مهندس عطا الله زمانی روز دوشنبه در دیدار با مسئولان شهرستان کوار افزود: بنیاد مسکن دراین زمینه مسوولیت خود را به بهترین نحو انجام خواهد داد ، لازم است همه سازمان های مسوول در این عرصه به میدان آیند تا جابجایی و اسکان روستاییان به بهترین نحو انجام گیرد .
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس ، تامین منابع مالی برای جابجایی دو روستای دهداری و جلال آباد را در اولویت دانست و گفت : امید است با مشارکت و همراهی نمایندگان فارس در مجلس منابع مالی و اعتباری برای این اقدام تامین گردد.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس در ادامه به برخی از اقدامات موثر در توسعه و محرومیت زدایی در شهرستان کوار و در استان فارس را برشمرد و گفت : بنیاد ، مسئولیت ساخت مسکن محرومین و مسکن شهری در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر و ساخت مسکن اقدام ملی و نهضت ملی مسکن در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر را برعهده دارد، بنیاد مسکن در حدود ۱۱۵ شهر فارس فعالیت ساخت مسکن را برعهده دارد و شهرستان کوار نیز از این خدمات برخوردار بوده است.
وی با اشاره به راهاندازی سامانه راهبر ساخت و ساز روستایی در استان فارس، افزود: با راهاندازی این سامانه متقاضیان مسکن روستایی برای اخذ پروانه ساختمانی به مرکز شهرستان مراجعه نمیکنند و تمام مراحل اخذ پروانه از طریق این سامانه و به صورت غیرحضوری انجام میشود که در حال حاضر این سامانه به صورت پایلوت در شهرستان جهرم در حال اجرا است.
مهندس زمانی همچنین با بیان اینکه ۳۷۶ هزار واحد مسکن روستایی در فارس وجود دارد که تاکنون ۲۵۰ هزار واحد که معادل ۶۶ درصد واحدهای مسکونی روستایی است مقاومسازی شده است، اظهار داشت: سال گذشته ۹ هزار و ۹۰۰ واحد مسکونی روستایی به بهرهبرداری رسیده که حدود ۵۰۰ میلیارد تومان وام به آنها پرداخت شده است.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس ادامه داد : بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در راستای اجرای طرح تامین مسکن نیز نسبت به پیگیری امور اقدام مینماید ، پیگیری تامین و مدیریت تسهیلات بانکی ، پیگیری تامین زمین توسط سازمان ملی زمین و مسکن ، طراحی سامانه آباد بمنظور فرآیند ثبت نام و تسهیل پیگیریهای متقاضیان ، مدیریت طراحی و ساخت از جمله این اقدامات است . در شهرستان کوار نیز ۶ هزار و ۷۸۹ متقاضی ثبت نام اولیه را انجام دادند و برای ۱۳۷۰ متقاضی تشکیل پرونده انجام گرفت و ۷۴۴ متقاضی تایید نهایی شده است.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس، تهیه و اجرای طرح هادی را هم از کارکردهای اصلی بنیاد مسکن در این شهرستان برشمرد و گفت:هدف از اجرای طرح هادی روستائی، ایجاد زمینه ی توسعه و عمران روستاها، توزیع عادلانه امکانات، هدایت بافت کالبدی روستاها و ایجاد شرایط لازم جهت بهبود ساخت و ساز مسکن در روستا و نهایتاً زمینه سازی بهزیستی روستائیان عزیز می باشد ، بنیاد مسکن شهرستان کوار براساس وظایف مندرج در ماده ۷ اساسنامه قانونی بنیادمسکن انقلاب اسلامی تا پایان سال ۱۴۰۰نسبت به تهیه طرح هادی تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار جمعیت شهرستان اقدام کرده است . همچنین نقشه برداری ۱۶ روستا جهت بازنگری طرح هادی روستایی با اعتبارمبلغ ۱۵۵۰ میلیون ریال در دستور کار این بنیاد قرار گرفت.
عبدالعلی رحیمی مظفری نماینده مردم سروستان، کوار و خرامه در مجلس شورای اسلامی و عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی نیز در این نشست با تقدیر از خدمات بنیاد مسکن گفت: باید منابع مالی کافی برای بحث اراضی و جابجایی دو روستای موجود در منطقه به منظور برای تکمیل سد شهید سلیمانی تأمین شود؛ همچنین باید تصمیم گیری مدیریتی خاصی انجام گیرد.
نماینده مردم سروستان، کوار و خرامه در مجلس شورای اسلامی افزود: باید به موضوع فنی سد شهید سلیمانی ورود کنیم تا عملیات اجرایی آن تسریع شود. نیاز است پیمان دوم که مربوط به عملیات تکمیل سد است هر چه زودتر اجرایی شود.
کوار در فاصله ۵۲کیلومتری جنوب از شیراز قرار دارد.
نظارت بر حسن اجرای طرح های مسکن ملی در فارس سختگیرانه و بدون اغماض است
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس همچنین در نشستی با حضور مجتبی زور بخش رییس سازمان نظام مهندسی فارس نیز نظارت بر حسن اجرای طرح های مسکن ملی در فارس را سختگیرانه و بدون اغماض دانست و اظهار داشت : از همه ظرفیت های قانونی برای نظارت بهینه و حسن انجام کار در طرح های مسکن ملی در این استان بهره گیری شده است.
زمانی با اشاره به حادثه ساختمان متروپل آبادان اظهار داشت : این حادثه برآیند بی توجهی به اصول فنی ساختمان است که شماری از هم میهنان ما را داغدار کرد و زیان های جبران ناپذیر بر جای گذاشت ، بنیاد مسکن استان فارس این موضوع را به عنوان یک اصل مطرح کرده که هیچگاه حسن انجام کار و اجرای بهینه ساختمان منطبق با اصول فنی را فدای سرعت نکند و دراین عرصه با قاطعیت گزارشهای ناظران را بررسی می کند.
مهندس زمانی ، اجرای نهضت ملی مسکن در استان فارس را فرصتی برای خانه دار شدن طیف وسیعی از جمعیت این استان دانست و با بیان اینکه اجرای این طرح متقاضی محور است گفت : مهندسان توانمند و باتجربه در قالب تیمهای نظارتی متشکل مهندس معمار مهندس سازه مهندس تاسیسات و دیگر افراد متخصص ئدر طرح های مسکن ملی حضور دارند و نظارت می کنند و ضمن بازدید از روند اجرای پروژهها، نواقص احتمالی را اطلاع می دهند و هیچ اغماضی در این عرصه پذیرفته نیست.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس خاطر نشان کرد : رعایت مقررات ملی ساختمان برای ایمنی، بهداشت، سلامت، صرفه اقتصادی و مصرف بهینه انرژی در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان آورده شده و رعایت مباحث ۲۲ گانه آن برای تمام دست اندرکاران ساختمان ضروری است.
وی خواستار مشارکت و همراهی بیشتر شهرداری ها در صدور پروانه های ساختمان در طرح نهضت ملی مسکن شد و افزود: مشارکت دراین عرصه برداشتن قدم های موثر برای پیشبرد طرح در زمان و موعد مقرر است ، متقاضیان نهضت ملی مسکن در فارس و در شهرهای جنوبی این استان استقبال شایان توجه کردند و طرح در شهرهایی که بنیاد مسکن متولی کار است با دقت و حساسیت در حال اجرا است .
مدیر کل بنیاد مسکن فارس در این جلسه با بیان اینکه از سال ۱۳۸۲ تاکنون ۵ هزار و ۲۹۰ واحد از مجموعه واحدهای مسکن محرومین در شهرهای مختلف فارس ساخته شده است، اظهار داشت: امسال نیز ۱۲۱۱ واحد مسکن محرومین در ۷ شهرستان شیراز، لارستان، داراب، نیریز، فسا و غیره فعال شده است. همه این طرح ها تحت نظارت دقیق کارشناسان و ناظران قرار دارد .
مهندس زمان در مورد طرح نهضت ملی مسکن اضافه کرد : این طرح در ادامه طرح اقدام ملی مسکن است اما به شکل قانونمندتر با منابع و اعتبارات شفافتر اجرا میشود که در مجموع در ۱۲۲ شهر فارس اجرا میشود که تاکنون ۱۱۹ شهر آن رسمیت پیدا کرده و در حال حاضر در ۱۰۵ شهر در حوزه راه و شهرسازی فارس و لارستان فعالیت داریم.
وی با بیان اینکه در مجموع ۱۷۴ هزار و ۴۱۷ متقاضی ثبتنام کردند که تاکنون ۵۱ هزار و ۲۵ متقاضی پالایش شده است اما در این بین تنها ۱۴ هزار و ۱۹۶ متقاضی برای تایید نهایی درخواست به بنیاد مسکن مراجعه کردهاند، افزود: در تمامی شهرستانها بین یک تا ۴ دفتر پیشخوان برای نهایی شدن درخواست متقاضیان فعال کردیم اما از بین ۵۱ هزار متقاضی پالایش شده تنها ۱۴ هزار متقاضی مراجعه کردهاند.
مهندس زمانی با بیان اینکه تاکنون برای ۵ هزار و ۵۱۵ واحد مسکونی در این طرح زمین تامین شده و به بنیاد مسکن تحویل داده شده است، اظهار داشت: ۵ هزار و ۲۱۹ متقاضی را به این پروژهها لینک کردیم و نزدیک به ۱۲۰۰ واحد نیز پروانه ساختمانی اخذ کردهاند.
مجتبی زور بخش رییس سازمان نظام مهندسی فارس نیز در این نشست حادثه دلخراش ریزش ساختمان متروپل آبادان و درگذشت جمعی از هموطنان را تسلیت گفت و اظهار داشت : لازم و ضروری است موارد مشابه این ساختمان در سراسر کشور شناسایی شوند تا از تکرار چنین حوادثی جلوگیری شود. دستگاه های اجرایی ، سرمایه گذاران و مالکان ساختمان باید بپذیرند که خدمات مهندسی و بویژه حضور مهندسان ناظر و سازندگان ذیصلاح و تمکین به گزارش ها و ایرادهای فنی ساختمان امری ضروری و در راستای صیانت از جان و مال هموطنان است.
زور بخش اضافه کرد : آنچه مسلم است بی توجهی به اصول فنی و ساختار خدمات مهندسی در اجرای پروژه این فاجعه را رقم زد و این حادثه نیز همچون حادثه پلاسکو، درسی مکرر، برای التزام به رعایت مباحث مقررات ملی ساختمان و قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان خواهد بود.
رییس سازمان نظام مهندسی فارس تاکید کرد : مهندسان ناظر موظفند طرح تایید شده از سوی شهرداری و بازبین شده از سوی سازمان نظام مهندسی را نظارت کنند تا ساختمان طبق مقررات ملی ساختمان ساخته شود.
او گفت: نظارت عالیه بر ساختمان سازی برعهده وزارت راه و شهرسازی است که از پروژههای درحال اجرا بازدید میکند و چنانچه تخلفی مشاهده شود، تخلف مهندس ناظر به شورای انتظامی گزارش میشود.
نظر شما