به گزارش ایرنا،سید محمد بهشتی روز چهارشنبه در دومین روز اجلاس سازندگان و طراحان اصفهان که در محل سیتی سنتر اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: کشف کهنترین آثار ساختوساز بشر در ایران بیانگر این است که معماری ایران با استفاده از خشت، گل و آجر بوده و در این شرایط اقلیمی دوام آورده است.
وی با اشاره به اینکه جامعه مهندسی ایران در عرصه حرفه، مدیریت و برنامهریزی،" بیقراری ایران" را به رسمیت نمیشناسد،افزود: ما باید به عنوان یک واقعیت "سرزمین بی قرار ایران"را به عنوان گونهای از بوم زیستی رسمیت بشناسیم؛ زیرا گذشتگان از هزار سال گذشته خود را برای سرزمین بی قرار آماده و در آن زندگی میکردند.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی با بیان اینکه امروز آستانه تحمل این سر زمین به سر رسیده و تغییرات اقلیمی نیز مزید بر علت شده است، افزود: ایران که روزی با شکوهترین نقطه بود امروز بی پناهترین سرزمین تبدیل شده و اتفاقاتی همچون متروپل آبادان و فرونشست زمین اصفهان نتیجه همین اختلال در اهلیت و طبیعت سر زمین است.
وی با تاکید به اینکه ما ساکن یک محیط بی قرار هستیم،گفت: ما باید آمادگی هر گونه اتفاق را داشته باشیم و به جای در نظر گرفتن حد وسط و روش های برنامه ریزی حدسی،حداقل و حداکثر ظرفیت ها را هم در نظر بگیریم.
بهشتی بااشاره به پنج هزار و ۸۰۰ رویداد طبیعی در سال ۹۸ در ایران ، تاکید کرد: کشور ایران یک سرزمین ایستایی نیست و درتقاطع بیابانی و کوهستانی جهان قرار دارد،لذا باید زیستن در این سرزمین بی قرار را به رسمیت شناخته و دنبال مبارره با آن نباشد.
وی گفت:ما خیلی از گرفتاری های امروز را به گردن رشد بی رویه شهرها و جمعیت دهه چهل می اندازیم در حالی که این افزایش مطابق برنامه ریزیها و طرحهای جمعیتی بوده است و اجرای طرح جامع مقررات ملی ساختمان می تواند مشکلات را کمتر کند.
وی همچنین گفت: مشکلات شهری و انفجار جمعیت دلیل این مشکلات نیست،چنانچه در دوره صفوی هیچ شهری به پر جمعیتی اصفهان نداشتیم و اکنون نیز جمعیت زیاد آن بهاته زشتی آن نبوده بلکه دلیل اتفافات خوب آن است .
اجلاس ۲ روزه سازندگان و معماران اصفهان ۲۴ و ۲۵ خردادماه در مرکز همایش های سیتی سنتر اصفهان برگزار و در نهایت از طراحان و سازندگان و انبوه سازان برتر تجلیل شد.
نظر شما