به گزارش ایرنا از اعلام روز چهارشنبه روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد قشم، علیرضا امریکاظمی گفت: علاقهمندان میتوانند از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۵ امروز(۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱) بهصورت رایگان از این موزه زیبا دیدن کنند.
وی ادامه داد: بازدیدکنندگان موزه ژئوپارک با گسترهای از موضوعات جزیره ازجمله نشانههای حضور انسانهای اولیه تا صنایعدستی عصر معاصر و محیطزیست آن آشنا خواهند شد.
به گفته مدیر ژئوپارک جهانی قشم، با بازدید از این موزه، میتوان با بیش از سه هزار گونه جانوری ازجمله انواع پرندگان و کوچکترین (حشرهخوار کوتوله) و بزرگترین(وال گوژپشت) پستانداران جهان آشنا شد.
کلکسیون سنگها و صدفهای موزه بخش جذاب دیگری است که در کنار جاذبههای گردشگری زمینشناختی قشم در قالب ماکتهای کوچک، شناختی عمیق از مفاهیم زمینشناسی به مخاطب ارائه میدهد.
طولانیترین غار نمکی جهان، سایت تخمگذاری لاکپشتهای پوزه عقابی، ساحل ماسهای، بام قشم با انسانهای عصر پارینهسنگی و جنگلهای حرا بخشی از ماکتهای این موزه میباشند.
موزه ژئوپارک قشم در بلوار ولیعصر (عج)، جنب مجتمع تجاری ستاره واقع شده است.
شورای بین المللی موزهها (ایکوم) سال میلادی جدید را به عنوان قدرت موزهها نامگذاری کرده است.
وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هم به منظور برنامهریزی دقیق و استفاده بهتر از ظرفیتهای موجود حوزه میراثفرهنگی، شعار این هفته را «میراثفرهنگی، قدرت ملی و دولت مردمی» و هفت روز آن را هم به تفکیک نامگذاری کرده که شعار روز چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت؛ روز قدرت موزه ها، نوآوری، پایداری و جامعهسازی است.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما