" سید امین قاسمی "روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: این مجوزها در حوزه های تولید انفرادی، پروانه تولید کارگاهی، کارت شناسایی صنعتگری و مجوز تأسیس کارگاهی و مجوز مشاغل خانگی انفرادی و پشتیبان حقیقی و حقوقی در رشتههای گلیمبافی، نساجی سنتی، مصنوعات چرمی و تراش سنگ و قلمزنی ایجاد شده است.
وی اظهار داشت: با توجه بهعدم تخصیص بیمه تامین اجتماعی در سال گذشته به دلیل تامین نشدن سهم دولت در یارانه بیمه صنعتگران، تعداد یک هزار و ۷۳۵ نفر از صنعتگران بهمنظور استفاده از مزیت بیمه روستایی و عشایری معرفی شدهاند، که پس از بررسی فهرست ارسالی ۲۱۳ نفر مشمول شناسایی و بیمه روستایی و عشایری در حال انجام مراحل پایانی است.
وی اضافه کرد: در سال گذشته و سه ماه نخست سال جاری ۳۶ میلیارد تومان از طریق ابلاغ سهم استان در تسهیلات تکلیفی قانون عمومی بودجه کشور و اشتغالزایی ویژه مشاغل خانگی به ۴۰۰ نفر از فعالان این حوزه به بانک معرفی شده و تسهیلات خود را دریافت کردند.
قاسمی ادامه داد: بیشتر دریافتکنندگان تسهیلات در رشتههای گلیمبافی، ماشته بافی، مصنوعات چرمی دستساز، قلمزنی بودند که با اخذ تسهیلات موردنظر برای ۱۸۰ کارگاه و ۲۸۲ نفر اشتغال ایجادشده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان با اشاره به راهاندازی آموزشهای مهارتی در مراکز آموزش کمیته امداد و بهزیستی، مناطق تسهیلگری محروم حاشیه شهرها، زندانهای سطح استان، مراکز صنایعدستی در روستاها، شرکتهای تعاونی صنایعدستی گفت: تعداد ۱۲ مرکز نسبت به ارائه آموزشهای تخصصی انواع رشتههای صنایعدستی اقدام کردهاند که در مجموع برای ۶۵۰ نفر گواهینامه شرکت در دورههای مختلف در رشتههای گلیم و ماشته، جاجیم، پارچهبافی، حرمی بافی، ورشوسازی و قلمزنی روی ورشو، آژیه دوزی و گیوهبافی، نمدمالی، البسه محلی لری و بختیاری (چوقا بافی)، کلاه نمدی، زیورآلات سنتی محلی، گره چینی و منبتکاری، میناکاری، نقاشی و طلاکاری روی شیشه، چاقوسازی و ساخت انواع آلات موسیقی بهویژه کمانچه لری صادر شده است.
۳۳ هزار نفر بصورت مستقیم و ۸۵ هزار نفر بصورت غیرمستقیم در بیش از ۵۲ رشته بومی و غیر بومی رایج صنایع دستی در سطح استان فعال هستند.
نظر شما