فرحنازسادات احمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، سن بالای فرزندآوری در زوجین، ازدواج در سنین بالا ، بیماریهای ژنتیکی، استفاده از سیگار، مشروبات الکلی و استفاده از انواع موادمخدر از جمله علل ناباروری در مردان و زنان این استان ذکر کرد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین داشتن بیماریهای زمینهای و ازدواجهای فامیلی که به علت وجود قومیتهای مختلف در این استان، بیشتر است، از دلایل عمده ناباروری در گلستان است.
رییس مرکز ناباروری نهال گرگان(گلستان) گفت: اگر زوجین زیر ۳۵ سال سن در صورت یک سال با هم بودن، باروری نداشته باشند، با مراجعه به این مرکز، مداخلات خود را انجام می دهیم و چنانجه زوجین بیشتر از ۳۵ سال سن داشته باشند، ملاک با هم بودن آنها برای ما ۶ ماه خواهد بود و سپس در صورت درخواست، مداخله خواهیم کرد.
احمدی افزود: بررسیها نشان میدهد، سهم زنان در علل ناباروری ۳۰ درصد، سهم مردان در این مساله ۳۰ درصد و ۳۰ درصد هم مربوط به وجود مشکل در هر زوجین است و ۱۰ درصد دیگر علل ناباروری هنوز ناشناخته است.
وی ادامه داد: براساس آمارهای موجود در کشور، از ۲۶ میلیون زوج بدون فرزند در کشور، چهار میلیون نفر نازا هستند و هر ساله ۸۰ هزار نفر به این آمار اضافه میشود.
وی تصریح کرد: در کشور ۷۷ مرکز ناباروری وجود دارد که ۲۸ مرکز دولتی بوده و مرکز ناباروری نهال در گلستان، از موفقترین مراکز است و میزان موفقیت آن در درمانهای مربوط با بسیاری از مراکز در تهران برابری میکند.
رییس مرکز ناباروری نهال گرگان یادآور شد: میزان باروری در سنین ۳۹ سال ۲۵ درصد، ۴۰ سال ۲۰ درصد، ۴۱ سال ۱۵ درصد، ۴۲ سال ۵ تا ۱۰ درصد است و از ۴۲ تا ۴۵ سال این درصد کمتر میشود، بطوری که درصد باروری در ۴۵ سالهها و بالاتر به صفر خواهد رسید.
احمدی اظهارداشت: بعد از ویروس کرونا از نوع دلتا، بررسیها و آزمایشها نشان داده که ذخایر تخمدان در افراد زیر ۴۰ سال به شدت کاهش یافته است که در آقایان تجزیه و تحلیل ها نشان میدهد، به شدت با کاهش اسپرمها مواجه بودیم.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ از ۲۱ آزمایش مورد نظر در آقایان مشخص شد که هفت نفر هیچ اسپرمی نداشت، این آمار در سال ۹۹ از ۳۵ نفر آزمایش شده به ۱۵ نفر و سال ۱۴۰۰ از ۷۹ مورد آزمایش صورت گرفته، ۲۲ مورد فاقد اسپرم داشتیم.
رییس مرکز ناباروری نهال گرگان با اشاره به برخی مراجعات به این مرکز و مطلب شخصی خود، گفت: عمده مشکلات موجود در این مراجعات، افزایش زیاد طلاقها، ازدواج آقایان با سنین پایین با خانمهای سن بالا (۴۲ سال به بالا)، ازدواج سفید بوده که متاسفانه ماه به ماه شاهد افزایش این مشکلات هستیم.
احمدی با بیان این که تاکنون این مرکز به ۱۲ هزار زوج خدمات ارائه داده به مشکلات موجود در مرکز اشاره و اضافه کرد: کمبود نیرو، مشکلات دارویی، کمبود تجهیزات پیشرفته ، کیفیت پایین برخی داروها و تحت پوشش بیمه قرار نگرفتن خدمات ارائه شده به زوجین ۴۹ سال به بالا، برخی از مشکلات فرارو هستند.
استان ۲ میلیون نفری گلستان ۱۴ شهرستان دارد.
نظر شما