وجود چهار فرزند در هر خانواده جمعیت کشورمان را جوان نگه می‌دارد

قزوین - ایرنا-دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور با بیان اینکه کشور ما به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از پیرترین کشورهای منطقه است،‌گفت: برای حفظ جوانی جمعیت در کشور باید در هر خانواده حداقل چهار فرزند وجود داشته باشد تا نرخ رشد جمعیتی مثبت شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، صالح قاسمی روز پنجشنبه در نشست تبیین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که ویژه مدیران کل دستگاه‌های اجرایی، روسای دانشگاه‌ها و فرمانداران و بخشداران در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، با بیان اینکه اجرای قانون جوانی جمعیت برای کشور ضروری است، افزود: تغییر نگرش فرهنگی و سبک زندگی در کنار کاهش مشکلات اقتصادی موجب فرزند آوری در خانواده ها خواهد شد.

وی اظهار داشت: طی ۲۰ ساله آینده نرخ رشد جمعیتی منفی را در کشور تجربه خواهیم کرد و این میزان پایین‌ترین نرخ باروری منطقه غرب آسیا و جهان اسلام خواهد بود.

قاسمی تصریح کرد: در حال حاضر شاهد نرخ رشد ۰.۶ درصد جمعیت هستیم و در صورت عدم تغییر جدی در این وضعیت تا حدود ۱۵ سال آینده نرخ رشد صفر درصد را تجربه خواهیم کرد و پس از آن نرخ رشد منفی را خواهیم داشت.

 وی با تاکید بر اینکه ۲ مقوله سبک زندگی و وضعیت اقتصادی بر روی این موضوع تاثیرگذار هستند، افزود: بر اساس تحقیقات صورت گرفته نوع سبک زندگی بیشتر از متغیرهای اقتصادی بر موضوع فرزند آوری در بین خانواده‌های ایرانی مؤثر بوده است، اگر چه شاید عموم مردم معتقد باشند که وضعیت اقتصادی، تاثیر بیشتری دارد.

 مسوول کارگروه جمعیت مرکز ارزیابی اجرای سیاست‌های کلی نظام با اشاره به سیاست‌های جمعیتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری،‌افزود: سیاست‌های کلی جمعیتی در ایران از جامع‌ترین سیاست‌های جمعیتی در دنیا است که سندی بالادستی دقیق و کارشناسانه به حساب می‌آید.

قاسمی با بیان اینکه سیاست های جوانی جمعیت در گذشته به درستی اجرا نشده و باید در این خصوص جدیت به خرج داد، اظهار داشت: دستگاه های اجرایی مکلف هستند تا برنامه های مربوط به جوانی جمعیت و تعالی خانواده ها را به طور جدی در دستور کار قرار دهند.

وجود چهار فرزند در هر خانواده جمعیت را جوان نگه می‌دارد

ایران در پنج ساله پایانی پنجره جمعیتی قرار دارد

این پژوهشگر خانواده با بیان اینکه ایران در پنج ساله پایانی پنجره جمعیتی قرار دارد، گفت: ما حداکثر پنج سال برای رشد جمعیت فرصت داریم و بعد از آن با بحران مواجه خواهیم شد که تمامی عرصه‌های کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه هر کشوری براساس نیروی کار زمینه رشد و توسعه را دارد، خاطرنشان کرد:  سنین ۱۶ تا ۶۴ سال در دنیا سنین کار و فعالیت شناخته می‌شوند و اگر در کشوری این بازه سنی بیش از ۶۰ درصد آن جامعه را تشکیل دهد گفته می‌شود که این کشور در فاز پنجره جمعیتی قرار گرفته است و فرصت بالقوه زیادی در این جامعه وجود دارد که از نیروی جوان استفاده و رشد اقتصادی را محقق کند.

دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور ادامه داد: در حال حاضر ایران در فرصت پنجره جمعیت قرار دارد که براساس آن می‌توانیم ساختار جوانی جمعیتی را حفظ کنیم.

وی با بیان اینکه در هر کشوری این پنجره جمعیتی ۴۰ تا ۴۵ سال به طول می‌انجامد، افزود: در کشور ما این پنجره جمعیت در سال ۱۳۸۵ باز شده و الان بیش از ۶۰ درصد کشور ما در گروه سنی ۱۶ تا ۶۴ سال قرار دارد اما با توجه به روند سریع سالخوردگی جمعیت در ایران به سرعت در حال سپری کردن دوره پنجره جمعیت هستیم.

قاسمی تاکید کرد: افزایش تعداد سالمندان در سه دهه آینده اقتصاد کشور را تحت تاثیر منفی خود قرار خواهد داد چراکه ما با کمبود نیروی کار، رکود، کاهش تولید، افزایش وابستگی به واردات و ضرر و زیان نهادهای اقتصادی و تأمین اجتماعی مواجه خواهیم شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha