مهدی شجاعیمهر روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر سال فصل برداشت غلات با افزایش دمای هوا همراه میشود و هر گونه سهلانگاری موجب بروز آتشسوزی در مزارع شده و در کمترین زمان کل دسترنج کشاورز نابود میشود.
وی با اشاره به لزوم برداشت هر چه سریعتر محصولات از مزارع افزود: وجود بطریهای شیشهای، اشیاء براق و شیشه از عوامل اصلی بروز آتشسوزی در مزارع گندم و جو است و به دلیل خشکی محصول، آتش در این مزارع به سرعت گسترش یافته و میتواند مزارع دیگر را نیز درگیر آتشسوزی کند.
شجاعیمهر خاطرنشان کرد: با توجه به پراکندگی مزارع گندم و جو در مناطق مختلف شهرستان و دور بودن این مزارع از مراکز استقرار خودروهای آتشنشانی لازم است تا از سوی کشاورزان اقدامات پیشگیرانهای نظیر ایجاد جادههای دسترسی، ایجاد حوضچههای مصنوعی مملو از آب، در دسترس بودن ادوات کشاورزی و در تهیه کپسولهای آتشنشانی صورت گیرد.
وی با اشاره به این که گاه یک آتش سیگار میتواند صدها میلیون تومان به کشاورز خسارت وارد کند اظهار داشت: با توجه به این که مناطق تفرجگاهی ورامین در حاشیه مزارع قرار دارد از مردم درخواست میشود تا از برپا کردن آتش در حاشیه مزارع گندم و جو خودداری کنند چرا که پرتاب یک تکه آتش، به سرعت در کل مزرعه منتشر میشود و کل محصول را تا رسیدن نیروهای آتشنشانی از بین میبرد.
سرپرست سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری ورامین به کشاورزان توصیه کرد تا از آتشزدن باقیمانده کاه و کلش در مزارع خودداری کنند.
این مسئول یادآور شد: مکاتبات لازم با بخشداریهای مرکزی و جوادآباد به منظور آگاهی بخشی به دهیاران و کشاورزان صورت گرفته و از آنان خواسته شده تا هر چه سریعتر نسبت به جمعآوری محصول اقدام کنند.
در سال زراعی جاری بیش از ۲۱ هزار هکتار از اراضی شهرستان ورامین زیر کشت گندم و جو رفته است.
شهرستان ورامین در ۳۵ کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.
کشاورزان ورامینی مراقب وقوع آتشسوزی در مزارع گندم و جو باشند
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۴:۴۷
کد خبر:
84750193
ورامین - ایرنا - سرپرست سازمان آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری ورامین گفت: با آغاز فصل برداشت غلات و افزایش دمای هوا، کشاورزان با مراقبت بیشتر، از وقوع آتشسوزی احتمالی در مزارع گندم و جو پیشگیری کنند.
اخبار مرتبط
-
برداشت جو از مزارع ورامین آغاز شد
ورامین- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورامین گفت: برداشت محصول جو از سطح ۱۱ هزار و ۹۰۰ …
نظر شما