مهتا سنگستانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آموزش پرسشگران برای انجام پیمایش ملی از ۱۷ اردیبهشت آغاز و تا روز گذشته ادامه داشت و از امروز مرحله میدانی این طرح شروع شد که بر اساس آن پرسشگران با شناسایی بلوک ها و حضور در مکان های از پیش تعیین شده نسبت به پرسشگری با دقت و حوصله اقدام های لازم را انجام می دهند.
وی خاطرنشان کرد: هماهنگی درون و برون بخشی در دانشگاه علوم پزشکی استان همدان برای اجرای این طرح انجام شد همچنین مکاتباتی با ناجا، شهرداری و معاونت امور اجتماعی استانداری برای معرفی طرح، جلب همکاری، حمایت و پشتیبانی، برقراری امنیت پرسشگر و پیشگیری از هر گونه سو استفاده به بهانه اجرای این طرح و انجام مصاحبه صورت گرفته است.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: اسامی پرسشگران در اختیار ناجا قرار گرفته و سه پرسشگر به همراه سه تسهیل گر دارای کارت هویت عکس دار و معرفی نامه مهر و امضا شده توسط معاونت بهداشتی و حراست دانشگاه علوم پزشکی همدان هستند.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: انتظار می رود در مدت زمان انجام این پیمایش شهرداری ها نسبت به نصب پوستر و بنر در اماکن پرتردد شهر داشته باشند.
سنگستانی خاطرنشان کرد: شهرستان اسدآباد با وجود اینکه دارای یک دانشکده مستقل از علوم پزشکی استان همدان است اما به علت ملی بودن این طرح، دانشکده اسدآباد هماهنگ با مرکز استان این طرح را اجرا می کند.
وی بیان کرد: پرسشگران بر اساس معیارهای تعیین شده در شیوه نامه پیمایش انتخاب شده اند و دوره های آموزشی مورد نیاز را به به صورت کشوری و وبینار گذرانده اند.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه مجری و متولی اجرای این طرح در کشور، دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت است ادامه داد: بعد از پایان دوره آموزشی، یک دوره و تمرین عملی برای پرسشگران برگزار می شود در صورت قبولی در آزمون وارد کار میدانی می شوند تا مهارت کافی برای پرسشگر را داشته باشند.
وی تصریح کرد: مدرک تحصیلی هر سه پرسشگر روانشناسی بالینی است تا بتوانند پرسشگری را به خوبی انجام دهند همچنین پرسشگر را یک تسهیل گر همراهی و به او در روند پرسشگری شامل شناسایی بلوک ها و شناسایی نمونه های داخل بلوک ها کمک می کند.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: خانوارهای مورد هدف این طرح توسط مجری پیمایش در سطح ملی به شیوه تصادفی انتخاب شدند تا نتایج به دست آمده از پرسشگری از این نمونه ها قابل استناد باشد.
سنگستانی با بیان اینکه پرسشگری در ۲ نوبت صبح و بعد از ظهر صورت می گیرد اظهار داشت: حتی در صورت نیاز روزهای تعطیل هم برای پرسشگری اقدام می شود.
وی گفت: زمان پرسشگری و تکمیل پرسشنامه بین ۸۰ تا ۹۰ دقیقه طول می کشد همچنین از هر خانوار یک نفر با روش تصادفی سازی و طبق دستورالعملی که مجری ملی طرح تعیین کرده انتخاب شده و مصاحبه صورت می گیرد.
سنگستانی یادآوری کرد: پرسشگر ابتدا یک بار نسبت به شناسایی مقدماتی و ارتباط اولیه با سرپرست خانوار برقرار کرده و زمانی را برای انجام مصاحبه انتخاب می کند.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: دقت نظر در تکمیل پرسشنامه در برنامه ریزی های آینده در ارتقای سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد موثر است.
سنگستانی افزود: این پرسشنامه دارای بخش های مختلفی بوده برای مثال در حیطه سلامت روان، اختلالاتی نظیر اختلالات اضطرابی، وسواسی، سایکوتیک، قطع ارتباط با واقعیت، پرخاشگری، خشونت، مصرف مواد الکل بررسی و سنجش می شود.
وی تصریح کرد: این پیمایش با اهدافی نظیر ارزیابی شیوع استرس، اضطراب، وسواس، افسردگی و فشارهای زندگی، تعیین روش و میزان استفاده مردم و بیماران از خدمات بهداشتی و درمانی و بررسی مقدار هزینه تحمیل شده به مردم برای مشکلات اعصاب و روان صورت می گیرد.
نظر شما