به گزارش خبرنگار ایرنا ، بر اساس آمار رسمی معاونت ترویج جهاد کشاورزی مازندران ۱۳ نفر از برترین های کشاورزی به عنوان کشاورزان نمونه ملی و ۸۸نفر نیز نمونه استانی هستند، این کشاورزان در بخش دام و طیور ، شیلات، صنایع و مکانیزاسیون، منابع طبیعی، آب و خاک، زراعت و باغبانی بهترین مدیریت ، عملکرد و بهره وری را داشتند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این مراسم با اظهار این که همچنان اختلاف و شکاف تولید در تولیدات محصولات کشاورزی بالا است، گفت: به طور یقین با استفاده از فناوری های نوین می توانیم این شکاف را از بین ببریم ، امروز شکاف تولید را در واحد سطح را می توانیم با مهارت افزایی کشاورزان و فعالیت های دانش بنیان از بین ببریم.
حسن عنایتی با تاکید بر این نکته که اقتصادی شدن کشاورزی مازندران برای حفظ زمین این خطه ضروری است ، افزود: امنیت غذایی و آرامش بخشی به بازار محصولات کشاورزی در مازندران نیز باید در حمایت از تولید کنندگان بیشتر شود و همسو با این رویکرد وزارت جهاد کشاورزی دولت سیزدهم به این موارد توجه ویژه دارند.
وی ادامه داد: مطمئنا با دلگرمی تولید کنندگان می توانیم امنیت غذایی ملی را در این خطه تضمین کنیم و یکی از راهکار های مهم در حمایت از تولید کنندگان محصولات کشاورزی در این استان ،صادرات محصولات کشاورزیبه بازار های خارجی کشورهای همسایه است .
عنایتی همچنین صنایع تبدیلی کشاورزی را مهم ترین عامل برای تکمیل زنجیره ارزش افزوده تولیدات کشاورزی مازندران دانست و بیان داشت: در این خصوص دولت با اختصاص تسهیلات کم بهره در کنار کشاورزان است.
استان مازندران با تولید ظرفیت ۷۲ نوع از تولیدات محصولات کشاورزی به مقدار هفت میلیون و ۵۰۰هزار تن ،حدود ۱۱درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد.
مازندران دارای ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است. طبق آمار رسمی هر ساله به طور متوسط ۲۱۵ هزار هکتار از زمین های کشاروزی مازندران زیر کشت برنج می رود و این استان با تامین بیش از ۴۲ درصد برنج سفید کشور ، رتبه اول را دارد.
نظر شما