به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن اردستانی روز چهارشنبه در آئین تجلیل از هنرمندان صنایع دستی پاکدشت که در محل سالن همایشهای شهرداری این شهرستان برگزار شد اظهار داشت: زندگیهای امروز به واسطه استفاده از فناوریهای نوین و روزمرگیها، از برخی آرامشها به دور مانده و استفاده از صنایع دستی موجب دمیدن روح و لطافت به این زندگی ماشینی میشود.
وی با اشاره به فرا رسیدن ۲۰ خرداد، روز جهانی صنایع دستی گفت: گرامیداشت روز جهانی صنایع دستی، تقدیر از تلاش و همت زنان و مردانی است که با روح و جان خود از مواد اولیه بیجان، آثاری فاخر که نشاندهند اوج خلاقیت و هنر در ایران اسلامی است خلق میکنند و فرهنگ غنی این مرز و بوم را به خانهها میآورند.
وی تصریح کرد: این که هنرمندان صنایع دستی با استفاده از مواد اولیهای که در هر منطقه وجود دارد و شاید از ارزش چندانی برخوردار نیستند، آثاری فاخر و قابل ارائه در داخل و خارج از کشور تولید میکنند، نشان میدهد که مردم ایران از چه تمدن و فرهنگی و پیشینه درخشانی برخوردارند.
اردستانی با اشاره به سابقه درخشان پاکدشت در تولید صنایع دستی فاخر گفت: صنایع دستی از دیرباز تا کنون، نقش مهمی در کمک به اقتصاد خانوانده داشت و در گذشتههای نه چندان دور، در اکثر خانههای روستایی یک دار قالی وجود داشت که مادر و دختران خانواده، با بافتن یک یا چند قالی و فرش، بخشی از اقتصاد خانواده را اداره میکردند.
وی تأکید کرد: اگر به دنبال اشتغال پایدار در جامعه هستیم، باید از حوزههای مختلف صنایع دستی حمایت کرده و با توسعه فعالیتهای این بخش، علاوه بر هویتبخشی به جامعه، شاهد ایجاد فرصتهای شغلی پایدار در جوامع شهری، روستایی و عشایری باشیم.
فرماندار پاکدشت اظهار داشت: ویژگی خاص تولید صنایع دستی از جمله نیاز به مواد اولیه ارزانقیمت و در دسترس، نیاز اندک به سرمایهگذاری اولیه و امکان فعالیت در داخل منزل باعث میشود تا این حوزه به یکی از بخشهای قابل اتکا در ایجاد اشتغال تبدیل شود و افراد با آموزش مناسب بتوانند به کارآفرین تبدیل شده و محصولات تولیدی را در بازارهای هدف داخلی و در صورت برخورداری از کیفیت مناسب، به خارج از کشور عرضه کنند.
وی ارزش افزوده بالای صنایع دستی را به عنوان دیگر مزیت فعالیت این حوزه اعلام کرد و افزود: شهرستان پاکدشت در حوزه سفالگری، شیشهگری و کاشی کاری از ظرفیتهای بالایی برخوردار است و میتوان با تمرکز به این بخشها، فعالیت صنایع دستی را در این منطقه ارتقاء بخشید.
درپایان این مراسم از ۱۵ نفر از هنرمندان صنایع دستی و کارآفرینان حوزه کاشی، سفالگری، شیشهگری، معرق و تزئینات سنگ ساختمان پاکدشت تقدیر شد.
در حاشیه این مراسم، هنرمندان صنایع دستی آثار فاخر خود را در قالب نمایشگاه صنایع دستی در معرض دید عمومی قرار دادند.
۲۰ خرداد روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است.
پاکدشت با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت در ۲۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
نظر شما