رفع مشکلات واحدهای تولیدی آذرآب و واگن پارس اراک در دستور کار دولت قرار دارد

اراک - ایرنا - معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس جمهور گفت: واحدهای تولیدی آذرآب و واگن پارس اراک از صنایع مهم و استراتژیک کشور هستند و رفع مشکلات این صنایع در دستور کار دولت قرار دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، « محمد هادی زاهدی وفا» عصر سه شنبه در نشست با مدیران کارخانجات واگن پارس و صنایع آذرآب اراک و ستاد تنظیم بازار استان مرکزی،  افزود: مسئله مالکیت از جمله مشکلات شرکت آذز آب اراک است اما حمایت همه‌جانبه از این واحد تولیدی مستقل از بحث مالکیت در دستور کار دولت قرار دارد.

وی ادامه داد: سهامدار عمده شرکت صنایع آذرآب اراک بانک کشاورزی است و برخی مشکلات بانکی این شرکت حل شده و در راستای رفع مشکل ضمانت نامه بانکی این شرکت نیز درخواست تمدید یک ساله آن داده شده‌ است.

معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس جمهور گفت: اهلیت در واگذاری صنایع به بخش خصوصی از جمله عوامل مهم موفقیت کارخانجات و واحدهای تولیدی است و در بسیاری از خصوصی سازی‌های انجام شده این مهم رعایت نشده و این مهم بروز مشکلات برای صنایع را به همراه داشته‌است.

زاهدی وفا ادامه داد: رفع مشکل مالکیت شرکت صنایع آذرآب اراک در دستور کار دولت قرار دارد تا این شرکت مستقل از حمایت دولت در داخل و خارج به حیات خود ادامه دهد.

وی یاد آور شد: پیگیری انتقال سهام شرکت واگن پارس نیز در دستور کار قرار دارد و در راستای اجرای این مهم هفته گذشته نامه‌ای به معاونت حقوقی ریاست جمهوری ارسال و مسائل و مشکلات این واحد تولیدی به خوبی تشریح شده‌ است.

معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس جمهور گفت: بر اساس پیش بینی های انجام شده مقرر شده دعواهای دولتی در حوزه معاونت اول و معاونت حقوقی رئیس جمهوری برطرف شود و بحث سهام شرکت واگن پارس اراک نیز در هفته جاری آغاز و پیش بینی می شود در آینده نزدیک انتقال سهام این شرکت انجام شود.

زاهدی وفا ادامه داد: گرفتن سفارش کار، افزایش بهره وری نیروی کار و سرمایه از جمله عوامل حیات شرکت های صنعتی است و شرکت‌ها باید در این زمینه نقشه راه داشته باشند.

وی با یادآوری حمایت ۴۰ ساله دولت از صنایع خودروسازی کشور افزود: این صنعت با وجود حمایت‌های دولت نتوانسته روی پای خود بایستد و رقابت کند.

معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: حمایت از شرکت ها زمان دار و با یک استراتژیک خاص انجام می شود.

زاهدی وفا با یادآوری نگهداری کالاهای اساسی در انبارها گفت: هفت درصد تولید ناخالص کشور هزینه انبار داری می شود در صورتی که این رقم در دنیا یک درصد است و هزینه انبارداری در کشور هفت برابر متوسط جهان است.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی نیز در این نشست گفت: براساس برنامه ریزی‌ها مسئولان بانک کشاورزی باید هفته آینده در شرکت صنایع آذرآب حاضر و ضمن بازدید از این واحد تولیدی منابع مالی را مورد نیاز را به شرکت تزریق کنند.

آیت الله «قربانعلی دری نجف آبادی» افزود: در صورتی که بانک کشاورزی به عنوان سهامدار اصلی آذرآب یک‌هزار میلیارد ریال به این واحد تولیدی تزریق کند ، ارزش سهام آذرآب نیز در بورس افزایش چشمگیری خواهد داشت.

