به گزارش ایرنا، سیده مریم محمدی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: این ۲ گونه جانوری اردیبهشت ماه امسال توسط «علی ثقفی» عکاس حیات وحش در استان همدان شناسایی و تصویر آنها ثبت شده است.
وی با اشاره به اینکه ثبت رسمی این ۲ گونه جانوری برای نخستین بار در استان همدان انجام شده است، اظهار داشت: این عکاس حیات وحش اردیبهشت امسال در شهرستان اسدآباد موفق به ثبت تصویر یک فرد «خارپشت اروپایی شرقی» (سینه سفید جنوبی) شد.
وی گفت: همچنین این عکاس در ماه جاری موفق به ثبت تصویر یک جفت اُردک سر سیاه نر و ماده در محدوده شهرستان همدان است که این اقدام نیز برای نخستین بار در استان انجام شده است.
سرپرست حفاظت محیط زیست استان همدان اظهار داشت: وضعیت حفاظتی هر ۲ گونه در فهرست سرخ گونه ها (آی.یو.سی.ان) و در شرایط کمترین نگرانی قرار دارد، ضمن اینکه اُردک سرسیاه در ایران به عنوان گونه تحت حمایت سازمان حفاظت محیط زیست شناخته می شود.
به گفته محمدی، خارپشت اروپایی شرقی نیز بومی جنوب غربی آسیا، قفقاز و شمال ایران است که پشت و پهلوهای این خارپشت پوشیده از خارهای تیز و یکنواخت به طول تقریبی ۳۰ میلیمتر است و خارها به تناوب دارای رنگهای روشن و تیره با نوک سیاه هستند.
وی افزود: اُردک سرسیاه نیز از خانواده مرغابی ها و با نوک پهن و ملاقهای به رنگ خاکستری و با پرهای سفید زنگ در شکم و پهلوها است.
تاکنون ۳۰۷ گونه جانوری در استان همدان شناسایی شده است.
نظر شما