محمد وحید تاویلی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: واکسیناسیون دام های سبک و سنگین به طور مستمر انجام و این مساله در خصوص جلوگیری از شیوع بیماری های مشترک میان انسان و حیوان نیز به طور جد پیگیری می شود.
وی یادآورشد: در مورد بیماری تب کریمه کنگو، نمی توان اقدامی برای شناسایی دام مبتلا انجام داد از همین رو به منظور پیشگیری از این شیوع آن، اقدامات لازم انجام می گیرد.
تاویلی مهمترین اقدام مقابله ای برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو را نگهداری ۲۴ ساعته گوشت گرم دام کشتار روز اعلام کرد و اظهارداشت: با پیش سرد کردن ۲۴ ساعته دام می توان از انتقال و شیوع این بیماری جلوگیری کرد، اقدامی که در کشتارگاه ها با نظارت کارشناسان دامپزشکی انجام می گیرد.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان شهریار گفت: به مردم نیز توصیه می شود، برای جلوگیری از ابتلا به هر نوع بیماری با مصرف فرآورده های دامی، به حتم گوشت قربانی را قبل از مصرف ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنند.
وی خاطرنشان کرد: اغلب کسانی به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا می شوند که با دام و کشتار آن سر و کار دارند و در معرض خطر هستند.
با کشتار غیر مجاز به شدت برخورد و مقابله می کنیم
تاویلی با بیان اینکه عمده مراقبت هایمان را بر روی کنترل پیش سرد کردن گوشت دام کشتار شده گذاشته ایم، تاکید کرد: با بحث کشتار غیر مجاز به شدت برخورد و مقابله می کنیم.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان شهریار به تفاوت کشتار غیر مجاز با قربانی کردن دام به دست خود مردم اشاره کرد و ادامه داد: کشتاری که برخی افراد برای سودجویی، خارج از اماکن مجاز و در شرایط نامناسب انجام می گیرد و نکات بهداشتی در این زمینه رعایت نمی شود، غیر مجاز و غیر قانونی است.
وی اضافه کرد: مردم به طور عمده در مناسبت ها یا به علت رویدادهای خاص اقدام به ذبح دام می کنند اما این مساله هیچ شباهتی به کشتار غیر مجاز ندارد با این وجود باید نکات بهداشتی به خصوص پیش سرد کردن را در خصوص گوشت دام باید مد نظر داشته باشند.
تاویلی به مصدومیت یکی از کارشناسان دامپزشکی در حین واکسیناسیون حیوانات اشاره و اعلام کرد: پنجشنبه هفته گذشته، موردی از حیوان مبتلا به بیماری هاری در این شهرستان گزارش شد.
عملیات واکسیناسیون سگ های شهریار آغاز شد
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان شهریار بیان کرد: با شناسایی لاشه حیوان مشکوک که علائم بسیار مشابه به بیماری هاری داشت، نمونه برداری و معدوم سازی حیوان انجام شد.
وی افزود: در ادامه و با قطعی شدن بیماری سگ مبتلا به هاری، عملیات واکسیناسیون سگ های شهریار آغاز شد.
تاویلی با بیان اینکه واکسیناسیون سگ های مالک دار به طور مستمر انجام می شود، یادآورشد: حین این واکسیناسیون، یکی از این سگ ها به همکار دامپزشک ما هجوم آورد و وی بر اثر افتادن روی زمین از ناحیه دست دچار شکستگی شد اما حیوان موفق به گزش وی نشد.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان شهریار با اشاره به افزایش موارد هاری طی ۲ سال گذشته در این شهرستان و شهرهای اطراف، اظهارداش: فقط امسال چهار مورد مشکوک به هاری شناسایی و حیوان مورد نظر معدوم سازی شد.
نظر شما