بوده است که شعار امسال هم دقیقا هم‌جهت با اهداف دانشگاه است‌.

وی با بیان اینکه استان فارس بیشترین مرکز نوآوری و کارآفرینی را در جوار مراکز آموزشی تأسیس کرده است، یادآور شد: در تلاش هستیم که مانند گذشته مراکز نوآوری را در کنار مراکز آموزشی شکل دهیم. تعداد بسیاری رویدادهای استارتاپی را نیز در سال گذشته برگزار کردیم و برای امسال هم در نظر داریم با هدف ایده‌پردازی، کارآفرینی و اشتغال رویدادهای مختلفی در حوزه استارتاپی برگزار کنیم.

دانش‌منش گفت: تفاهم‌نامه‌ای در حوزه معرفی دستیاران فناوری با پارک علم و فناوری استان فارس منعقد شده است. معرفی دانشجویان متقاضی برای فعالیت در حوزه دستیار فناوری و حضور در شرکت‌های دانش‌بنیان از اهداف این تفاهم‌نامه به شمار می‌رود.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی فارس افزود: ما مدعی هستیم که در این دانشگاه افراد آچار به دست و پنجه‌های کارآمدی را تربیت می‌کنیم که می‌توانند مثمر ثمر واقع شوند و دانشجویان مهارت آموخته این دانشگاه پتانسیل بسیار خوبی را برای فعالیت در شرکت‌های دانش‌بنیان دارند.

او با بیان اینکه برای نخستین بار صندوق پژوهش و نوآوری دانشگاه در سطح کشور تأسیس شده است،گفت: افزون بر سرمایه‌گذاری دانشگاه در این صندوق غیر دولتی، دستگاه‌های متقاضی که در جوارشان مراکز علمی کاربردی را تاسیس کردیم هم در این زمینه با ما مشارکت دارند.

دانش‌منش بیان داشت: ۴۰۵ کد رشته محل در ۲۱ مرکز آموزش علمی کاربردی برپا می شود که ۱۵ مرکز در شیراز فعالیت دارند و ۶ مرکز هم در طرح شهرستان‌ها فعال هستند.

وی عنوان کرد: بر اساس سند پنج‌ساله تعداد مراکزی را که قرار است به صورت هدفمند در استان تأسیس کنیم مشخص هستند و در حال پیگیری هستیم که در شهرستانهای مختلف بر اساس اسناد بالادستی توسعه شهرستان مراکزی را در جوار صنایع تأسیس کنیم تا این مراکز بتوانند پاسخگوی نیاز شهرستان‌ها باشند.

این مقام مسئول گفت: برای مهرماه ۱۴۰۱ بیش از ۱۱ هزار ظرفیت پذیرش دانشجو در کارشناسی ناپیوسته و بیش از ۲۶ هزار ظرفیت پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی در ۴۰۵ کد رشته مختلف را فعال کرده‌ایم.

وی افزود: در مجموع ۳۸ هزار ظرفیت پذیرش دانشجو علمی کاربردی را در استان فارس فعال کرده‌ایم؛ این در حالی است که سال پیش ۱۴ هزار ظرفیت پذیرش داشته ایم و اکنون آمار نسبت به گذشته بیش از ۲ برابر شده است.

دانش‌منش گفت: احداث مجتمع کارآفرینی و نوآفرینی واحد استانی که در جوار ساختمان مرکزی از دیگر اقدامات ما محسوب میشود که تاکنون دو دوره موفق در این مجتمع به عنوان یک شتاب دهنده برای ایده‌پردازها برگزار شده است.

وی اضافه کرد: بیش از ۱۲ تیم استارت آپی مختلف دوره‌های لازم را به شکل رایگان پشت سر گذاشتند و مورد حمایت قرار گرفتند.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی فارس گفت: از تیم های استارت آپی نیز حمایت می کنیم تا این گروه ها بتوانند خود را به مرحله شرکت‌های دانش‌بنیان و تجاری سازی برسانیم‌. هم آموزش لازم را به آنها می دهیم و هم فضای کار اشتراکی را برایشان فراهم خواهیم کرد. خوشبختانه شاهد سومین دوره حمایت از گروه‌های استارت آپی هستیم.

وی با اشاره به اینکه اساتید از طریق فراخوان جذب می شوند، اظهار کرد: بیش از یکصد نفر استاد مهرماه اضافه می شوند و تاکنون ۹۰۰ استاد در استان داریم و فراخوان ۱۴۰۱ هم به زودی اعلام می شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه در سطح استان بیش از ۹۰۰ مدرس داریم که در مراکز مختلف فعال هستند، گفت: اساتید را از طریق اعلام فراخوان جذب می‌کنیم‌ و از همین طریق بیش از ۱۰۰ نفر استاد در مهرماه به مجموعه اساتید علمی کاربردی اضافه خواهند شد. در همین تابستان هم فراخوان ۱۴۰۱ را داریم که بر اساس نیازسنجی‌ها از اساتید خبره و تحصیلکرده استفاده خواهیم کرد.

وی با اشاره به راه‌اندازی رشته های مربوط به رسانه گفت: رشته های مربوط به رسانه در چند مرکز غدیر، پارک سلامت روان‌و جهاد دانشگاه  راه اندازی شده است. تعداد بسیاری از  کد رشته‌های حوزه تربیت بدنی و ورزش هم فعال شده است. داشتن محیط کار یکی از الزامات ما برای راه‌اندازی این رشته‌ها است.

دانش منش اظهار کرد: امسال پذیرش‌ها در تاریخ‌های بهتری صورت می‌گیرد. پذیرش کارشناسی از همین هفته آغاز خواهد شد و پذیرش مقطع کاردانی نیز چند هفته آینده آغاز می شود.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی فارس گفت: برای پذیرش و راهنمایی بهتر و هدفمند متقاضیان میزهای خدمت در تمام مراکز راه اندازی شده است و با وجود اینکه ثبت نام از طریق سایت سازمان سنجش به صورت متمرکز انجام می‌شود اما برای اینکه مشاوره تحصیلی خوبی ارائه شود و متقاضیان را به کد رشته محل‌های مورد نظر سوق دهیم در ۲۱ مرکز اقدام به راه‌اندازی این میز خدمت‌ها کرده‌ایم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha