اهدای ۱۷۶ جهیزیه به زوجهای جوان قم، خدمات کانون پرورش فکری به پنج هزار کودک و نوجوان، نصب سامانههای ثبت تخلف در محور پردیسان - ورجان قم، لزوم تهیه گوشت قرمز از مراکز عرضه معتبر، راه اندازی مترو در اولویت مدیران شهری ، لزوم ثبت نام شکارچیان قمی در سامانه شکار و صید، نبود بانک اطلاعات از وضعیت زنان قم، نظارت دقیق راهکار موثر حفظ ثبات بازار و لزوم دنبال کردن حل مشکلات مردم خارج از دیوان سالاری اداری از دیگر اخبار هفته گذشته قم بود.
احداث ۸۰ هزار واحد مسکونی در قم
مدیرکل راه و شهرسازی قم گفت: بر اساس برآورد اولیه ۸۰ هزار واحد مسکونی در طرح نهضت ملی مسکن در این استان احداث خواهد شد که برای ۴۰ هزار واحد آن تاکنون زمین تامین شدهاست.
محمد صادقی در این زمینه افزود: طبق آخرین گزارش از سامانه طرح نهضت ملی مسکن ۱۳۱ هزار متقاضی در سامانه نامنویسی کردهاند که تاکنون ۵۵ هزار متقاضی واجد شرایط شناخته شده و از این تعداد ۲۸ هزار متقاضی به بانک معرفی شدهاند.
وی اضافه کرد: بر اساس ابلاغیه وزارت راه و شهرسازی به استانها، تعداد ۶۳ هزار واحد مسکونی در تعهد استان قم بودهاست که بنا بر مصوبه شورای عالی مسکن، ملاک تعداد و سهم هر استان، تعداد متقاضیان واجد شرایط خواهد بود.
صادقی با بیان اینکه طبق برآورد اولیه حدود ۸۰ هزار متقاضی تایید نهایی خواهد شد، ادامه داد: درحال حاضر برای بیش از ۴۰ هزار متقاضی زمین تامین شدهاست و برای مابقی متقاضیان با کمبود زمین مواجه هستیم که بازپسگیری اراضی حبس شده و مهلت سپری شده موسسات موسوم به اراضی هزار هکتاری در اولویت و دستور کار این ادارهکل است.
راه اندازی مترو در اولویت مدیران شهری
استاندار قم، راه اندازی طرح قطار شهری(مترو) قم را از ضروریات این شهر دانست و تاکید کرد: افتتاح طرح مترو در اولویت کاری مدیریت شهری قرار دارد.
سید محمدتقی شاهچراغی هفته گذشته با حضور در سازمان برنامه و بودجه کشور و جلسه شورای عالی فنی، اهمیت طرح قطار شهری قم و ضرورت رسیدگی به مشکلات مربوط به افتتاح فاز اول و توسعه متروی قم را مورد اشاره قرار دارد.
در این جلسه که به ریاست رحیم ممبینی معاون کل سازمان برنامه و بودجه کشور و با حضور امیر آبادی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، شهردار قم و هیات مدیره قطار شهری و کارشناسان فنی ترتیب یافت، مسائل و مشکلات افتتاح فاز اول طرح قطار شهری (مترو) قم در بحث پرداخت مرحله دوم اعتبارات سفر رئیس جمهور و حل مشکلات راه اندازی متروی قم و اصلاح قرارداد مترو توافقاتی صورت گرفت و مقر گردید اجرای طرح مترو با سرعت بیشتری دنبال شود.
عملیات اجرایی احداث خط A مترو قم در نیمه دوم سال ۸۸ با اعتباری بالغ بر ۱۱ هزار میلیارد ریال توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء آغاز شد، راه اندازی خط مترو قم به ۲ مرحله تقسیم بندی شده است که در مرحله نخست مسیر قلعه کامکار تا میدان مطهری و در مرحله دوم مسیر میدان مطهری تا ایستگاه مسجد مقدس جمکران راه اندازی می شود.
رفع تصرف حدود ۹ هزار متر مربع اراضی دولتی
مدیرکل راه و شهرسازی قم گفت: هشت هزار و ۷۵۰ مترمربع اراضی دولتی با کاربری زراعی و تجاری در نیمه خرداد ماه جاری دراین استان رفع تصرف شد.
محمد صادقی هفته گذشته اظهار داشت: یگان حفاظت از اراضی دولتی این اداره کل در آخرین اقدام خود، با انجام سه ماموریت، حدود ۹ هزار مترمربع اراضی دولتی در محدوده بلوار غدیر قم و شهر کهک را با اجرای حکم، رفع تصرف کرد.
وی افزود: در ماموریت نخست، یکهزار و ۲۵ متر مربع اراضی تجاری در بلوار غدیر آزاد سازی و رفع تصرف شد.
صادقی درخصوص ارزش مالی این اراضی توضیح داد: برآورد و تخمین ارزش این اراضی حدود ۶۰۰ میلیارد ریال است.
وی در خصوص اقدامات دیگر این یگان در خرداد ماه توضیح داد: ۲ قطعه زمین زراعی در شهر کهک با مساحت هفت هزار و ۷۰۰ مترمربع نیز از متصرفان خلع ید شد که ارزش هرکدام به ترتیب ۱۴۰ میلیارد و ۱۴ میلیارد ریال برآورد میشود.
مخالفت با ۹۵ استعلام زیست محیطی
مدیرکل حفاظت محیط زیست قم گفت: طی سال گذشته ۶۴۸ مورد استعلام زیست محیطی از این ادارهکل صورت گرفته که با ۹۵ مورد آن مخالفت شده است.
سید رضا موسوی مشکینی هفته گذشته درگفتوگو با خبرنگاران افزود: ۲۸۸ مورد استعلام بهرهبرداری به منظور استقرار واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی انجام شده که با ۳۱ مورد مخالفت شد.
وی ادامه داد: برای تاسیس واحدهای تولیدی نیز ۳۶۰ مورد استعلام از محیط زیست استان انجام شده که با ۶۴ مورد آن مخالفت کردهایم.
وی با بیان اینکه در صنوف و صنایع مختلف حدود ۹۱۰ مورد پایش داشتیم گفت: این پایشها صدور ۵۰۵ اخطاریه را به دنبال داشته است.
لزوم دنبال کردن حل مشکلات مردم خارج از دیوان سالاری اداری
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم با تاکید بر ضرورت اقدام جهادی و انقلابی مدیران در رفع مشکلات و پاسخگویی به مطالبات عمومی گفت: مدیران حل مشکلات مردم را باید خارج از دیوان سالاریهای مرسوم اداری دنبال کنند.
ابراهیم معتمدی در جریان سفر به شهرستان کهک، مسائل، مشکلات و روند اجرایی شدن مصوبات سفر استاندار به این شهرستان را مورد بررسی قرار داد.
معاون استاندار قم کلید رفع مشکلات مردم را اقدام جهادی همه مدیران و خارج شدن از گیر و بند های اداری مرسوم دانست و گفت: حضور میدانی مدیران بسیار اثرگذار بوده و می تواند به حل سریع تر مشکلات و دغدغه های مردم کمک کند.
وی افزود: باید برخی از مشکلات مردم را خارج از چارچوب های اداری، حضور میدانی و همفکری خود مردم حل کنیم.
نظارت دقیق راهکار موثر حفظ ثبات بازار
استاندار قم با اشاره به این که نظارتها بر بازار در طرح مردمی سازی یارانهها هنوز به انسجام مناسب نرسیدهاست گفت: دراین شرایط نظارت دقیق، کافی و سختگیرانه راهکار موثری برای حفظ ثبات بازار و کنترل قیمتهاست.
سید محمدتقی شاهچراغی هفته گذشته در مجمع عمومی نمایندگان طلاب و فضلا در سالن جلسات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: یکی از مشکلات اساسی در کشور که در استان قم هم وجود دارد، مسائل معیشتی است و بخشی از گرانیها مربوط به تغییری است که اخیرا در مباحث ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی اتفاق افتاد.
وی اظهار داشت: بخش دیگری از گرانی ها مربوط به قیمتهای جهانی است که به عنوان مثال فقط در گندم، ۶۰ درصد افزایش قیمت جهانی داشتهایم.
استاندار قم افزود: بخش دیگر گرانی نیز مربوط به مباحث نظارت بر بازار است که متاسفانه هنوز به انسجام مناسب نرسیده و نظارتها کافی نیست و به این سمت پیش میرویم که نظارت ها دقیق باشد.
نبود بانک اطلاعات از وضعیت زنان قم
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری قم گفت: هیچ بانک اطلاعاتی از وضعیت زنان استان با وجود اینهمه ظرفیت وجود ندارد، شاید در گذشته مانعی بوده، اما اکنون تهیه اطلس کامل وضعیت بانوان جزو اولویتهای کاریمان قرار دادهایم.
زینب عبداللهی در نشست صمیمی با جمعی از بانوان خبرنگار، با اشاره به اینکه قم در همه عرصهها همیشه جریان ساز بوده، افزود: به خاطر جایگاه خاص استان قم، مطالبات در حوزه زنان هم متعدد، متنوع، ویژه و بینظیر است.
وی اضافه کرد: در قم ظرفیتهای زیادی از جمله در حوزه مراکز علمی، موسسات فرهنگی، دانشکده زنان و خانواده و جامعه الزهرا(س) وجود دارد که تاکنون دیده و استفاده خاصی نیز نشدهاست که باید مقداری کارشناسیتر و برنامهریزیتر به مسائل نگاه کنیم.
«پهنه صنعتی نیزار» نیازمند یک مدیریت واحد
استاندار قم، با بیان اینکه مدیریت واحد برای «پهنه صنعتی نیزار» الزامی و ضروری است؛ گفت: مهمترین مشکل «پهنه صنعتی نیزار»، نداشتن یک مدیریت واحد در این منطقه صنعتی است.
سید محمدتقی شاهچراغی هفته گذشته حاشیه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید قم، در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: در پهنه صنعتی نیزار از سالهای قبل جمعبندی خوبی انجام شدهاست که این منطقه شرایط و ویژگیهای لازم را برای استقرار واحدهای بزرگتر صنعتی؛ به واسطه دسترسی به خطوط اصلی برق، گاز و آب دارد.
«پهنه صنعتی نیزار» در بخش سلفچگان استان قم قرار دارد.
لزوم ثبت نام شکارچیان قمی در سامانه شکار و صید
رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست قم گفت: بر اساس بخشنامههای صادره، شکارچیان برای دریافت هرگونه پروانه شکار، باید در سامانه شکار و صید ثبت نام کنند.
طیب احمدی با اشاره به راه اندازی سامانه شکار و صید اظهار داشت: تمامی شکارچیان جهت دریافت دفترچه شناسایی و پروانه شکار، باید هرچه سریعتر در سامانه شکار و صید ثبت نام کنند.
وی در ادامه افزود: متقاضیان میتوانند با داشتن اطلاعاتی از جمله کد ملی، دفترچه و جواز حمل سلاح معتبر، با مراجعه به آدرس اینترنتی iranemp.ir و پس از مطالعه کامل راهنمای سایت، نسبت به پیش ثبت نام اقدام وشناسه ثبت نام دریافت نمایند.
نصب سامانههای ثبت تخلف در محور پردیسان - ورجان قم
رییس مرکز مدیریت راههای اداره کل راهداری و حملونقل جادهای قم گفت: طرح نصب ۲ دستگاه سامانه ثبت تخلف با قابلیت محاسبه سرعت لحظهای و متوسط، در محور پردیسان- ورجان قم اجرایی شد.
حمید سالاری در این زمینه افزود: بر اساس آمار، عاملیت خطای انسانی در وقوع تصادف های جادهای، بهخصوص سرعت غیرمجاز، از دیگر عوامل دخیل بیشتر میباشد.
رییس مرکز مدیریت راههای قم با بیان اینکه در نصب و راهاندازی سامانههای تحت وب (اعم از نظارتی- کنترلی) طی شدن فرآیند موارد امنیتی ضروری و زمانبر است، بیان کرد: دادههای اطلاعاتی(دیتا) سامانههای ثبت تخلفات ترافیک جادهای، بهطور مستقیم به مرکز مدیریت راههای کشور ارسال و سپس برای اعمال قانون، به وبسرویس ناجا ارجاع میشود.
لزوم تهیه گوشت قرمز از مراکز عرضه معتبر
مدیرکل دامپزشکی قم گفت: با توجه به تعدادی موارد ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور، شهروندان ضمن رعایت دستورالعملهای بهداشتی، گوشت قرمز را از مراکز عرضه معتبر تهیه کنند.
مهدی رفیعی محمدی درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: مبارزه با انگلهای خارجی دام شامل انواع کنه، کک و شپش است که بر روی بدن دام فعالیت میکنند؛ کنهها بیشترین عامل انتقال بیماریهای مختلف از جمله زردی و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هستند.
وی اضافه کرد: سمپاشی یکی از راهکارهای مبارزه با انگلهای خارجی دام است که باید در فصل بهار یا اوایل تابستان توسط دامداران در ۲ نوبت به فاصله ۲۱ روز انجام شود.
خدمات کانون پرورش فکری به پنج هزار کودک و نوجوان
سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم گفت: این کانون به پنج هزار تن از کودکان و نوجوانان این استان خدمات خود را ارائه می دهد.
محمد غفاری هفته گذشته با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) مرکز قم و گفت و گو با خبرنگاران این رسانه افزود: اولین مرکز کانون پرورش فکری در قم در سال ۱۳۴۹ در خیابان حضرتی فعال شد و این کانون تا سال ۱۳۸۰ زیر نظر تهران اداره می شد و و در سال ۱۳۸۰ اداره کل کانون در قم به صورت مستقل فعالیت خود را آغاز کرد.
وی ابراز داشت: با عنایت به این که تا سال ۸۰ کانون قم زیر نظر تهران بود دیرتر از استان های دیگر توسعه مراکز خود را آغاز کرد و از سال ۸۰ تاکنون تعداد ۹ مرکز ثابت در شهر قم ایجاد شده است.
اهدای ۱۷۶ جهیزیه به زوجهای جوان
مراسم اهدای ۱۷۶ جهیزیه به زوج های جوان نیازمند قم به مناسبت دهه کرامت با حضور تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد.
این مراسم با مشارکت آستان مقدس بانوی کرامت، کمیته امداد امام خمینی(ره) و آستان قدس رضوی با حضور آیت الله سید محمد سعیدی تولیت حرم حضرت فاطمه معصومه(س)، مسئولان کمیته امداد امام خمینی(ره) استان و ۸۸ نوعروس در حرم مطهر حضرت معصومه ترتیب یافت.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قم نیز در این مراسم با بیان اینکه زندگی ما با نور معنویت می تواند پایدار و با نشاط باشد، گفت: ما این آمادگی را داریم که در راستای کمک به محرومان مشاوره خانواده و مشاوره شغلی را به زوج های جوان ارائه کنیم.
محسن مسعودیان راد گفت: ۸۸ نوعروس را در این مراسم دعوت کردیم و در مجموع ۱۷۶ سری جهیزیه شامل ۵ قلم اصلی به زوج های جوان نیازمند اهدا میشود که بخشی از آن به صورت نمادین از مقابل حرم مطهر بانوی کرامت به منازل این زوج های جوان ارسال خواهد شد.
نظر شما