اولویت خیران باید حفاظت از آینده‌سازان کشور باشد

مشهد-ایرنا- معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه گفت: اولویت کار خیران در شرایط کنونی باید نسل جوان و رفع مشکلات آنان در جهت حفاظت از آینده‌سازان کشور باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا علی احمدی روز پنجشنبه در نشست مجمع عمومی خیرین کشور در مشهد افزود: خیر شما خیران باید به نسل آینده برسد، اکنون نسلی که می‌خواهد تمدن اسلامی را پایه‌ریزی کنند در معرض آسیب قرار گرفته است و در راس آن استعدادهای برتر جوان دائم در حال رفتن از کشور هستند.

وی با بیان اینکه همه سرمایه‌ها اعم از فکری و مالی باید در خدمت به نسل جوان قرار گیرد، بیان کرد: خیرین و بازنشستگان که تخصص‌های مختلف دارند، خانواده‌های موفق باید به داد جوانان برسند و به آنان مشاوره دهند.

معاون سازمان برنامه و بودجه گفت: هم‌اکنون جوانان کشور برای پذیرش مسوولیت اهم از شغل، تشکیل خانواده و اداره کشور آمادگی لازم را ندارند، به طور دائم از نسلهای گذشته گلایه دارند و آنان را نقد می‌کنند، به جای اینکه این احساس وظیفه را داشته باشند که خودشان باید چه کاری برای کشور انجام دهند.

علی احمدی تاکید کرد: باید جوانان را درک کرد، اگر مشکل ازدواج دارند یا هر مشکل دیگری دارند باید آن مشکل را حل نمود، بزرگترها و سالمندان باید به داد نسل جوان برسند و سرمایه‌های خود را روی این نسل متمرکز کنند.

معاون سازمان برنامه و بودجه افزود: امروزه سرمایه انواع و نقشهای متفاوتی پیدا کرده و گستردگی بیشتری در اداره جامعه دارد که از سرمایه‌های فکری گرفته تا سرمایه‌های انسانی، سازمانی، نهادی، معنوی و اخروی که از مصادیق آن هستند.

وی بیان کرد: مجموعه خیرین بیشتر در حوزه سرمایه مالی و فیزیکی فعالیت دارند، اما در شرایط کنونی لازم است که حوزه کاری خود را در سرمایه‌های انسانی، معنوی، فکری، نهادی و ساختاری و سازمانی گسترش دهند.

نظامات حکمرانی پنج رکنی شده است

معاون سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: امروزه نظامات حکمرانی مانند گذشته نیست که بگویند یک نظام سرمایه‌داری وجود داشت و بازار حاکم بود و یا یک نظام سوسیالیستی وجود داشت و دولت همه کاره بوده است، اکنون مفاهیم مزبور دگرگون و مفاهیم جدیدی جایگزین آنها شده‌اند.

علی احمدی افزود: نظامات حکمرانی در سراسر دنیا و در کشورهای پیشرفته، پنج رکنی شده که یک رکن دولت، رکن دیگر بنگاه و بازار و بخش خصوصی و سرمایه، رکن سوم مردم و جامعه مدنی و تشکلهای مردم نهاد و خیرین، رکن چهارم نهادهای عمومی و غیردولتی و رکن پنجم دفاعی در زمان صلح است.

وی خاطر نشان کرد: ما با یک حکمرانی پنج رکنی مواجه هستیم که در آن به جای اینکه دولت بخواهد همه کاره باشد یا به تعبیر نظام سرمایه‌داری گذشته، بازار بخواهد همه کاره شود، یک حکمرانی شبکه‌ای تعاملی از پنج رکن مزبور وجود دارد.

علی احمدی اظهار داشت: اگر حکمرانی ما در کشور بخواهد از حالت دولت محور به حالت پنج رکنی مزبور درآید، خیرین می‌توانند نماینده بخش مردمی باشند، آنچه که هم در خارج از کشور به عنوان جامعه مدنی از آن یاد می‌کنند، خیرین می‌توانند پیشتاز این حوزه باشند و با دولت در حکمرانی سهیم باشند، نه اینکه فقط موردی بخواهند کارهایی انجام دهند بلکه رکنی از مردم در اداره حکمرانی باشند.

وی افزود: در این راستا باید خیرین کانون تفکر تشکیل بدهند و سرمایه فکری که لازم است را بسیج کنند تا بتوانند نقش مردم را در اداره نظام حکمرانی احیا کنند.

معاون سازمان برنامه و بودجه گفت: نقش مردم در حکمرانی این نیست که فقط در ایام انتخابات پای صندوق‌های رای بیایند یا موقعی که گرفتاری برای کشور پیش می‌آید و حضور جمعی لازم است در قالب تظاهرات و گردهمایی‌ها ایفای نقش کنند، اینها نقش های حداقلی و ضروری است که مردم می توانند و باید داشته باشند.

علی احمدی اضافه کرد: نقش اصلی مردم مشارکت در اداره نظام است، تحقق این مهم نیاز به تفکر دارد که در جامعه ما شناخته شده و جا افتاده نیست، در سازمان برنامه و بودجه هم از مشارکتهای مردمی و بخش خصوصی صحبت می‌شود، اما اینها کفایت نمی کند، لذا این مهم مستلزم این است که خیرین کانون تفکری شکل بدهند و سرمایه‌های فکری را بکار گیرند و با کمک دولت چگونگی حضور مردم را در نظام حکمرانی تبیین کنند.

وی ادامه داد: هم اینک که در آستانه تدوین برنامه هفتم پیشرفت و تعالی کشور هستیم، خیرین می‌توانند به خوبی نقش خود را ایفا کنند و ما هم در سازمان برنامه و بودجه می‌توانیم در این زمینه یاریگر باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha