به گزارش خبرنگار ایرنا "فرهاد زیویار" روز چهارشنبه در مراسم معرفی و تجلیل از تولیدکنندگان نمونه ملی و استانی بخش کشاورزی استان لرستان با اشاره به اینکه جهاد یک تشکیلات ارزشمندی است که با ابتکار امام راحل راه اندازی و تا امروز کارنامه درخشانی را به همراه داشته است، اظهار داشت: وسعت استان لرستان ۲۸ هزار کیلومترمربع یعنی ۲.۸ دهم میلیون هکتار می باشد که ۱.۷ دهم مساحت کشور را شامل می شود.
وی اضافه کرد: ۷۵ درصد از این وسعت را جنگل، کوه و مراتع و کمتر از ۲۴ درصد یعنی ۷۸۰ هزار هکتار زمین زراعی در استان لرستان برای کشاورزی وجود دارد.
استاندار لرستان گفت: از ۷۸۰ هزار هکتار نیز تنها یک چهارم آن آبی و مابقی آن به صورت دیم کشت می شود.
وی با بیان اینکه میانگین بارندگی در استان لرستان ۵۵۰ میلی متر عنوان میشود که این عدد نادرست بوده، زیرا که در زمین های حاصلخیز و مستعد کشاورزی کمتر از ۲۰۰ میلی متر بارندگی ثبت شده است و بیش از یک هزار میلی متر بارندگی در استان لرستان در مناطق صعب العبور و بلا استفاده می باشد که میانگین آن ۵۵۰ میلی متر است.
زیویار یادآور شد: استان لرستان علیرغم همه مشکلاتی که در حوزه کشاورزی دارد، اما در زمینه های مختلفی مانند شیلات، زنبورداری، دامپروری، حبوبات و غیره حرفی برای گفتن در کشور دارد.
وی تولید سالانه سه میلیون تن محصولات کشاورزی و دامی در استان نشان از ظرفیت های استان ذکر کرد و گفت: استان لرستان در برخی از تولیدات کشاورزی مانند حبوبات و انجیرسیاه مقام نخست و در برخی از محصولات مانند شیر، عسل و گوشت قرمز بین ۱۰ تا ۱۲ استان کشور شناخته شده است.
وی با بیان اینکه در بحث تکثیر ماهیان سردابی مقام نخست را داریم، عنوان کرد: امروز مدل های سنتی کشاورزی باید به سمت صنعتی بروند و این روش سنتی قدیمی برچیده شود تا تحولی در کشاورزی ایجاد کرد.
استاندار لرستان افزود: در سفر ریاست محترم جمهور به استان لرستان توجه به بخش کشاورزی مستقیم بوده و بیش از هزار میلیارد تومان برای بخش کشاورزی در استان لرستان در زمینه های مختلف در نظر گرفته شده است.
زیویار گفت: توجه به بخش کشاورزی که یک شغل مقدس است، باید سرلوحه مدیران قرار گیرد، زیرا کشاورزی مستقیم بر زندگی مردم، امنیت غذای تاثیر گذار است.
نظر شما