حسین حصاری روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه اجرا و ضبط داستانهای بخشیها با حضور جمعی از علاقهمندان به موسیقی و دانشجویان پژوهش هنر و هنرجویان جوان موسیقی و روایتگری روشن گلافروز از چهرههای برجسته موسیقی مقامی خراسان شمالی به همت واحد آموزش و پژوهش حوزه هنری استان رقم خورد، گفت: در این رویداد فرهنگی، روشن گل افروز در قالب این پژوهش به روایت ۲ داستان بومی استان با عنوان "سید یتیم" و "اصلی و کرم" که روایتهای مذهبی و عارفانه است، پرداخت.
وی گفت: در نظر داریم تا اجرا و ضبط پژوهشی به متن تبدیل و از آن استفاده پژوهشی شود.
حصاری بهرهگیری از عناصر داستانی و روایتی و شیوه روایتگری داستانها و تلفیق موسیقی و روایت که به نوعی شیوه روایتگری و نقالی است را از اهداف این رویداد پژوهشی دانست تا دانشجویان پژوهشگر بتوانند به درستی از آن استفاده کنند.
وی اضافه کرد: این اتفاق با حضور جمعی از علاقهمندان به موسیقی و دانشجویان پژوهش هنر و هنرجویان جوان موسیقی که میخواهند شیوه روایتگری را فرا بگیرند، رقم خورد.
وی خاطر نشان کرد: در حقیقت فراگیری چگونگی آغاز داستانها از سوی بخشیها و آدابی که یک بخشی لازم دارد، از دیگر اهداف این رویداد است.
حصاری با اشاره به اینکه پژوهشگران فرهنگی و هنرجویان که قصد روایتگری دارند، میتوانند از این طریق، این آداب را به صورت زنده ببینند و یاد بگیرند، اظهار داشت: در صورت استقبال، این رویداد تداوم مییابد و سلسله داستانها روایت میشود و در کنار آن از ظرفیت دیگر اساتید و بخشیهای قدیمی نیز بهره گرفته خواهد شد.
روشن گلافروز متولد ۸ مرداد ۱۳۳۷ شهرستان شیروان است. حرفهٔ او بخشیگری و دوتار نوازی و اجرای موسیقی مقامی خراسان است و از آخرین بخشیهای بزرگ خراسان است. از نوجوانی دوتار را پیش پدر خود، حمرا گلافروز، که یکی از بزرگترین بخشیهای شمال خراسان (منطقهٔ شیروان) است و عمویش علی گلافروز یادگرفته است. و او هماکنون به شیوهٔ پدرش، به عنوان معلم و استاد خود در حال نوازندگی و بخشیگریست. چندین بار برای اجرای دوتار به فرانسه رفته است و در ایران نیز چندین بار توسط اساتید و موسیقیدانان برجستهٔ کشور برای اجرای موسیقی شمال خراسان دعوت شده است. گلافروز همچنین در صدا و سیمای خراسان و برنامهٔ دو قدم مانده به صبح نیز به اجرای موسیقی مقامی پرداخته است
نظر شما