اکبر عادل مرام روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مصرف کنندگان در صورتیکه با تخلفاتی نظیر گرانفروشی، فروش اجباری، امتناع از فروش، احتکار، تقلب و کم فروشی مواجه شدند میتوانند شکایت خود را از طریق سامانه ۱۲۴ اعلام کرده تا بازرسان بلافاصله برای بررسی و برخورد با متخلفان اقدام کنند.
معاون بازرسی و نظارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت اصفهان اظهار داشت: پس از اعلام قیمتهای جدید و عرضه توسط شرکت های پخش، از نظر روغن در سطح بازار کمبودی وجود ندارد و روغن خوراکی در همه فروشگاهها بر اساس نرخهای مصوب اعلام شده، عرضه میشود.
عادل مرام خاطرنشان کرد: عرضه روغن با قیمت بیش از نرخهای مصوب، تخلف محسوب می شود و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.
وی ادامه داد: در صورتیکه واحد صنفی کالایی را در اختیار داشته باشد و خریدار تقاضا کند و آن واحد آنرا عرضه نکند، مصداق تخلف امتناع از عرضه است و آن مقدار کالایی که در بازرسیها کشف میشود با عنوان احتکار تشکیل پرونده و به تعزیرات حکومتی ارسال و رسیدگی میشود.
وی تصریح کرد: پیش از اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها، بدلیل وجود انتظارات تورمی در جامعه و خرید بیش از نیاز و هجوم به بازار برای خرید اینگونه کالاها، بازار با کمبود مواجه شده بود.
معاون بازرسی و نظارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت اصفهان گفت: با توجه به اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها و اینکه به برخی از کالا در گذشته ارز ترجیحی اختصاص پیدا میکرد و در زمان حاضر از این چرخه خارج شدند، بازار با افزایش قیمتی در اینگونه کالاها مواجه شد و این پیش بینی هم می شد.
وی با بیان اینکه طرح نظارت ویژه بر بازار توسط دستگاههای نظارتی و برخورد با تخلفات اقتصادی در دستور کار مسوولان استان قرار دارد اضافه کرد: در زمان حاضر نسبت به گذشته از نظر نظارت و بازرسی بازار اشرافیت بیشتری وجود دارد و تیم هایی از مدیریت نظارت و بازرسی اتاق اصناف، مدیریت بازرسی جهاد کشاورزی استان و بازرسی سازمان بسیج اصناف استان نظارت ویژه ای بر بازار دارند.
عادل مرام گفت: جلسه هایی با محوریت اداره کل صنعت، معدن و تجارت و تعزیرات حکومتی برگزار شد و با تقسیمبندی شهر از نظر جغرافیایی، مقرر شد یکی از این دستگاهها در هر قسمت از شهر حضور داشته باشند .
وی ابراز امیدواری کرد که بازار روز به روز به تعادل بیشتر برسد و اضافه کرد: سامانه پاسخگویی و رسیدگی به شکایات ۱۲۴ هم نسبت به گذشته تقویت شده و تعداد افراد برای پاسخگویی به این سامانه و دریافت شکایت های مردمی افزایش پیدا کرده است.
معاون بازرسی و نظارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت اصفهان اظهار داشت: دستگاه های امنیتی استان، پلیس امنیت اقتصادی و نیروی انتظامی و نظارت بر اماکن عمومی و پلیس آگاهی در چارجوب شرح وظایفی که توسط مراجع ذیربط برای آنها تعیین شده در بازار نظارت دارند و انبارهای غیر مجاز را رصد و کشف میکنند و با هماهنگی بین اداره کل صمت و این دستگاهها پرونده تخلف واحدهای متخلف تشکیل و به تعزیرات حکومتی ارسال میشود.
وی بیان کرد: امسال موضوع افزایش جرایم برای تخلفات حوزه صنفی در نظر گرفته شده است و در صورتیکه پیش از این جریمه درج نکردن قیمت برروی کالا کم بود، در زمان حاضر و بر اساس بخشنامه های جدید درج نکردن قیمت، جریمه ۱۰ میلیون تومانی بدنبال دارد.
حدود ۲۵۰ هزار واحد صنفی در استان اصفهان فعالیت دارند.
تعداد واحدهای صنفی مُجاز در ایران بیش از ۲ میلیون و تعداد واحدهای غیرمجاز بیش از ۵۰۰ هزار واحد است که این ارقام نزدیک به ۲۰ برابر میانگین جهانی است.
نظر شما