علی محمد هوشمند روز پنجشنبه درگفت و گو با ایرنا با بیان اینکه این میزان با مشارکت حدود ۴۰۰ خانوار بهره بردار بخش کشاورزی کاشت شده است افزود: مدیریت منابع آب و جایگزینی با محصولات کم آبخواه، علت کاهش سطح زیرکشت این محصول است .
وی بابیان اینکه این محصول اواخر مه ماه برداشت می شود ، اظهار کرد: با توجه به خاک مرغوب منطقه «اردی» بخش بهمن ، آبدهی، تغذیه کود مغذی، محلول پاشی و استفاده از آموزش های کارشناسان ترویج ، متوسط تولید این محصول در هر هکتار در ابرکوه ۸۰ تن است که در برخی از مزارع تا ۱۵۰ تن نیز می رسد.
وی از ابرکوه به عنوان تولید کننده عمده محصول پیاز استان یزد یاد کرد و گفت: انتظار از کشاورزان صرفه جویی در مصرف آب در کشت آینده (پاییزه) و استفاده از روش آبیاری تیپ (نواری) برای کاهش میزان مصرف آب برای کشت محصول پیاز است.
به گفته وی بخش عمده پیاز شهرستان ابرکوه پس از برداشت در استان یزد مصرف و مقداری هم در بازار استان های مجاور عرضه می شود.
هوشمند خاطرنشان کرد: به دلیل افت سطح آبهای زیرزمینی و تداوم ۲۶ سال پدیده خشکسالی ، کاشت گیاهان کم آبخواه با ارزش افزوده بالا شامل محصولات گلخانه ای ، پسته ، زعفران و گیاهان دارویی با استفاده از آبیاری نوین به کشاورزان توصیه میشود.
وی با اشاره به اهمیت بهره وری آب در بخش کشاورزی اظهارکرد: اجرای این سیستم آبیاری ، راندمان را از ۳۵ تا به ۸۵ درصد افزایش می دهد.
۱۵ هزار و ۸۰۰ هکتار اراضی شهرستان ابرکوه زیر کاشت محصولات زراعی و باغی است و اشتغال ۴۰ درصد مردم این شهرستان در حوزه کشاورزی، دامداری و دامپروری است.
شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
نظر شما