به گزارش ایرنا، سیستان و بلوچستان با ۱۱.۴ درصد مساحت کشور، ۵۱ شهر و پنج هزار و ۵۹۴ روستا و جمعیتی بیشاز سه میلیون نفر برای پُر کردن خلاءهای خدماتی و رفاهیش در حوزههای مسکن، راه، آب و فاضلاب، گاز و راه آهن به یکسری زیرساختهای ضروری احتیاج دارد زیرساختهایی که سالیان متعدد برایشان برنامه و هدف چیده شد اما به انجام نرسیده و نیمه تمام ماندهاند.
دولت سیزدهم با تعیین اولویتها در اجرای طرحهای عمرانی در استانها و تکمیل و تجهیز طرحهای نیمه تمام با همراهی و کمک همه دستگاههای دولتی و خصوصی تلاش میکند تا زیرساختهای مهم سیستان و بلوچستان را با هدفگذاری موارد مشخصی از آنها برای بهرهبرداری در سال ۱۴۰۱ آماده کند.
این گزارش هم به صورت موردی به پنج طرح زیربنایی در سیستان و بلوچستان اشاره دارد که به گفته مسوولان متولیاش امسال در صورت وجود شرایط لازم و کافی بهرهبرداری خواهند شد تا چشممان به جمال این طرحها و تکمیلشان روشن و برچسب نیمه تمام بودن از رویشان برای همیشه برچیده شود.
طرح اول؛ تحویل بیشاز پنج هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن
مدیر کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: واحدهای طرح نهضت ملی مسکن این استان در قالب ساخت پنج هزارو ۲۵۱ واحد با میانگین پیشرفت فیزیکی بیش از ۴۵درصد در حال ساخت است که بر اساس برنامهریزی انجام شده تا پایان سالجاری تحویل متقاضیان می شود.
عطااله اکبری ادامه داد: همچنین در ثبت نام جدید طرح ۸۷ هزار و ۵۷۵ نفر از شهروندان سیستان و بلوچستان اقدام به نام نویسی کردهاند که این اداره کل به منظور اجرای هر چه سریعتر طرح، زمین برای اجرای دوسال نخست اجرای طرح را تامین کرده است و این روند همچنان تا چشم انداز تعیین شده طرح ادامه دارد.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس آخرین آمار وزارت راه و شهرسازی این استان رتبه نخست عملیات اجرایی طرح نهضت ملی مسکن را در بین استان های کشور از آن خود کرده است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان از کسب رتبه دوم استان سیستان و بلوچستان در تامین زمین مورد نیاز طرح نهضت ملی مسکن خبر داد و تصریح کرد: این طرح علاوه بر رونق اشتغال و مهار نرخ بیکاری موجبات بهبود وضعیت اقتصادی در استان به ویژه در حوزه صنعت ساختمانسازی را فراهم می سازد.
طرح دوم؛ بهرهبرداری از حدود ۹۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی
مدیر کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان در این ارتباط هم گفت: جادههای این استان هم اینک به کارگاههای راهسازی تبدیل شده است بطوری که ۱۲۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی با اعتبار حدود یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و فعال بودن ۱۲ کارگاه راه سازی و اشتغال افزون بر ۲ هزار نفر در محورهای زابل- زاهدان، زاهدان- بیرجند، میرجاوه- زاهدان _ بم و زاهدان- خاش، اسکل آباد- گوهرکوه بزمان و زابل - زهک در حال احداث است.
عطاله اکبری گفت: با هدف توسعه زیرساختهای ارتباطی و حمل و نقل جادهای به ویژه بزرگراه که نوید بخش رونق اقتصادی و افزایش ایمنی سفر در استان خواهد بود در سال گذشته ۶۳ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در محدوده زیرپوشش این اداره کل بعد از اتمام مراحل ساخت زیر بار ترافیک رفت که امسال در تلاش هستیم بنا بر ضرورت نیاز استان با ساخت ۲۷ کیلومتر دیگر طول آن را به ۹۰ کیلومتر افزایش دهیم.
وی افزود: با اقدامات مطلوب صورت گرفته، این اداره کل سال گذشته پیشتاز تامین اعتبار و ساخت بزرگراه و راه اصلی در کشور معرفی شد.
مدیر کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: از آنجایی که طولانی شدن پروژههای راهسازی با توجه به شرایط اقتصادی و تورم بسیار هزینهبر خواهد بود تمام تلاش این اداره کل با وجود همه تنگناهای مالی تکمیل هر چه سریعتر پروژههای زیرساختی به ویژه بزرگراه در استان است.
