به گزارش روز شنبه ایرنا از شبکه تلویزیونی سی جی تی ان، دای بینگ معاون نمایندگی دائم چین در سازمان ملل در نشست شورای امنیت که در جریان آن مساله آزمایشگاه های بیولوژیکی در اوکراین مورد بحث قرار گرفت، گفت: ما از ممنوعیت و نابودی کامل همه سلاح های کشتار جمعی از جمله تسلیحات بیولوژیکی و شیمیایی دفاع می کنیم.
وی افزود: ما قاطعانه با تولید، ذخیره و استفاده از تسلیحات بیولوژیکی و شیمیایی از سوی هر کشوری تحت هر شرایطی مخالف هستیم و از همه کشورهایی که هنوز تسلیحات بیولوژیکی و شیمیایی شان را منهدم نکرده اند، می خواهیم این کار را در سریعترین زمان ممکن انجام دهند.
وی تاکید کرد: هر گونه ردیابی اطلاعات از فعالیت های بیونظامی باید باعث نگرانی شدید جامعه جهانی باشد.
نماینده پکن گفت: چین بار دیگر از طرف های مربوطه می خواهد رویکردی مسئولانه را که به ابهامات مرتبط در زمانی مقرر پاسخ دهد، اتخاذ کنند و شفاف سازی جامعی را در پیش گیرند که شبهات جامعه جهانی را از میان بردارد.
در جریان این نشست، روسیه اعلام کرد که قصد دارد اطلاعاتی در اختیار شورای امنیت سازمان ملل قرار دهد که حمایت کننده تحقیقاتی درمورد فعالیت های نظامی – بیولوژیکی در اوکراین باشد.
«واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت: ما اطلاعات قابل توجهی که به نقض کنوانسیون تسلیحات بیولوژیکی و سمی از سوی آمریکا اشاره دارد، جمع آوری کرده ایم و به تهیه و تحلیل این اطلاعات ادامه می دهیم.
روسیه پیشتر گفته بود که شواهد جدیدی از فعالیتهای بیولوژیک نظامی آمریکا در اوکراین را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه خواهد کرد.
نیکولای پاتروشف دبیر شورای امنیت روسیه در کنفرانسی درباره مسائل امنیتی در جنوب روسیه گفت که آمریکا از خاک اوکراین برای آزمایش سلاحهای میکروبی استفاده میکند.
پاتروشف تاکید کرد که این موضوع به ویژه در شرایطی مهم است که ایالات متحده آزمایشگاههای بیولوژیکی خود را در سراسر جهان از جمله برخی از آنها در نزدیکی مرزهای روسیه ایجاد کرده است.
همچنین ایگور کریلوف رئیس نیروهای حفاظت از تشعشع، مواد شیمیایی و بیولوژیکی روسیه گفت: تولیدکنندگان مشهور واکسن کرونا از جمله شرکتهای فایزر و مدرنا در فعالیتهای نظامی و بیولوژیکی آمریکا در اوکراین مشارکت داشتند.
وی گفت: شرکتهای دارویی در اوکراین آزمایشهای خود را بدون نظارت و استانداردهای بینالمللی انجام میدهند. شرکتهای دارویی آمریکایی با استفاده از خاک اوکراین در حال کشف داروهای جدید هستند ولی هزینه تحقیقات انجام شده در اوکراین به مراتب کمتر از سایر نقاط جهان است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
نظر شما