وی با تاکید بر رفع مشکل نقدینگی شرکت آذرآب اراک ظرف ۱۰ روز آینده گفت: هیات بانک کشاورزی باید به استان مرکزی سفر کرده و متعهد شوند که ظرف مدت ۶ ماه آینده اقدامات مستمر برای رفع مشکل این شرکت انجام دهند و در صورت عدم تحقق این تعهدات دولت بتواند تصمیمات مناسب برای واگذاری شرکت آذرآب این شهرستان اتخاذ کند.

استاندار مرکزی نیز در این نشست گفت: مشکلات آذرآب از سایر صنایع بزرگ استان بیشتر است و تولید در این شرکت به دلیل مشکلات متوقف شده‌ است.

«فرزاد مخلص الائمه» افزود: شرکت واگن پارس اراک نیز مشکلاتی دارد که در صورت بی توجهی به این مشکلات تولید این واحد نیز ضربه خواهد دید. 

وی ادامه داد: صنایع بزرگ بدون استثنا قربانی فرآیند خصوصی سازی شده‌اند.

استاندار مرکزی گفت: نفع و منافع شخصی در سفارشات خارجی کشور به میزانی زیاد است که صنایع را با خاک یکسان کرده‌ است.
مدیرعامل شرکت صنایع آذر آب اراک نیز در این نشست گفت: اهلیت نداشتن سهامدار از جمله اصلی ترین مشکلات این شرکت است که علاقه به سهامداری ندارد و نیاز است نقش خود را ایفا و یا سهم خود را واگذار کند.

«صمد بیرامی»  افزود: ضمانت نامه بانکی از دیگر مشکلات این کارخانه است و یک در یکسال گذشته فعالیت‌های این شرکت با مدیریت انجام و اکنون تولید در این شرکت تنها با شارژ منابع مالی امکان پذیر است.

مدیرعامل واگن پارس اراک نیز در این نشست گفت: بسیاری از مشکلات واگن پارس که سایر صنایع دارند با سرمایه گذاری پنج هزار میلیارد ریالی مپنا برطرف شده‌است.

«مرتضی ملانژاد» افزود: به رغم سرمایه گذاری شرکت مپنا حساب‌های شرکت واگن پارس به دلیل مشکلات سهامداری مسدود است.

وی ادامه داد: تامین اجتماعی، امورمالیاتی و بانک ها برای واگن پارس قرار صادر کرده‌اند که نیاز است رسیدگی شود.

مدیرعامل واگن پارس اراک گفت: تولید این شرکت بالاتر از ظرفیت اسمی این شرکت است و با ۱۲۰ درصد ظرفیت اسمی به تولید اشتغال دارد.

وی گفت: کارخانه واگن پارس با واردات واگن مخالفتی ندارد و نیاز است واردات از طریق این واحد انجام شود تا علم آن در این شرکت رسوب کند.

رئیس سازمان جها کشاورزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: این استان علاوه بر صنعتی بودن جزو ۱۰ استان برتر کشور در زمینه ظرفیت‌های کشاورزی است.

«علی صفری» افزود: استان مرکزی در زمینه محصولات دامی جزو استان‌های صادر کننده است و گوشت مرغ تولیدی این استان به استان‌های تهران، قم، خوزستان و همدان ارسال می شود.

وی ادامه داد: استان مرکزی سومین قطب تولید گوشت قرمز است و در تولید گوشت مرغ مازاد مصرف دارد و خرید و ذخیره سازی این محصول در استان آغاز شده‌ است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: مصرف گوشت مرغ این استان در حالت عادی ۱۰۰ تا ۱۲۰ تن است که مصرف این محصول امروز به ۵۰ تن کاهش یافته‌ است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: خرید تضمینی گندم در این استان سال گذشته نسبت به سال قبل از آن ۷۶ درصد کاهش یافت و با توجه به اتفاقات جهان اقدامات مربوط به خرید گندم به ماه‌های شهریور و مهر نباید موکول شود.

معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس جمهور در سفر یک روزه به اراک از شرکت واگن پارس، صنایع آذرآب و بیمارستان آیت الله خوانساری این شهر بازدید کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha