مهدی نائینیان روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همه ساله با آغاز فصل برداشت محصولات گندم و جو، دمای هوا در ورامین نیز افزایش پیدا میکند و این امر احتمال وقوع آتشسوزی در مزارع غلات را افزایش میدهد و خسارات بسیاری را در کمترین زمان به کشاورز وارد میکند.
وی اظهار داشت: عوامل آتشنشانی جواد آباد با اطلاع از وقوع آتشسوزی در یک مزرعه جو در روستای تقیآباد، بلافاصله به محل اعزام و نسبت به اطفاء حریق اقدام کردند و با خاموش کردن به موقع آتش، از نابودی کامل این مزرعه جلوگیری کردند.
وی تصریح کرد: وقوع آتش در مزرعه گندم و جو با سایر آتشسوزیها متفاوت است به طوری که آتش در کمترین زمان در جبهههای مختلف گسترش پیدا کرده و به دلیل خشکی محصول، کل مزرعه را در برمیگیرد لذا از کشاورزان درخواست میشود تا با رعایت اصول پیشگیری، ایجاد مسیرهای دسترسی بین مزارع، در دسترس قرار دادن ادوات کشاورزی و ایجاد حوضچههای ذخیره آب، هر چه سریعتر نسبت به برداشت محصول اقدام کنند.
نائینیان تصریح کرد: برخی از کشاورزان برای آماده کردن سریعتر زمین برای کشت بعدی، اقدام به آتشزدن باقیمانده کاه و کلش در مزرعه میکنند که این کار علاوه بر وارد کردن خسارت به محیط زیست، میتواند موجب آتشسوزی مزارع مجاور نیز شود.
بیش از ۲۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان ورامین زیر کشت گندم و جو رفته است.
از هر هکتار زمین زیر کشت گندم به طور متوسط ۵ هزار کیلوگرم محصول برداشت میشود که با احتساب قیمت خرید تضمینی گندم به ازاء هر کیلوگرم ۱۱۵ هزار ریال، در صورت آتش گرفتن چنین مزرعهای ، ۵۷۵ میلیون ریال به کشاورز خسارت وارد میشود.
ورامین با دو بخش مرکزی و جوادآباد و با بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
نظر شما