۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۲۰:۲۶
کد خبرنگار: 893
کد خبر: 84760995
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سیدحسن نصرالله: چالش قریب الوقوع لبنان، بحران نان است و نه سلاح حزب الله

تهران - ایرنا - دبیر کل حزب الله لبنان گفت: چالش قریب الوقوع لبنان، بحران اقتصادی و معیشتی و بحران نان ، دارو و برق است و سلاح مقاومت نیست.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری ملی لبنان ، سید حسن نصرالله امروز ( جمعه ) در سخنانی به مناسبت سالگرد درگذشت « مصطفی بدرالدین » از فرماندهان حزب الله اظهار داشت: ما باید برای تشکیل دولتی تلاش کنیم که صادق، شجاع و به حاکمیت ملی وفادار باشد و منافع ملی را به همه منافع دیگر مقدم بدارد.

وی افزود: ما از کار نهادهای امنیتی در دستگیری مزدوران و بسته کردن دست آنها حمایت می کنیم زیرا به نظر می رسد رژیم اسرائیل به تعداد زیادی مزدور نیاز دارد و شروع به جذب نیرو به شیوه ای نامناسب و غیرحرفه ای کرده است.

دبیر کل حزب الله لبنان افزود: شایسته است دادگاه نظامی امور مربوط به پرونده مزدوران را جدی بگیرد و تصمیمات قاطعی اتخاذ کند زیرا برخی از تصمیمات در حد خطر این مزدوران نیست و برای مردم لبنان تکان دهنده است.
وی در ادامه به روز نکبت فلسطین اشاره کرد و افزود: نکبت فلسطین در 15 می 1948 تنها یک فاجعه برای مردم فلسطین نیست بلکه برای همه اعراب است و نکبتی برای مردم منطقه است و هنوز هم مردم منطقه از عواقب فاجعه بار آن رنج می برند.

نصرالله با اشاره به حضور گسترده مردم در تظاهرات سالروز نکبت اظهار داشت که حضور مردم فلسطین در صحنه‌های مختلف پیام قوی و مهم به همه است که دیگر مردم فلسطین برای آزادی منتظر رژیم های عربی، اتحادیه عرب و مجالس اسلامی نمی‌مانند و امروز در میدان ها و صحنه  حضور دارند و من معتقدم که در ۲۰ یا ۳۰ سال گذشته انتخاب مقاومت توسط مردم فلسطین بیش از هر زمان دیگری است. 

وی افزود: دشمن می خواست همانند این نکبت  آنچه در فلسطین اتفاق افتاد را در لبنان نیز به دست آورد و همه ما تهاجم سال ۱۹۸۲ را به یاد داریم که اشغالگران به بیروت دومین پایتخت عربی رسیدند و لبنان در صورت موفق شدن اشغالگران با نکبت دیگری مواجه بود و تصور کنید اگر مقاومت وجود نداشت لبنان و مردم لبنان باید با این نکبت زندگی می کردند. 

وی به نقش شهید مصطفی بدرالدین در مقاومت اشاره کرد و افزود: افزود: در نبرد خلده در برابر اشغالگران صهیونیست، رزمندگان امل، سوری ها، فلسطینی ها، نیروهای ملی و گروهی که پس از مدتی حزب الله را تشکیل داد، شرکت داشتند و شهید مصطفی بدرالدین از اشخاصی بود که در نبرد خلده شرکت داشت و در آن زخمی شد.

نصرالله اضافه کرد: پس از گذشت ۷۴ سال از اشغال فلسطین، تصور نمی‌کنم کسی باشد که به رژیم‌های عربی برای آزادی اراضی اشغالی تکیه کند.

دبیر کل حزب الله لبنان ادامه داد: کسی تصور نکند که جهان عرب می تواند از لبنان حمایت کند زیرا آنها زمانی که متحد و قوی بودند نیز نتوانستند از فلسطین حمایت کنند و جهان عرب تا به امروز نیز نتوانسته است از فلسطین حمایت کند.

وی افزود: لبنان قبل از پیمان طائف، از موضع ضعف وارد گفت و گو با دشمن صهیونیستی شد و توافق ۱۷ مه را امضا و مجلس وقت نیز آن را تصویب کرد اما مقاومت این توافق نامه را لغو کرد.

نصرالله اظهار داشت: گروهی که توافق ۱۷ ماه را امضا کرد همان گروهی است که امروز ادعای حاکمیت لبنان و روابط با جهان دارد.

وی با بیان اینکه حزب الله و شهید بدرالدین در زمینه تامین امنیت لبنان و کشف شبکه‌های جاسوسی رژیم اسرائیل نقش مهمی ایفا کردند، افزود: شهید بدرالدین در جنگ آوریل ۱۹۹۶ یکی از مسئولین نظامی علیه اشغالگران صهیونیستی بود.

دبیرکل حزب الله عنوان کرد: نسل سید ذوالفقار و عماد مغنیه و نسل‌های پس از آن از لبنان حمایت کردند و آخرین مرحله از حیات شهید مصطفی بدرالدین در سوریه و در مقابله با جنگ بین المللی علیه این کشور بود.

وی با اشاره به اینکه «نبرد القصیر» در سوریه موجب آزادسازی مناطق همجوار با لبنان، مانند «قلمون» و «الزبدانی» شد، افزود: شهید بدرالدین در نبرد در این شهر نقش فرماندهی داشت.

وی اظهارداشت: کسانی که نسبت به ‌وابستگی ما به کشور شک و شبهه‌هایی وارد می‌کند بدانند ما بیش از همه دغدغه کشور و هویت ملی را داریم.

نصرالله با بیان اینکه لبنان دچار دو دستگی شده و امروز شدت یافته و چالش‌هایی در انتظار کشور است، اتخاذ رویکرد باز در قبال شرق و غرب، تسلیم نشدن در برابر خشم واشنگتن، احیای روابط با سوریه و استخراج نفت برای جلوگیری از انفجار و فروپاشی در لبنان را ضروری دانست. 

وی با بیان اینکه امید اصلی برای خروج از بحران اقتصادی، استخراج نفت و نه وام گرفتن از بانک جهانی است، افزود: لبنان به جای استقراض از بانک جهانی باید نفت استخراج کند. 

دبیرکل حزب الله لبنان اضافه کرد که توسعه روابط با شرق و غرب و برقراری رابطه با سوریه می‌تواند مانع از انفجار وضعیت اقتصادی شود و به حل بحران آوارگان کمک کند.

وی در پایان سخنرانی خود خطاب به مسئولان و رهبران سیاسی لبنان گفت: لبنان دیگر زمانی برای اتلاف وقت ندارد از این رو پارلمان باید بصورت فوری درصدد تشکیل دولت باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha