به گزارش خبرنگار ایرنا، علی فولیان روز چهارشنبه در اولین نشست دفتر حمایت از زنان و کودکان دادگستری قزوین، افزود: در پیشگیری از جرم، تکنوازی وجود ندارد و امر پیشگیری نیازمند هم افزایی تمام دستگاه های اجرایی است.
وی با اشاره به موضوع پیشگیری از وقوع جرم و نقش کلیدی و مهم برخی دستگاه ها از جمله بهزیستی و آموزش و پرورش، اظهار داشت: کودکان، زنان و اطفال از وضعیت خاص و شکننده ای برخوردار هستند و به لحاظ شرایط جسمی و روانی خود و همچنین ناآگاهی از حقوق خود، توان لازم برای دفاع از حقوق خود را ندارند.
فولیان ادامه داد: هدف از تأسیس دفتر حمایت از زنان و کودکان دادگستری در واقع حمایت از قوانین وضع شده در این حوزه مانند قانون جوانی جمعیت، مجازات اسلامی، آیین رسیدگی و کیفری و همچنین قانون حمایت از زنان و کودکان است و همه وظایف و تکالیف این دفتر وجه قانونی دارد.
فولیان با بیان اینکه این دفتر با هدف تسهیلگری برای زنان و کودکان بزهکار و همچنین بزهدیده در هفته قوه قضاییه تاسیس می شود، گفت: به عنوان مثال کودکانی که بنا به هر دلیلی مرتکب بزه شده اند، چنانچه در دادگاه نیازمند وکیل تسخیری باشند، این دفتر میتواند در کمک به آنها نقش آفرینی کند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قزوین همچنین تصریح کرد: این دفتر علاوه بر تسهیلگری باید نقش نظارتی و مطالبه گری نیز داشته باشد که برای پیشبرد اهداف خود نیاز به هم افزایی دستگاه های اجرایی دارد.
وی با بیان اینکه نگاه قانون گذار در رویکرد مدنی و کیفری با یک دادرسی افتراقی مواجه است، افزود: اصل تساوی همگان در مقابل قانون اقتضا میکند هرکس مرتکب جرم شد، با او برخورد مساوی مانند افراد دیگر صورت گیرد و این رویکرد به سن و سال و جنسیت توجهی ندارد بنابراین هدف دفتر زنان، کودکان و خانواده این است که نسبت به بزه یک رویکرد متفاوتی به وجود آید.
فولیان با بیان اینکه در پرونده های قضایی نیز دخالت خواهیم کرد، گفت: به عنوان مثال در پرونده های اطفال، با کمک روانشناسان، پرونده های شخصیت تشکیل و بر اساس این پرونده گذشته فرد بررسی میشود و دلایل ارتکاب بزه و عوامل استعدادپذیری او نیز پایش می گردد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین بیان کرد: بر اساس قوانین جرایم افراد زیر ۱۵ سال مستقیماً در دادگاه و جرایم افراد ۱۵ تا ۱۸ سال در دادسرا بررسی می شود و بیشترین افرادی که مرتکب بزه شدند، نیازمند وکیل هستند و این موضوع نقش کانون وکلا را در پیشبرد اهداف دفتر حمایت از کودکان و خانواده پررنگ میکند.
وی با اشاره به برگزاری برخی جلسات با قضات دادگستری، گفت: باید مجازات حبس در قبال بزه کودکان و نوجوانان آخرین راهکار باشد و در تلاش هستیم با راه اندازی این دفتر روش های جایگزین حبس برای گروه های مد نظر بیشتر جنبه اجرایی پیدا کند.
وی ادامه داد: باید تلاش کنیم که اطفال و نوجوانان کمتر به محاکم دادگستری مراجعه کنند و روند دادرسی آنان کوتاه و در کمترین زمان ممکن و با حضور خانواده و روانشناسان این دفتر صورت گیرد و همچنین بازداشت برای آنان تعریف نشود.
فولیان با بیان اینکه این دفتر تلاش دارد در کل فرایند دادرسی رویکرد حمایتی خود را در تمام مراحل داشته باشد، تصریح کرد: تکالیف مرتبط با دستگاه ها باید مشخص شود و دستگاه ها کارهای دیگر خود را به پای این دفتر ننویسند و اهمیت این موضوع به قدری زیاد است که باید از ظرفیت مشاوران اطفال، خانواده و انجمن های مردم نهاد و رسانه ها استفاده شود.
نظر شما