طرح سوم؛ طرح جهاد آبرسانی وزارت نیرو به تعداد ۳۰۰ روستا
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در همین ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: دولت سیزدهم محرومیتزدایی به ویژه در حوزه آبرسانی را امسال اولویت خود در استان قرار داده است.
علیرضا قاسمی با اشاره به اجرایی شدن طرح آبرسانی به مجتمعهای آبرسانی روستایی شامل سه مجتمع روستایی به تعداد ۱۶۲ روستا در سال ۱۴۰۱ افزود: طرح آبرسانی از حرمک به زاهدان به منظور جبران بخشی از کمبود آب کلانشهر زاهدان نیز امسال انجام می شود.
وی با اشاره به آبرسانی به طرحهای مجتمعهای تکروستایی به تعداد ۸۰ روستا در سال ۱۴۰۱ خاطرنشان کرد: آبرسانی به اسکل آباد ودهپابید نیز از طرحهای مهم امسال است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با اشاره به انجام طرح جهاد آبرسانی وزارت نیرو به تعداد ۳۰۰ روستا در سالجاری اظهارداشت: در قالب طرح جهاد آبرسانی همچنین با استفاده از تمامی ظرفیتهای موجود آبرسانی به ۲ هزارو ۸۸۳ روستای استان طی بازه زمانی سه تا چهار ساله صورت پذیرد.
طرح چهارم؛ خط انتقال گاز ایرانشهر به خاش
فرماندار خاش سیستان و بلوچستان در همین ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: پروژه شاخص و ملی خط انتقال گاز از ایرانشهر به خاش افزون بر ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت تامین اعتبارات لازم تا نیمه نخست امسال آماده بهره برداری می شود.
صاحبگل صالحی افزود: عملیات اجرایی خط انتقال لوله گاز از ایرانشهر به خاش به طول ۱۴۷ کیلومتر و پیش بینی اعتبار یکهزار میلیارد تومانی در اسفند سال ۱۳۹۷ آغاز شده است.
وی اظهار داشت: زمان اجرای این پروژه ۱۵ ماه بوده، اما در مسیرهای سخت گذر و کمبود اعتبارات در سالهای اخیر با کندی مواجه شد و هم اینک با حمایتهای ویژه دولت سیزدهم پروژه خط انتقال گاز از ایرانشهر به خاش در مسیرهای سخت گذر رو به اتمام است.
فرماندار خاش گفت: کار اجرای حدود ۳۳۰ کیلومتر شبکه گازرسانی شهری در این شهر طی سالهای قبل انجام شده و افزون بر ۴۰ هزار خانوار این شهرستان آمادگی دارند انشعاب گاز را خریداری و از آن استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه برای اجرای این پروژه افزون بر ۷۰۰ میلیارد تومان در کمتر از یکسال هزینه شده و آماده افتتاح و علمکگذاری در نقاط مختلف شهر خاش است ادامه داد: در مدت کوتاه چند ماهه از دهه فجر پارسال تاکنون قریب به ۵۰ درصد از پروژه گازرسانی به شهر اسماعیلآباد و ۹۵ روستای خاش انجام گرفته است.
طرح پنجم؛ خط آهن خاش به زاهدان
فرماندار خاش سیستان و بلوچستان در ارتباط با ریلگذاری خط آهن به خبرنگار ایرنا گفت: عملیات ریلگذاری خط آهن خاش به زاهدان با طول ۱۵۴ کیلومتر که از پروژههای شاخص و ملی شهرستان بوده حدود ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و فاز نخست آن تا نیمه امسال آماده بهرهبرداری است.
صالحی افزود: این ابر پروژه ملی که هم اینک بخش بزرگی از آن آماده ریل گذاری بوده، نقش مهمی در توسعه منطقه خاش و سیستان و بلوچستان دارد.
وی ادامه داد: شهرستان خاش در شاهراه محور توسعه شرق کشور واقع شده و عبور خط آهن به رشد شاخص های اقتصادی، عمرانی و توسعه ای این شهرستان کمک می کند.
فرماندار خاش ادامه داد: هم اینک شمار زیادی از مردم بومی منطقه در این پروژه مشغول کار بوده و در آینده نیز شمار بیشتری از مردم استان از برکات آن بهره میبرند.
وی اظهار داشت: ایستگاه راهآهن خاش به زاهدان در محدوده سه راهی در مراحل تکمیل بوده و آماده بهرهبرداری است.
نظر شما