به گزارش ایرنا ، فریبا محمدلو روز چهارشنبه در کارگاه آموزشی "کاربرد و اهمیت ذخیره سلولهای بنیادی خون بند ناف" هدف از برگزاری آن را آگاهی بخشی و فرهنگسازی ذکر کرد و افزود: خون بند ناف نوزاد به عنوان زباله بیولوژیک دور ریز، میتواند نقش موثری در سلامت آینده فرزندانمان داشته باشد چرا که این فرصت فقط یک بار میتواند در زندگی هر فرد پیش بیاید.
وی ذخیرهسازی سلولهای بنیادی خون بندناف در استان را نیازمند فرهنگسازی دانست و ادامه داد: این ذخیرهسازی میتواند نقش بسزایی در افزایش جمعیت و ترغیب خانوادههایی که فرزند بیمار دارند، ایفا نماید چرا که سلولهای بنیادی نوزاد قابل استفاده برای اعضای درجه یک خانواده است.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل بر انجام همکاریهای لازم با دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف در اردبیل تاکید کرد و گفت: اهمیت ذخیرهسازی خون بند ناف نوزاد در استان اردبیل به خوبی برای خانوادهها تبیین نشده لذا از مشاوران بانوان و خانواده دستگاههای اجرایی استان انتظار میرود در فرهنگسازی و اطلاعرسانی این امر مهم به عموم مردم سهیم باشند.
آمار نشان میدهد هر سال حدود ۳۰ هزار بیمار که قابل درمان با پیوند سلولهای بنیادی مغز استخوان هستند، شناسایی میشوند که حدود ۷۵ درصد آنان قادر به یافتن داوطلب مناسب برای اهداء مغز استخوان نیستند. از سوی دیگر جستجوی مراکز ثبت اهدا کنندگان مغز استخوان زمان بسیاری به خود اختصاص میدهد در حالیکه ذخیره خون بندناف این زمان را کوتاه و میزان اهدا کننده را بیشتر میکند.
در حال حاضر در کشور ایران فقط بیماریهایی که منشاء خونی دارند با استفاده از سلولهای بنیادی خون بندناف قابل درمان هستند، ولی در جهان انواع کمخونیها، لوسمی حاد و مزمن، بیماریهای نقص در تولید لنفوسیتها، ناهنجاریهای ارثی گلبولهای قرمز، اختلالات سیستم ایمنی مادرزادی، نقص ارثی پلاکتی، اختلالات پلاسماسل، بیماریهای ارثی، الزایمر، دیابت، پارکینسون، صدمات نخاعی، سکتههای قلبی و مغزی، بیماریهای کبدی و دیستروفی عضلانی با استفاده از این سلولها درمان میشوند.
نظر شما