برگزاری نشست اقتصادی سن‌پترزبورگ با تمرکز بر کشورهای شرقی

تهران- ایرنا- نشست اقتصادی سن‌پترزبورگ فعالیت خود را در میانه اعمال سخت‌ترین تحریم‌های آمریکا و کشورهای غربی علیه روسیه، با حضور میهمانانی از قاره آسیا و آفریقا آغاز کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رادیو فرانسه، نشست اقتصادی امسال سن‌پترزبورگ بدون حضور کشورهای غربی که در ماه‌های گذشته به دلیل جنگ اوکراین تحریم‌های بی‌سابقه‌ای را علیه مسکو اعمال کرده و بازار این کشور را مسدود کرده‌اند، آغاز شده است.

از جنگ اوکراین و تحریم‌های اقتصادی مسکو تا بسته شدن آسمان برخی کشورها به روی روسیه، این نشست امسال فضای متفاوتی را تجربه می کند. شاید کسی در این نشست از عبارت «جنگ» استفاده نکند اما تبعات آن بر اقتصاد روسیه محور اصلی مذاکرات در سه روز آینده خواهد بود.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه در پیامی که در پایگاه اطلاع‌رسانی نشست اقتصادی سن‌پترزبورگ قرار گرفته، به تحریم‌های «غیرقانونی» کشورهای غربی اشاره کرده و آن را مسبب «تورم و قحطی» به‌عنوان بحران فعلی در سطح جهانی دانسته است.

به گزارش رادیو فرانسه، برای مقابله با این وضعیت چه چیز بهتر از چرخش به سمت کشورهای دوست. نمانیدگان بسیاری از کشورهای آسیایی و به ویژه چین و هند در این نشست حضور خواهند یافت. دهلی نو که روسیه به نخستین تامین‌کننده نفت آن تبدیل شده است، در سطح وزیر در این نشست حضور می‌یابد. همچنین نام وزیرانی از کشورهای آفریقایی مصر، الجزایر و نیز نخست وزیر آفریقای مرکزی در میان نام مدعوین دیده می‌شود.

این گزارش حاکی است: روسیه در پی آن است تا روابط خود را با کشورهایی که در سال‌های اخیر هدف مسکو در تقویت رابطه بوده اند، بیش از پیش تحکیم کند تا وضعیت طوفانی را پشت سر بگذارد.

نشست اقتصادی سن‌پترزبورگ هر سال برگزار می‌شود و از سال ۱۹۹۷ تا سال ۲۰۰۵ میلادی رئیس جمهوری روسیه در آن حضور یافته است. پیشتر تعداد میهمانان این نشست به ۱۰ هزار نفر از ۱۲۰ کشور دنیا می‌رسید.

به گزارش ایرنا، پوتین روز  ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.  

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.  

 جنگ در اوکراین ادامه دارد  و هر روز خبری تازه از تبعات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی این درگیری در رسانه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha