به گزارش روز شنبه ایرنا، تارنمای رادیو دولتی پاکستان نوشت: حنا ربانی بعد از هدایت هیاتی از نمایندگان کشورش در اجلاس اف ای تی اف در برلین در یک کنفرانس خبری در اسلام آباد خاطرنشان کرد که نیروی ویژه اقدام مالی پیشرفت قابل توجه ما و تعهدات ما نسبت به استانداردهای بین المللی مبارزه با پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم و اشاعه را درک کرده است.
وی گفت: برنامه اقدام ۲۰۱۸ بدون هیچ گونه تعلیقی از سوی پاکستان بسته شده است در حالی که برنامه اقدام سال ۲۰۲۱ یک سال زودتر از زمان بندی های تعیین شده تکمیل شده است.
به رغم اظهارات وزیر مشاور در امور خارجه پاکستان، یک ناظر بین المللی روز جمعه گفت که پاکستان را در فهرست به اصطلاح «خاکستری» کشورهایی که اقدامات کاملی برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم انجام نمی دهند، نگه می دارد. وی با این حال ابراز امیدواری کرد که حذف این کشور از این فهرست پس از سفر آتی به اسلام آباد برای تعیین پیشرفت های این کشور انجام شود.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام این موضوع از سوی مارکوس پلیر، رئیس گروه ویژه اقدام مالی، ضربه ای به دولت تازه منتخب پاکستان بود که معتقد است بیشتر وظایف این سازمان را انجام داده است.
پاکستان امیدوار بود اف ای تی اف در نشست روز جمعه خود در برلین حذف این کشور را از فهرست خاکستری اعلام کند.
پلیر گفت که بازرسی از پاکستان قبل از اکتبر انجام خواهد شد و اعلام رسمی در مورد خروج پاکستان از این فهرست متعاقباً خواهد آمد. او گفت که اف ای تی اف اسلام آباد را به دلیل اجرای برنامه های عملیاتی این سازمان تمجید می کند - که نشانه واضحی از نزدیک شدن پاکستان به خروج از فهرست خاکستری است.
اف ای تی اف در بیانیه ای اعلام کرد: تداوم تعهد سیاسی پاکستان به مبارزه با تأمین مالی تروریسم و پولشویی منجر به پیشرفت قابل توجهی شده است. تعهد سیاسی پاکستان برای تداوم اجرا و بهبود اوضاع در آینده همچنان ادامه دارد.
بر اساس گزارش رادیو پاکستان، وزیر مشاور در امور خارجه پاکستان گفت در نتیجه این دستاورد چشمگیر، اف ای تی اف بازدید تیم فنی خود از پاکستان را در محل برای تأیید روند اجرای اصلاحات صادر کرده است. این آغاز فرآیند پایانی است که در نهایت با خروج پاکستان از فهرست خاکستری اف ای تی اف به اوج خود می رسد.
این مقام پاکستانی افزود: ما در حال همکاری نزدیک با اف ای تی اف هستیم تا بازدید از محل را در تاریخهای مناسب دوجانبه ترتیب دهیم و کل فرآیند را در اولین فرصت و قبل از جلسه عمومی بعد اف ای تی اف در اکتبر سال جاری به پایان برسانیم.
حنا ربانی تاکید کرد همکاری پاکستان با اف ای تی اف و جامعه بین المللی مطابق با اهداف راهبردی ما برای تقویت اقتصادی و تقویت ادغام در نظام مالی بین المللی است.
وی ابراز اطیمنان کرد که این خبر خوش اف ای تی اف اعتماد را به اقتصاد ما بر می گرداند و باعث بهبود سرمایه گذاری می شود.
وزیر مشاور پاکستانی گفت کشورش در موقعیتی قرار دارد که نه تنها مسیر اصلاحات خود را در آینده حفظ خواهد کرد، بلکه می تواند در این زمینه به سایر کشورها راهنمایی و پشتیبانی فنی نیز ارائه کند. او گفت که پاکستان این جایگاه را از طریق کار مداوم خود به دست آورده است. ما نه تنها به تعهدات خود عمل کرده ایم، بلکه بیش از حد انجام داده ایم.
وی همواره تاکید داشته که اف ای تی اف باید غیرسیاسی و در فرایند خود از اصول فنی پیروی کند.
به گزارش ایرنا، پاکستان از نزدیک به چهار سال گذشته به دلیل ضعف در مقابله با جرائم پول شویی و تامین مالی تروریسم از سوی گروه ویژه اقدام مالی (اف ای تی اف) در فهرست خاکستری قرار گرفته بود.
پاکستان از سال ۲۰۱۸ پس از قرار گرفتن در فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی مکلف به تقویت نظام مبارزه با پولشویی، جلوگیری از تامین مالی تروریسم و اعمال تحریم بر گروههای افراطی و عناصری که در لیست تروریسم جهانی سازمان ملل قرار دارند شد.
پاکستان طی ۲ سال گذشته در جهت عمل به تمهیدات گروه ویژه اقدام مالی (افایتیاف) و عبور از خطر قرار گرفتن در «لیست سیاه» ، قوانین ملی برای مبارزه با تامین مالی تروریسم و پولشویی را سختتر کرد.
نظر شما