به گزارش ایرنا، حجتالاسلام حمید ملکی روز دوشنبه در همایش بینالمللی گردشگری آیینی در مشهد اردهال کاشان افزود: صنعت گردشگری میتواند در خدمت اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و معارف الهی قرار گیرد که هدف آن از ابتدا مشخص باشد.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته که موضوع گردشگران خارجی به کشور مطرح میشد، برخی نگران بودند که زیرساختهای لازم در کشور وجود ندارد، چرا که وقتی گردشگر وارد میشود فرهنگ آن کشور نیز وارد و فرهنگ جامعه ایران را از بین میبرد.
قائم مقام مدیر حوزه های علمیه کشور خطاب به دستاندرکاران صنعت گردشگری اظهار داشت: اگر زیرساختهای لازم این صنعت در کشوری رعایت نشود، آسیبهای بسیار جدی به آن کشور وارد میشود و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.
وی با بیان اینکه اگر به تهدیدها توجهی نشود فرصتها نیز از بین میرود، افزود: هم اکنون موضوع تهاجم فرهنگی در کشور مطرح است، یعنی دشمن در صورتی میتواند دهکده را کدخدایی کند که همه خرده فرهنگها را ببلعد و یک فرهنگ حاکم کند و در اصل گفتوگو فرهنگ نیست، بلکه آرزوی فرهنگهاست.
حجتالاسلام ملکی تاکید کرد: باید در کنار تهدیدها به فرصتها نیز پرداخته شود تا بتوان تمدن ایرانی اسلامی کشورمان به خصوص قرآن و دین که جهانی است را به دنیا صادر کنیم و به منصه ظهور برسانیم.
قائم مقام مدیر حوزه های علمیه کشور گفت: مردم ایران اسلامی باید در موضوع گردشگری از داشتههای خود آگاه و به این هویت ایرانی افتخار کنند، چرا که یکی از آسیبها، بحران هویت و گردشگری و مشاهده داشتهها از عوامل تثبیت آن است.
وی بازدید از مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس با هدف معرفی حماسه ایثار، شهادت و معنویت در قالب کاروان راهیان نور را یکی از عرصههای گردشگری دینی بیان و اضافه کرد: این اقدام مهم موجب ایجاد تحول و منقلب شدن مردم به ویژه جوانان و نوجوانان میشود.
حجتالاسلام ملکی با تاکید بر اینکه عرصه گردشگری ایران با نگاه توحیدی و مساله بینالمللی میتواند به شکوفایی و ارتقا برسد، گفت: مدیران گردشگری کشور در مسوولیت خطیر خود با ایمان و توکل میتوانند در مسیر ترویج معارف اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و تمدن ایرانی اسلامی گام بردارند.
معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز گفت: انسجام در مفاهیم و اتحاد در عمل میتواند در حوزه اجرایی گردشگری دینی به هدفهای این وزارتخانه کمک کند.
علی اصغر شالبافیان افزود: حوزه گردشگری نیازمند میانداری و پیشگامی افرادی است که دغدغه دینی دارند تا این دغدغهها در تعامل مشترک با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جهتدهی و ساماندهی شوند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از ظرفیتهای گردشگری کشور در سفرهای داخلی مبتنی بر ظرفیتهای دینی است، اظهار داشت: در حوزه سفرهای داخلی بازار بزرگی به نام بازار مسلمانان شیعه با وجود تشابهات زیاد و برخی تفاوت نظرها نیازمند یک نقطه اعتدالی است تا بتوان نوع مواجهه خود را مشخص کند.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: این معاونت خودش را نیازمند پیادهسازی سند تحول دولت در تعامل مشترک با حوزههای علمیه و استمداد از ایدههای خواهران و برادران در حوزههای علمیه سراسر کشور ملزم میداند.
وی اضافه کرد: ظرفیتهای دینی بیش از پیش نیازمند شناسایی و گفتمان چهار رکن گردشگری (ذی نفعان گردشگری، عرضهکنندگان گردشگری، جامعه محلی و دولت) است.
شالبافیان، اقناع جامعه محلی در توسعه گردشگری با حفظ فرهنگ محلی و معرفی حقوق گردشگر را در تنظیم مناسبات ضروری دانست و افزود: با این مهم، فلسفه گردشگری دارای ریشه در فرهنگ و بوم منطقه به خوبی تبیین خواهد شد.
همچنین مسوول مرکز ارتباطات و بینالملل حوزههای علمیه کشور نیز تولید ۶ هزار نرمافزار در عرصههای مختلف از جمله دینی، فرهنگ و تاریخ کشور در مرکز ارتباطات و بینالملل حوزههای علمیه کشور را یادآور شد و گفت: از این نرمافزارها میتوان در حوزه گردشگری آیینی نیز بهره برد.
حجتالاسلام سیدمفید حسینی کوهساری افزود: در حوزه پژوهش گردشگری نیز اقدامهایی انجام شده که اکنون آغاز راه است که با ساماندهی تشکلهای دینی مربوط به گردشگری میتوان آنها را به نتیجه رساند.
وی از وجود بیش از ۱۳ هزار طلبه زباندان در حوزههای علمیه کشور خبر داد و اضافه کرد: این آمار جدای از نزدیک به ۵ هزار طلبه عرب زبان (زبان مادریشان عربی) و سوای از ۳۰ هزار نفر طلبه آذری (زبان مادرشان آذری) است.
وی تاکید کرد: طلبهها و روحانیانی که زبان دوم بلد باشند بهترین مبلغ برای دین مبین اسلام و مروج گردشگری برای جمهوری اسلامی ایران خواهند بود.
رونمایی از اساسنامه مجمع تشکلهای فعال درحوزه گردشگری، فرهنگی و آیینی، افتتاح دبیرخانه شورای تشکلهای بینالمللی آیینی و رونمایی از لوح نخستین همایش بینالمللی گردشگری آیینی از دیگر برنامههای این همایش بود.
همچنین با حضور علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یک مرکز اقامتی، پذیرایی و تفریحی با سه هزار مترمربع مساحت و چهار هزار و ۵۰۰ مترمربع زیر بنا افتتاح شد.
برای این مجموعه گردشگری که دارای رستوران، موزه و ۱۷ اتاق برای اقامت گردشگران است در مرحله نخست ۳۵ میلیارد تومان از بخش خصوصی هزینه شده و تکمیل آن نیازمند ۱۵میلیارد تومان اعتبار دیگر است.
این مرکز اقامتی، پذیرایی و تفریحی برای ۴۵ نفر شغل ایجاد کرده است.
نظر شما