به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «حسن عباس زاده» امروز (سهشنبه) در نخستین نشست هم اندیشی مدیران عامل هلدینگ های پتروشیمی اظهار داشت: همانگونه که رهبر معظم انقلاب تاکید کردهاند، شعار سال برای بیلبوردها نیست و برای سیاستگذاری ها است و این سیاست گذاری ها در نفت پتروشیمی آغاز شده است، بهطوری که با ۲ برنامه اصلی با موضوع دانش بنیان ورود کردیم.
وی افزود: اکنون شرکت پژوهش و فناوری در کاتالیست ها و دانش فنی فرایندی توفیقات خوبی داشته است.
عباس زاده با اشاره به اینکه امسال بخشی از این دانش های فنی رونمایی و بهره برداری خواهد شد، گفت: وزیر نفت در پایان سال گذشته در این شرکت حضور یافت و از توانمندی های شرکت بازدید کرد و بر اساس قولی که پژوهشگران دادند تا پایان دولت همه کاتالیست های پتروشیمی را بومی سازی خواهیم کرد.
وی ادامهداد: بخش دیگر در ستاد شرکت صنایع پتروشیمی با نام توسعه کسب و کارهای دانش بنیان فعال شده تا شرکت های دانش بنیان را فعال کنیم.
مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی بیانداشت: در شرکت های پتروشمی نیازها را مشخص و با توجه به این نیازها، شرکت های دانش بنیان را به مجتمع های پتروشیمی متصل می کنیم.
به گفته عباس زاده، شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خصوص ساخت برخی تجهیزات برای بار نخست ورود کرده است.
وی ادامه داد: اکنون ۳۰ درصد از ظرفیت نصب شده خاورمیانه و سه درصد تولید محصولات جهان در ایران است.
این مسوول با بیان اینکه ظرفیت فعلی پتروشیمی کشور ۹۰ میلیون تن است، افزود: تا پایان برنامه هشتم توسعه، ظرفیت صنعت پتروشیمی ۲ برابر خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۸ میلیون تن خوراک معادل روزانه یک میلیون بشکه نفت خام از بالادست صنعت نفت دریافت شد، گفت: ۶۵ میلیون تن محصول تولید شده که از این میزان محصولات نهایی ۳۵ میلیون تن برآورد می شود، از این میزان ۱۰ میلیون تن فروش داخلی و ۲۵ میلیون تن صادر شده شده است.
عباس زاده افزود: در حوزه صادرات مجتمع های پتروشیمی همه ارز به کشور باز می گردد.
به گفته وی، سال گذشته هشت میلیارد دلار تعهد عرضه ارز به سامانه نیما توسط پتروشیمی ها وجود داشت اما ۱۲ میلیارد دلار به نیما از سوی شرکت های پتروشیمی عرضه شد.
وی خاطرنشانکرد: عملکرد همه هلدینگ ها در بحث ارزی مناسب بوده است.
مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی، ۸۰ درصد از ظرفیت پتروشیمی را مربوط به هلدینگ ها دانست و گفت: به ازای هر یک میلیون تن تامین خوراک، ۱۷۰ هزار نفر اشتغال ایجاد میشود.
وی افزود: صنایع تکمیلی سالیانه پنج میلیون تن خوراک دریافت می کنند.
عباس زاده با اشاره به اینکه در فرایندهای پالایشی روند رشد تا ۲۰ سال آینده کمتر از یک درصد خواهد بود، افزود: اما در پتروشیمی سالیانه تا ۶ درصد رشد وجود خواهد داشت.
وی گفت: تا ۱۰ سال آینده برنامه راهبردی داریم و در برنامه هفتم توسعه ۶۸ طرح با سرمایهگذاری ۳۵ میلیارد دلار و ظرفیت ۵۰ میلیون تن اجرا خواهد شد.
عباس زاده، میزان پیشرفت این ۶۸ طرح را به طور میانگین ۳۰ درصد اعلام کرد و گفت: تاکنون ۹ میلیارد دلار هزینه شده و بقیه سرمایه گذاری نیز مشخص است.
وی تاکید کرد: در برنامه هشتم ۳۷ طرح داریم که ۴۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد و ۵۸ میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی افزوده خواهد شد.
مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: تا سال ۱۴۱۱ ظرفیت پتروشیمی به ۲۰۰ میلیون تن میرسد.
وی ادامه داد: تا پایان برنامه هفتم چهار میلیون تن متانول تولید کشور با طرح های ام. تی. پی در داخل جذب میشود و این عدد تا پایان برنامه هشتم به ۱۴ میلیون تن میرسد که مصداق واقعی تکمیل زنجیره ارزش است. همچنین در برنامه های توسعه ای تنوع محصول خواهیم داشت و تا پایان برنامه هفتم ۲۰ محصول جدید تولید میشود.
وی گفت: در سال جاری خوراک پتروشیمی ها افزایشی خواهد بود و پنج میلیون تن به ظرفیت اضافه خواهد شد و تولید به ۸۰ میلیون تن می رسد.
عباس زاده با اشاره به افزایش ۱۵ میلیون تنی تولید محصولات پتروشیمی، ادامه داد: امسال درآمد کل صنعت پتروشیمی از ۲۳ میلیارد به ۲۷ میلیارد می رسد.
نظر شما