به گزارش ایرنا، نادر فلاحی روز یکشنبه تعیین حریم این اثر تاریخی را مطالبه امام جمعه و مردم هشتجین عنوان کرد و گفت: نقشههای حریم تپه تاریخی دیزلین که قدمت آن به عصر مفرغ تا دوره ایلخانی برمیگردد، در سال ۱۴۰۰ کار شده و امسال عرصه و حریم این تپه تاریخی در وزارتخانه میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی مصوب میشود.
وی ادامه داد: این تپه تاریخی که در داخل شهر هشتجین قرار دارد پیش از این و در سال ۱۳۸۲ در فهرست آثار غیرمنقول کشور به ثبت ملی رسیده است و در سالهای بعد کاوش باستانشناسی و لایهنگاری در این محوطه انجام شده است.
فلاحی به عزم جدی این اداره کل در حراست و پاسبانی از هویت و آثار تاریخی منطقه و حفظ و احیای آثار باستانی استان اشاره کرد و گفت: با تعیین عرصه و حریم تپه تاریخی دیزلین محدوده ساخت و ساز در اطراف این تپه تاریخی به منظور حفاظت از این اثر مشخص میشود.
استان اردبیل با پیشینه قوی فرهنگی دارای آثار تاریخی فراوان در بین استانهای کشور است.
مجموعه تاریخی بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی به عنوان نگین بناهای باستانی استان ، بقعه شیخکلخوران متعلق به امینالدین جبرئیل پدر شیخ صفیالدین اسحق جد سلاطین صفوی واقع در روستای کلخوران ، خانه ارشادی ، حمام ملاهادی ، برج شاطر ، پل هفت چشمه ، مجموعه بازار تاریخی و مسجد جمعه از جاذبههای اردبیل هستند.
همچنین مقبره شیخحیدر ، کاروانسرای قانلیبولاغ ، سنگ نبشتههای ساسانی ، قلعههای دیو ، قهقهه و کهنه در مشگینشهر ، قیز قلعه و شاهتپه در گرمی ، حمام سنگی در کوثر ، قلعه بوینییوغون در نیر ، هفت تپه در خلخال و بناهای باستانی بازمانده از دورههای مختلف در گوشه و کنار این خطه نمونههایی از تاریخ و فرهنگ این دیار است.
نظر شما