« علی حجر گشت » روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: این هنرجوی مخترع از هنرستان شاهد ایثارگران آموزش و پرورش ناحیه یک کرج دستگاه چاپگر سه بعدی وچند منظوره را به نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری ارائه کرد.
وی با اشاره به اینکه هفته گذشته یازدهمین دوره نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (اینوتکس ۲۰۲۲) با حضور ۴۰۰ استارتاپ و شرکت دانش بنیان در پارک فناوری پردیس تهران برگزار شد،خاطرنشان کرد: نمایشگاه اینوتکس یک رویداد منحصر به فرد در اکوسیستم نوآوری و فناوری در ایران است که هر ساله توسط پارک فناوری پردیس و با حضور کارآفرینان و صاحبنظران مطرح حوزه علم و فناوری برگزار میشود.
حجر گشت تفاوت دستگاه چاپگر سه بعدی و چند منظوره ساخت هنرجوی مخترع البرزی را با دیگر چاپگرها در ورودی مواد اولیه این دستگاه ذکر کرد و گفت : این چاپگر افزون بر چاپ مطالب در بخش تبدیل ضایعات پلاستیکی به محصولات جدید خدمات ارائه می دهد.
وی از ساخت قطعات بدون قالب و محدودیت در اشکال چاپ شده، زمان و هزینه ساخت نسبت به روند تولید در دیگر روش های تولید کم شده را از جمله مزایای دیگر این دستگاه پرینتر سه بعدی برشمرد.
وی با بیان اینکه ساخت این دستگاه چاپگر سه بعدی 10 روز زمان برده است، افزود: هنرجوی البرز برای ساخت این دستگاه حدود ۳۰ میلیون تومان هزینه کرده است.
مدیرکل آموزش و پرورش البرزیادآورشد: ایده ساخت این دستگاه از سن ۱۲ سالگی به ذهن علی رنجبر رسیده است که پدر، مادر و برادرش مشوق اصلی وی در این سال ها برای به ثمر رسیدن ایده اش در ساخت دستگاه چاپگر سه بعدی بوده است.
وی تصریح کرد: این هنرجو برای تولید انبوه این دستگاه که در هنرستان ها و بازار کار می تواند نقش مهمی در کارآفرینی داشته باشد نیاز به حمایت همه جانبه و همچنین ایجاد فضای ایمن درفرآیند ثبت اختراع دارد.
حجرگشت ادامه داد: این دستگاه مشابه خارجی ندارد زیرا خلاقیت های جدید در این پرینتر سه بعدی به کار رفته است.
وی گفت: مهران سیاوشی مدیر، محمد مهدی توفیقیان معاون پرورشی و صادق طیبی مربی پرورشی در کنار اشکان محمدی از هنرجویان سال های گذشته هنرستان شاهد ایثارگران آموزش و پرورش ناحیه یک کرج که اکنون دانشجو هستند، نقش بسزایی در شناسایی و هدایت این هنرجو برای شرکت در این رویداد مهم داشتند.
مدیرکل آموزش و پرورش البرز تاکید کرد: دانش آموزان خلاق در ثبت اختراع خود، نگرانی هایی دارند که لازم است در حوزه آموزش و پرورش و دستگاه های ذیربط به آن پرداخته شود.
استان البرز حدود ۵۲۰ هزار دانش آموز دارد که ۳۹ هزار و ۳۶۴ نفرآن در هنرستان ها مشغول تحصیل هستند.
نظر شما