محمد برزعلی روز دوشنبه در حاشیه مراسم شکرگزاری برداشت محصول کلزا در شهرستان رامیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: وزارت جهاد کشاورزی در راستای گام بلند دولت مبنی بر اصلاح ارز ترجیحی و مردمی شدن یارانه ها در کشور به منظور جلوگیری از وابستگی خارجی محصولات کشاورزی این راهبرد را در دستور کار قرار داده است.
وی افزایش سطح زیرکشت و گسترش دانه های روغنی نظیر کلزا و سویا را از جمله این اقدام جهاد کشاورزی شمرد و افزود: برنامه مهم این وزارت خانه و جهاد کشاورزی گلستان در سال جاری ارتقای سطح کشت این نوع گیاهان است که در قالب این برنامه ریزی کشت قراردادی کلزا با ایجاد بسته های حمایتی نظیر دریافت بذر، کود، سم و بیمه مزارع در مقابل برخی ناملایمات طبیعی در دستور کار است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی گلستان خاطرنشان کرد: در سال زراعی جاری بیش از ۴۲ هزار هکتار به کشت کلزا اختصاص داشت که پیش بینی می شود از ۷۵ هزار تن محصول از این سطوح برداشت شود.
در همین پیوند ، برخی کشاورزان رامیانی در گفت و گو با ایرنا اظهارداشتند : کلزا به دلیل عمیق بودن ریشه باعث بهم خوردن خاک و در نتیجه آماده شدن جهت کشت محصول بعدی می گردد که این موضوع در کنار سود مناسب محصول این محصول به نفع کشاورزان است.
آنان بهره مندی از بذر مناسب را اصلی ترین نیاز خود اعلام و اضافه کردند: با توجه به اینکه کلزا پس از رشد بلند و در هم تنیده می شود سمپاشی آن کار سخت و مشکل است که در این رابطه نیاز است مسوولان با تهیه هواپیماهای سمپاش مزارع را دفع آفات سمپاشی کنند.
به گزارش ایرنا، گلستان به سبب برخورداری از شرایط اقلیمی و جغرافیایی و بهره مندی از هزاران هکتار اراضی قابل کشت و زرع از قطب های اصلی کشاورزی در کشور محسوب می شود و از گذشته های دور تاکنون تامین بخشی از اقلام راهبردی در حوزه مواد غذایی را بر عهده داشت و به طور متوسط سالانه حدود پنج میلیون تن محصول در حوزههای دام، زراعت، باغبانی، شیلات و آبزیان و جنگل و مرتع در این استان تولید میشود.
این استان با داشتن ۵۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی، حدود ۴۰ هزار هکتار اراضی باغی، چهار میلیون واحد دامی، ۸۶۰ هزار هکتار مرتع، ۴۵۲ هزار هکتار جنگل و دسترسی به ۱۱۰ کیلومتر ساحل دریای خزر، سالانه حدود ۵.۵ میلیون تن انواع محصول و تولیدات زراعی، باغی و دامی را توسط افزون بر ۲۲۰ هزار بهرهبردار که حدود ۱۵۰ هزار نفر آنها در حوزه زراعت و باغبانی فعالیت دارند، به ارزش تقریبی ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد ریال تولید و روانه بازار مصرف داخلی و خارجی میکند.
نظر شما