به گزارش خبرنگار ایرنا، «علی صفدری» مدیر کل فرهنگ و ارشد اسلامی استان کرمانشاه در آیین اختتامیه پنجمین جشنواره شعر با گویش های محلی استان کرمانشاه در فرهنگسرای یادگار امام کنگاور افزود: شهر کنگاور ورودی استان کرمانشاه و دروازه عتبات عالیات می باشد، روحیه ادب و احترامی که مردم کرمانشاه برای زائرین عتبات دارند در این شهر ظهور و نمود دارد که مردم اندیشمند شهرتمدن و تدین کنگاور به درستی این مهم را بجا آورده اند.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب در سخنانشان شعر را یک ثروت ملی عنوان کرده اند، ما و همه برپاکنندگان این جشنواره تلاش مان بر این بوده که از این ثروت ملی در سطح جامعه استفاده کنیم.
صفدری افزود: هر جامعه و ملتی اگر به حوزه شعر توجه نکند به ثروت ملی خود توجه نکرده است. بعد از انقلاب در حوزه ادبیات و شعر چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی رشد بسیار خوبی داشته ایم و این کاملا مشهود است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه ادامه داد: شاعران وظیفه خطیری نسبت به امت و انقلاب دارند و در قبال نعمت ذوق و هنر که خداوند متعال به آنها بخشیده مسئولند تا در زمینه های تزریق آرامش به مردم و جامعه فعالیت کرده و منعکس کننده نکات اخلاقی در اشعار خود باشند.
۹۷ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال و ۱۱ اثر برگزیده شد
معاون امور فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه نیز در حاشیه برگزاری آیین اختتامیه جشنواره استانی شعر با زبان و گویش های محلی استان کرمانشاه در جمع خبرنگاران در دهه اول خرداد ماه سالجاری به میزبانی شهرستان کنگاور بیان داشت: زبان و گویش نقش بسیار مهمی در پویایی جامعه دارد و شعر محلی یکی از مقولههایی است که در تداوم و پویایی اجتماعی و فرهنگی هر نسل و جامعهای سودمند واقع شده است، شکل گیری بسیاری از زبان ها نتیجه همین گویش های مرسوم و محلی هر منطقه است.
«مظفر تیموری» زبان شعر را دارای نقش بسیار مهمی دربازتاب و انعکاس آسیب ها ی اجتماعی، معضلات و مشکلات گریبانگیر جامعه دانست و تصریح کرد: درصورت بیتوجهی به فرهنگ و خاستگاه اصلی واژگان نه تنها اثر تولید شده در ثبت و احیای گویش و لهجه نقشی نخواهد داشت، بلکه میتواند به نوعی به هویت زبان محلی نیز لطمه وارد کند.
تیموری تصریح کرد: با توجه به موضوع جشنواره که پیشگیری ازآسیب های اجتماعی (همچون پیشگیری از طلاق و تحکیم خانواده، اعتیاد، فضای مجازی و ماهواره، خشونت و کنترل خشم در بین نوجوانان و…) بود ۹۷ اثر به جشنواره ارسال شد که ۱۱ اثر در هر گویش عنوان اول تا سومی را اخذ کردند.
معاون امور فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه ادامه داد: با هدف حفظ، احیاء و گرامیداشت گویش ها و لهجههای بومی و محلی و تقویت باورهای بومی و حفاظت و ترویج این گویشها، فرهنگ سازی در زمینه مقابله با تهاجمات فرهنگی و جلوگیری از فراموشی لهجهها به عنوان اصالتهای بومی و پرداختن به موضوع آسیب های اجتماعی از دیدگاه و زبان بومی برگزار میشود.
تیموری افزود: تقویت ادبیات بومی و محلی به غنای فرهنگ جامعه کمک می کند و برگزاری برنامههایی مانند جشنواره های ادبی علاوه بر شناسایی پتانسیل و ظرفیت های ادبی وآشنایی با شاعران برجسته و صاحب نام منطقه در حفظ و ارتقا و اشاعه شعر بومی و محلی نقش بسزایی دارد.
وی یادآور شد: تداوم و استمرار برگزاری برنامههای فرهنگی و هنری که مورد پسند و استقبال مردم و صاحبان قلم باشد از اولویتهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است و بایستی به مقوله شور و نشاط اجتماعی در برگزاری برنامه ها پرداخته شود.
هنر کنترلکننده آسیبهای اجتماعی است
«فرزادالماسی» فرماندار کنگاور گفت: ابزار هنر به عنوان موثرترین وسیله انتقال پیام در کنترل و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نقش بسیار مهم و اساسی دارد.
وی اظهار داشت: بسیاری از روانشناسان معتقدند که هنر تأثیرگذارترین ابزار برای فرهنگسازی و درمان بسیاری از آسیب های جامعه است.
الماسی افزود: شعر در حوزه درمان معضلات اجتماعی تاثیر بسزایی دارد و ابزاری بسیار مفید و موثر در درمان بسیاری از اختلالات روحی و روانی و به ویژه آسیب های اجتماعی است.
وی ادامه داد: به دلایل فراوانی بحث آسیب های اجتماعی در این شهرستان از سایر شهرستان ها جدی تر است و با توجه به اینکه هنرمندان همیشه نقش خود را با زبان هنر ایفا می کنند از این رو در فرهنگ سازی و کمک به کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه از جمله اعتیاد، طلاق و فضای مجازی سهم به سزایی دارند.
فرماندار کنگاور در ادامه با تاکید بر ترویج فرزندآوری از زبان هنر به عنوان یکی از دغدغه های رهبر معظم انقلاب، یادآور شد: باید معضلات اجتماعی ناشی از پیر شدن جمعیت با ابزار شعر و هنر برای مردم تبیین شود.
الماسی؛ کنگاور را مرکز قومیت های مختلف از جمله کورد، لر، لک و ترک عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: باید با زبان شیوا، زیبا و رسا جلوه های زیبای تنوع فرهنگ، آیین ها و سیره و منش زندگی مردمان این شهرستان را به تصویر کشید که این خود بهترین عامل برای رشد صنعت گردشگری و جذب سرمایه گذاران مختلف است.
نظر شما