به گزارش خبرنگار ایرنا، «سید مسعود حسینی» شهردار همدان به دعوت رسمی سازمان ملل متحد برای شرکت در کنفرانس جهانی «کاهش خطرپذیری» به کشور اندونزی سفر کرده بود و به عنوان یکی از سه سخنران اصلی این کنفرانس انتخاب شده بود. تا مدل تابآورسازی همدان را در این کنفرانس ارائه کند که این سفر در فضای مجازی حاشیه ساز شد.
«سید مسعود حسینی» روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران به منظور شفاف سازی موضوعات مطرح شده در رسانه ها و فضای مجازی افزود: فروردینماه امسال دعوتنامه ای به نام شهردار همدان برای حضور در این کنفرانس جهانی صادر شده بود که پس از طرح در شورا، با ۱۰ رای موافق و یک رای ممتنع حضور در این اجلاسیه مصوب شد.
وی خاطرنشان کرد: سه هزار و ۲۰۰ نفر به این اجلاس دعوت شده بودند که تنها برای ۳۰۰ نفر هزینه پرداخت شده بود و بقیه با هزینه شخصی در آن شرکت کرده بودند.
حسینی با بیان اینکه در این سفر سازمان ملل ۱۰۰ میلیون تومان برای هر نفر هزینه کرد و اجلاس هم سطح علمی بالایی داشت ادامه داد: این اجلاس در شهر بالی برگزار شد که از نظر معماری و جذب توریست بسیار قابل تامل بود.
وی با بیان اینکه همدان را میتوان از لحاظ ظرفیت آموزشی و برگزاری چنین اجلاسی در سطح ملی اگر زیرساخت فراهم شود، معرفی کرد افزود: اگر دنبال این هستیم همدان آزمونه (پایلوت) گردشگری شود باید این مسائل را مورد توجه قرار دهیم، ضمن اینکه سایر شهرهای ایران در مقایسه با شهر بالی ظرفیت بالایی دارند اما در آن جا برندسازی صورت گرفته است.
حسینی در ادامه با بیان اینکه دلیل دعوت همدان به این اجلاس دریافت جایزه شهر تابآوری بود چراکه همدان به عنوان هزارمین شهر تابآور معرفی شده بود گفت: همدان ۹ سال پیش با پیگیری مدیران قبلی برنامه راهبردی مدیریت شهر را بر اساس اصول تاب آوری ارائه داد که تابآوری محلات و مدیریت بحران اماکن، نمونهای از این کارها است.
وی خاطرنشان کرد: شهردار همدان تنها مدیر شهری دعوت شده از کشورمان در این نشست بود که با دعوت نامه رسمی سازمان ملل متحد این فرصت ایجاد شد و سایر شهرداریها که متقاضی شرکت در کنفرانس بودند باید هزینه سفر را پرداخت میکردند.
وی به اهمیت حضور در این کنفرانس اشاره کرد و افزود: تلاش ۹ ساله همکاران حوزه مدیریت بحران شهرداری همدان باعث شده تا توسط مجمع جهانی ریسک به عنوان الگوی تاب آوری (با نام مدل همدان) معرفی شویم.
حسینی خاطرنشان کرد: تمامی مراحل اخذ مجوز برای حضور در این اجلاس انجام شده و توصیه نامه وزارت کشور مبنی بر حضور وبیناری برای عموم شهرها است.
به گزارش ایرنا، سفر «سید مسعود حسینی» به اندونزی با انتشار یک فیش پرداختی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی حاشیه ساز شد به گونه ای که اظهارنظرهای متفاوتی درباره این سفر انجام شد که شهردار در واکنش به این اتفاق نشست خبری برگزار کرد.
تاب آوری مفهوم جدیدی در طراحی شهری است که رویکرد اصلی آن طراحی با آسیب پذیری کمتر و انعطاف پذیری بیشتر برای شهر ها در برابر تنش ها و حوادث است به گونه ای که یک شهر تاب آور، شهری آماده است که در مواقع اضطراری به سرعت به شرایط جدید پاسخ داده و با کمترین آسیب به کار خود ادامه می دهد.
مفهوم تاب آوری برای اولین بار در سال ۱۹۷۳ توسط شخصی به نام هولینگ مطرح شد. مطابق تعاریف بیان شده توسط وی، تاب آوری معیاری از توانایی سیستم برای جذب تغییرات است در حالی که هنوز مقاومت قبلی وجود دارد. در تعریفی دقیق تر تاب آوری توانایی سیستم های تحت استرس در بازگشت به حالت اصلی و توانایی باز سامان دهی خود است.
نظر شما