به گزارش خبرنگار ایرنا، علی شعبانی روز پنجشنبه در نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم استان قزوین، افزود: وقوع جرم، آسیب ها و خسارتهای مختلفی را برای جامعه دارد و دعاوی قضایی نیز همین طور است به همین دلیل بر اصل پیشگیری از وقوع جرم تاکید شده و سایر دستگاه ها نیز در این زمینه وظیفه دارند.
وی همچنین گفت: اگر این وظایف به خوبی انجام شود دیگر کشف جرم و مجرم ضرورتی پیدا نمی کند و وظایف بعدی برای دستگاه ها ایجاد نمی شود.
شعبانی افزود: پیشگیری بهتر از درمان است چون در صورت ابتلا به بیماری، خسارت ها بیشتر می شود و حتی منجر به فوت بیمار خواهد شد و هزینه ها و مشکلات زیادی را به بار می آورد و در امور اخلاقی نیز گناه نکردن آسانتر از توبه است.
رییس کل دادگستری استان قزوین گفت: در پیشگیری از وقوف جرم می طلبد تمامی مدیران و دستگاه ها که تا به امروز پای کار بوده اند مشارکت جدی تری را داشته باشند چون اگر جامعه را بررسی کنیم نمی توان نمره عالی را به خود در این زمینه بدهیم و باید مشارکت و هم افزایی را بالا ببریم تا سطح وقوع جرایم و دعاوی را کاهش دهیم و ارتقای رضایتمندی مردم را شاهد باشیم.
این مسوول اظهار داشت: در دستور العمل پیشگیری از سرقت که فراوانی آن در استان قزوین زیاد است و مصوبه شورای امنیت کشور می باشد برای ۲۷ دستگاه و نهاد اجرایی، تکالیفی شناسایی شده است.
شعبانی گفت: مقابله با جرایمی مانند سرقت از وظایف ذاتی دستگاه قضایی است ولی دستگاه های دیگر نیز این تکلیف را به دوش دارند و از ۱۰ مورد وظیفه مشخص شده، هشت وظیفه مربوط به مدیران است و باید پای کار باشند تا پیشگیری از وقوع جرم را در سطح اعلای خود اجرا کنیم.
وی گفت: ظرفیت برای پیشگیری و کاهش جرائم در استان قزوین وجود دارد و باید اهتمام و هم افزایی و تلاش بیشتری در این زمینه داشته باشیم تا سطح امنیت را ارتقا ببخشیم.
پیشگیری از جرم موضوعی چند وجهی است
دادستان عمومی و انقلاب قزوین نیز در این نشست گفت: در سال های اخیر پیشگیری از وقوع جرم را به عنوان یک رویکرد مهم از دستگاه قضا شاهد هستیم که البته جزو وظایف ذاتی قوه قضاییه قرار داده شده است.
محمد قاسمی افزود: تشکیل شورای پیشگیری از وقوع جرم نشان می دهد این مهم یک مساله چند وجهی است و برای تحقق اهداف در این خصوص نیازمند همکاری و جدیت دستگاه های مختلف هستیم.
این مسوول قضایی با اشاره آمارهای رو به رشد پیشگیری از وقوع جرم در استان قزوین،گفت: نباید به این آمار دلخوش کرد و از تمرین و ممارست برای ارتقای امنیت در جامعه دست برداشت.
وی اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر بسیاری از قوانین و مقررات موجود در کشورمان پیوست پیشگیری از وقوع جرم ندارد، مثلا به دلیل همین نقص برخی طرح های عمرانی پس از بهره برداری دچار مشکل و چالش می شوند.
این مسوول گفت: برخی دستگاه ها اعلام می کنند بودجه ای در زمینه پیشگیری از وقوع جرم ندارند اما جای تعجب دارد چرا وقتی می توان با هزینه بسیار کمتر از وقوع یک جرم پیشگیری کرد چرا نباید در این خصوص اقدامی داشت و منابع جذب کرد.
دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت: قزوین از شاهراه های ارتباطی کشور است و در مسیر عبور ۱۱ استان قرار دارد که این مساله وظایف ما را در حوزه پیشگیری از وقوع جرم حساس تر کرده است.
وی اظهار داشت: همه باید برای کاهش وقوع جرم آستین همت بالا بزنیم و نقش رسانه ها را نیز در این خصوص نباید نادیده گرفت.
دادستان عمومی و انقلاب قزوین اظهار داشت: بخشی از کار پیشگیری از وقوع جرم زیرساختی است و خروجی آنرا در آمارها و ارقام می بینیم و امیدواریم با این رویکرد شاهد کاهش آسیب های اجتماعی و وقوع جرم در جامعه باشیم.
نظر شما