کاشمر- مدیر جهاد کشاورزی کاشمر از آغاز برداشت غلات از سطح ۴۰۰ هکتار زمینهای زیر کشت این شهرستان خبر داد. محمد شجعی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به اینکه برداشت به موقع غلات جهت جلوگیری از ریزش بیش از حد و میزان خسارت به کشاورزان از اهمیت بالایی برخوردار است، لذا کار برداشت با فعالیت ۱۲ دروگر بومی در شهرستان آغاز شده است. وی با بیان اینکه هیچ کمباین غیر بومی فعلا وارد شهرستان نشده است؛ افزود: میزان برداشت امسال غلات در منطقه ۷۲۰هزار تن است. شجعی گفت: کنترل ورود وخروج کمباینهای مهاجر در مبادی ورودی شهرستان به منظور جلوگیری از ورود عوامل خسارتزا و بیماریهای غلات حتما میبایست با هماهنگی جهاد کشاورزی شهرستان انجام گیرد. مدیر جهاد کشاورزی کاشمر اظهار داشت:آموزش کمباینداران و رانندگان کمباین،آموزش کشاورزان و بهرهبرداران و همچنین سایر عوامل دخیل می تواند به کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و پیشگیری از تهدید امنیت غذایی منطقه کمک شایانی کند.مدیر جهاد کشاورزی کاشمر بر نظارت مستمر مزارع در طول فصل برداشت جهت جلوگیری از ضایعات بیش از حد تاکید و بیان کرد: معاینه فنی کمباینها باید طبق دستورالعمل حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و همچنین ضدعفونی کمباین ها قبل از ورود به مزارع توسط کارشناسان فنی انجام گیرد.شهرستان کاشمر با ۲۰ هزار خانوار بهرهبردار بخش کشاورزی، دارای ۱۲ هزار و ۷۰۰ هکتار کشتزار و ۳۲ هزار و ۴۰۰ هکتار باغ است.
تایباد- برداشت جو از سطح هفت هزار هکتار از کشتزارهای تایباد در شرق استان خراسان رضوی آغاز شد. مدیر جهاد کشاورزی تایباد روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: به منظور افزایش بهرهوری و تولید محصول بهتر در این شهرستان افزون بر هزار و ۶۸۸ هکتار از مزارع این محصول به روش مکانیزه کشت شده است.جواد اعتضادی افزود: برای برداشت محصول جو ۱۵ دستگاه کمباین از داخل و خارج منطقه تأمین، ضد عفونی و معاینه فنی شد. وی ادامه داد: با توجه به اینکه کشت جو در این شهرستان ۲ منظوره است، بخشی از محصول برداشت شده برای مصرف دام شهرستان اختصاص مییابد. مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: پیشبینی میشود امسال ۲۵ هزار تن جو در این شهرستان برداشت شود، سال گذشته به علت خشکسالی و عدم تولید این محصول، مزارع جو در این منطقه مورد استفاده چرای دام این شهرستان قرار گرفت.وی به خسارت ناشی از بارندگی های نامناسب در مزارع جوی دیم این شهرستان اشاره کرد و افزود: امسال سطح زیر کشت مزارع جوی دیم تایباد به چهار هزار هکتار میرسد که ۳۰ درصد آنها به دلیل بارشهای نامناسب دچار خسارت شد. اعتضادی ادامه داد: در سال زراعی جاری ۶ رقم جو متناسب با اقلیم آب و هوایی شهرستان تایباد کشت شد. شهرستان تایباد با ۴۳ هزار هکتار زمین کشاورزی بیش از هفت هزار بهرهبردار بخش کشاورزی دارد و ۸۵ درصد جمعیت این شهرستان به کشاورزی و دامپروری مشغولند. سالانه بیش از ۳۰ نوع محصول زراعی و ۲۵ نوع محصول باغی در این شهرستان تولید میشود.
کاشمر- رییس جمعیت هلال احمر کاشمر بر تکمیل مجتمع امدادی در شهرستان کاشمر تاکید کرد. احمد رضاپور روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: اگر انبار این مجتمع امدادی تکمیل شود، ظرفیت فعلی انبار به ۶ برابر افزایش خواهد یافت. وی احداث پایگاه امداد و نجات جادهای و ارتقای حوزه لجستیکی را با توجه به حادثه خیز بودن منطقه و قرار گرفتن بر روی گسل درونه از نیازها و ضروریات شهرستان برشمرد و گفت: پارسال در حوزه امداد و نجات ۵۵ حادثه به جمعیت هلال احمر کاشمر گزارش شد که ۳۶ مورد آنها حوادث ترافیکی و ۱۹ مورد حوادث غیر ترافیکی از جمله حوادث کوهستان، سیل و زلزله بود. رضاپور با بیان اینکه بر اثر این تعداد حوادث ۱۱۵ مصدوم و دو فوتی داشتیم که ۵۳ مورد هم منجر به انتقال به مراکز درمانی شدند؛ گفت: پارسال ۷۹ مورد کارگاه آموزشی و ۱۵ جلسه تمرین و مانور برای اعضا و امدادگران جهت ارتقای سطح آمادگی آنها برگزار شد.وی بیان کرد: در حوزه آموزش و پژوهش ۸۲ دوره آموزشی برگزار کرده و بیش از هزار نفر نیز از این آموزشها بهرهمند شدهاند که بانوان ۶۰ درصد آنها را شامل میشوند. رضاپور تصریح کرد: سال گذشته حدود یک میلیارد ریال بسته های معیشتی در بین نیازمندان توزیع شده است.جمعیت هلال احمر شهرستان کاشمر در سال ۱۳۳۷ با پیگیریهای خیران و نیکاندیشان تاسیس شد.
نظر شما