رییس انجمن کشتی فاروج در حاشیه برگزاری این مسابقات به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این رقابت ها با حضور ۲۵۰ ورزشکار از استان های خراسان شمالی، رضوی، گلستان و سایر استان ها در اوزان ۶۶، ۷۴، ۸۴، ۹۶ و ۹۶+ کیلوگرم در محل گود کشتی باچوخه امام مرشد شهر تیتکانلو فاروج در حال برگزاری است.
علی دهقان خاطرنشان کرد: عصر امروز با پایان مسابقات به نفر اول در سنگین وزن یک شتر و در سایر اوزان به نفر اول یک راس گوساله و همچنین به نفرات دوم و سوم کلیه اوزان یک راس قوچ اهداء می شود.
گود کشتی فاروج قدیمی ترین گود کشتی باچوخه کشور است که در سال ۱۳۲۸ به عنوان نخستین گود رسمی کشور مسابقات باچوخه در شهرستان فاروج به ثبت رسید.
حدود پنج هزار نفر این کشتی را تماشا می کنند.
کشتی سنتی باچوخه خراسان شمالی از ورزش های پر طرفدار و جذاب در این خطه است که به عنوان میراث معنوی در سال ۸۷ به شماره ۳۰ در فهرست آثار ملی ناملموس کشور ثبت شده است.
چوخه واژه ای کردی و نام لباسی است که کشتی گیران این رشته به تن می کنند که از شنل کوتاهی که کشتی گیران آن را با شال سفیدرنگی محکم می کنند تشکیل شده و از آنجا که این کشتی از قدیم الایام در بین عشایر کرد شمال خراسان مرسوم بوده به نام کشتی باچوخه معروف شده است.
مسابقات مزبور با نواخته شدن دهل و سرنا همراه است که در ذهن بیننده تداعی کننده رشادتها و دلاوریهای پهلوانان و نام آوران تاریخ ایران است.
کشتی گیران چوخه قبل از آغاز مسابقه وضو گرفته و با روحیه ای معنوی پا به میدان گذاشته و پس از روبوسی با حریف با دستور داور مسابقه که معمولا' از پیشکسوتان کشتی با چوخه است، کشتی را آغاز می کنند.
کشتی با چوخه سنتی را به نوعی می توان مادر تمام کشتی های آزاد، فرنگی، جودو و کوراش دانست چرا که اکثر فنون آن شبیه آنها است و بتدریج به کشتی های دیگر نیز رسوخ پیدا کرده است.
شهرستان فاروج با حدود ۵۰ هزار نفر جمعیت در ۹۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.
نظر شما