۲۵ خرداد ۱۴۰۱، ۱۸:۰۴
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 84789991
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

فرماندار ملایر بر تلاش ادارات برای احیای سنت زکات به عنوان یک مطالبه جدی تاکید کرد

همدان- ایرنا- فرماندار ویژه ملایر ضمن انتقاد از کم‌کاری در امر اقامه زکات در این شهرستان، تاکید کرد: نسبت به احیای این فریضه مهم از دستگاه‌های اجرایی این شهرستان مطالبه جدی داریم و همه باید پای کار باشند.

خبرنگار ایرنا؛ «سلمان اسماعیلی» روز چهارشنبه در شورای زکات شهرستان ملایر، ریشه بسیاری از مشکلات را از جنس مدیریتی دانست و اظهار داشت: مردم هرگز در بروز این مشکلات و کم‌کاری‌ها مقصر نیستند، ریشه مشکلات مدیریتی است که در بسیاری مواقع به وظایف به خوبی عمل نشده است.

وی با تاکید بر اینکه مدیریت حلال و درست بسیاری از مشکلات را حل خواهد کرد، افزود: طبق آمار ارایه شده، از ۲۰۸ روستای دارای سکنه این شهرستان تنها در ۳۲ روستا زکات پرداخت شده و این امر نشان می‌دهد که مجموعه شهرستان مساله زکات را خیلی جدی نگرفته‌اند.

فرماندار ویژه ملایر خاطرنشان کرد: سال گذشته بر اساس گزارش کمیته امداد ملایر، سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان زکات در این شهرستان جمع‌آوری شده که با توجه به کشاورز پایه بودن اکثر روستاها، وجود حدود ۱۱ هزار هکتار اراضی باغی و بیش از ۵۷ هزار هکتار اراضی زیرکشت غلات، این مبلغ زکات بسیار ناچیز است.

اسماعیلی گفت: تمامی دستگاه‌های اجرایی با کمک بخشداران، دهیاران و شوراهای اسلامی باید در کنار کمیته امداد امام خمینی(ره) باشند و از اختیارات و مسئولیت قانونی خود برای احیا و جمع‌آوری زکات استفاده کنند.

وی با بیان اینکه در این زمینه از دستگاه‌های اجرایی ارزیابی به عمل می‌آید، بر لزوم برگزاری همایش شهرستانی زکات تاکید کرد و ادامه داد: بخش‌های تابعه این شهرستان نیز می‌توانند در راستای احیای زکات برنامه‌های جداگانه‌ای داشته باشند و دهیاران و شوراهای اسلامی به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

آمار واقعی زکات ارائه شود

امام جمعه ملایر نیز تقوای اعتقادی، عبادی و تقوای مالی را سه نوع تقوا برای هدایت انسان‌ها طبق آیات قرآن کریم دانست و گفت: پرداخت خمس و زکات به معنای تقوای مالی است که باید از فریضه الهی را از خودمان ثروع کنیم.

حجت الاسلام "محمدباقر برقراری" با تاکید بر اینکه ما باید ابتدا تقوای مالی را رعایت کنیم و الگویی برای دیگران به ویژه کشاورزان باشیم، افزود: بر اساس احادیث و روایات، پرداخت نکردن زکات موجب قطع برکات زمین می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بخش عمده‌ای از ناهنجاری‌های اجتماعی به دلیل شبهه‌ناک بودن درآمدها به واسطه پرداخت نکردن خمس و زکات است، در حالی‌که پرداخت زکات موجب برکت در مال، عمر و اولاد نیک می‌شود.

رییس شورای زکات شهرستان ملایر خواستار انجام تبلیغات لازم در پرداخت زکات و برآورد میزان زکات پرداختی کشاورزان هر روستا توسط دهیاران شد و بیان کرد: هر سال قبل از برداشت محصول، همایش زکات در سطح بخش‌ها و روستاها برگزار و میزان زکات پرداختی به سمع و نظر مردم و روستاییان برسد.

استان همدان میزبان همایش کشوری زکات 

مدیر کمیته امداد امام خمینی(ره) ملایر نیز از برگزاری همایش کشوری زکات در استان همدان خبر داد و گفت: این همایش دوم تیر امسال در استان  همدان برگزار می‌شود که فواید و برکت‌های بسیاری برای این استان خواهد داشت.

"علی خراسانی" با بیان اینکه در احیای زکات به عنوان یک واجب فراموش شده، موفق عمل نکردیم، خواستار همراهی و کمک تمامی دستگاه‌های اجرایی در اقامه این فریضه دینی شد.

وی با اشاره به وجود حدود ۳۰ هزار بهره بردار کشاورزی در سطح این شهرستان و اراضی کشاورزی مطلوب، یادآور شد: سال گذشته سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان زکات جمع‌آوری در این شهرستان جمع‌آوری شد که این مبلغ امسال چهار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha