۱۴ خرداد ۱۴۰۱، ۷:۴۶
کد خبرنگار: 860
کد خبر: 84775450
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

وداع با شکوه، میثاق ماندگار

۱۴ خرداد ۱۴۰۱، ۷:۴۶
کد خبر: 84775450
وداع با شکوه، میثاق ماندگار

بروجرد - ایرنا - بامداد چهاردهم خردادماه ۱۳۶۸ رادیو سراسری ایران برنامه‌های عادی خود را قطع و بطور مستمر تلاوت قرآن پخش می‌کرد، ساعت هفت صبح مجری اخبار باصدای لرزان خبری را خواند و کمتر از دقایقی تیتر یک رسانه‌های جمعی جهان شد، رهبر آزادگان جهان به ملکوت اعلی پیوست.

به گزارش ایرنا، بنیانگذار جمهوری اسلامی امام خمینی (ره) پس از سه دهه پر فراز و نشیب در مبارزات علیه رژیم شاه، تبعید، بازگشت، پیروزی انقلاب و تاسیس نظام نوپای جمهوری اسلامی و جنگ تحمیلی در سن ۸۷ سالگی به دیار معبود شتافت و رحلتش وصل به نیمه خردادی شد که انتظار فرج از آن کشید.

خرداد پرخاطره سال ۴۲ و کشتار طلاب حوزه علمیه که امام(ره) آن را برای همیشه عزای عمومی اعلام کرد! حالا خیل عظیم مردم ایران و دلدادگان مسلمان سایر کشورها را عزادار کرده است، اکنون سی و چهار سال از رحلت امام خمینی (ره) می گذرد و نظام جمهوری اسلامی با صلابت و مقتدرانه در برابر دشمنان ایستاده، بدون شک رمز ماندگاری این نهضت دور اندیشی امام بوده است که بنیان استواری را پایه ریزی کرده است.

امام (ره) تحول آفرین تاریخ معاصر است، مهمترین خبر جهان در پاییز ۱۳۵۷ ظهور آیت الله خمینی(ره) بود، همان روزها که دهکده نوفل لوشاتو در پاریس محل پرتردد خبرنگاران سرشناس جهان بود برای ملاقات و کنکاش دیدگاه های رهبر ۷۶ ساله قیام مردم ایران علیه رژیم شاهنشاهی که سیاستمدران،محققان و اندیشه ورزان را به مطالعه بیشتر بر تفکرات اسلامی و دیدگاه نوین اسلامی را به خود جلب کرده بود.

در کمتر از چهار ماه حضور در پاریس با رهبری گروه های مبارز و صدور بیانیه های تاریخی به پشتوانه مردم در بهمن ۱۳۵۷ رژیم پهلوی ساقط شد و دولت موقت به فرمان امام شکل گرفت تا جهان را شگفت زده کند و خود محبوب قلب های مردم ایران شود، محبویتی که سبب شد رکن مهم انقلاب جهانی و در جای جای جهان انقلاب ایران با نام رهبرش عجین شود.

وداع باشکوه
وداع با شکوه مردم با پیکر امام خمینی(ره) یکی از صحنه های تاریخی جهان را در سوگ رهبر انقلاب رقم زد، جمعیت میلیونی که پیکر امام (ره) را چون نگینی در محل مصلای فعلی پایتخت در میان گرفته بود، به مدت سه روز از سراسر ایران قابی از مردمانی را به تصویر می کشید که همه سیاهپوش و عزادار بودند.

انبوه جمعیتی که با تمام وجود برای بدرقه ی ابرمردی تاریخ ساز زنجیره متراکم  انسانی را به طول سی کیلومتر از مصلا تا بهشت زهرا را تشکیل دادند تا بزرگترین تشییع جهان شکل بگیرد و وداع باشکوهی در تاریخ ثبت شود، اما آنچه مهمتر از تشییع با شکوه در سال های پس از رحلت امام خمینی(ره) نمایان شده میثاق ماندگاری است که با آرمان ها و اهداف بنیانگذار جمهوری اسلامی توسط مردم بسته شده است.

راز ماندگاری این میثاق بخش مهم آن به شخصیت فردی و اجتماعی امام امت مرتبط است.

در این خصوص استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار ایرنا‏ امام خمینی(ره) را حقیقتی جاودانه دانست و افزود: این شخصیت کم نظیر تاریخ در دنیای معاصر مظهر انسان کاملی است که در اسلام پرورش یافت و منشا تحول آفرینی در تاریخ معاصر شد.
حجت الاسلام مصطفی تیموری گفت: امام خمینی(ره) قبل از اینکه مبارزی سیاسی باشد الگوی اخلاق اسلامی و از معدود کسانی است که با پیمودن راه کمال توانست، در ردیف اولیای الهی‏‎ ‎‏قرار گیرد و مصداقی از انسان‌های وارسته و کمال یافته شود.

‏‏وی با بیان اینکه علم و عمل ۲ دستاورد مهم و خصوصیات اجتماعی رهبر انقلاب بوده است، افزود: امام درس آزادگی را در علم و عمل به همه مردم دنیا آموختند.‏ 
نویسنده کتاب خلق روح الله افزود: ورزیدگی علمی و انبوه دانش را از لابه‌لای کتاب‌ها و بیانیه‌های حضرت  امام ‏‎ ‎‏می‌توان دریافت و از بارزترین خصلت‌های ایشان، می‌توان ایمان و اطمینان خاطر را نام ‏ ‎‏برد؛ چرا که ایشان در تمام فراز و نشیب‌ها، حتی برای لحظه‌ای دچار اضطراب نمی‌شد.‏

‏‏حجت الاسلام تیموری به خصوصیات فردی و اجتماعی بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: امام دارای خصوصیات منحصر به فردی از جمله؛ تقوا، زهد، تهذیب ‏نفس، آزادگی و عشق به خدا، جاذبه و دافعه، غیرت دینی، عفو، تواضع و صبر و ‏‎ ‎‏بردباری بودند.‏

‏‏استاد حوزه و دانشگاه گفت: امام امت اسلام‌شناسی عظیم بود که با ذره ذره وجود خود اسلام را درک کرد و آن را ‏‎ ‎‏به خوبی شناخت؛ به همین دلیل اسلام را به شکل اصیل تفسیر کرد و اسلام‌خواهی را‎ ‎‏مهم‌ترین مساله زندگی مسلمانان گرداند و بنای یک نظام مدنی-سیاسی بر اساس عقلانیت اسلامی بوده است.

وی افزود: پس از ارتحال این مرجع عالیقدر و امام امت،  چارچوب نظری و اهداف انقلاب توسط رهبر معظم انقلاب تقویت و بیش از گذشته پر رنگ شده است حالا نسل نوپای انقلاب در تداوم راه نیازمند جهاد تبیین در عرصه اندیشه های این مصلح اجتماعی است با یادآوری اینکه بیانیه، سخنرانی، نامه ها، کتب، فتوا و سبک زندگی ایشان سرشار از آموزه های مهم انقلابی رفتاری و تحول گرایی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha