روز جهانی بستنی علمی (۲۰ اردیبهشت مصادف با ۱۰ می میلادی) روزی است که پژوهشگران، نخبگان علمی، دانشجویان و دانش آموزان در سراسر جهان، در یکی از فضاهای شهری، مانند پارک ها اقدام به مطالعه یک صفحه از کتاب علمی مرتبط با رشته تحصیلی خود همراه با خوردن بستنی می کنند.
این روز در ایران توسط انستیتو مطالعات بیولوژیکی و موسسه مطالعاتی نسیم و ستاد توسعه زیست فناوری ریاست جمهوری نامگذاری شده است. مطالعه، افزایش سرانه کتابخوانی و بازنگری در فرهنگ استفاده از فضاهای عمومی شهری از جمله انگیزه های این روز است.
مجید مسگرطهرانی مدیر داخلی انتشارات زیست فناوری ایران و از دست اندرکاران برگزاری این مراسم در گفت وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا در خصوص برگزاری مراسم روز جهانی بستنی علمی اظهار داشت: روز جهانی بستنی علمی از سال ۹۶ به همت انتشارات زیست فناوری ایران ذیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پایه گذاری و با همکاری یونسکو در تقویم جهانی قرار گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: ترویج مطالعه، افزایش سرانه کتابخوانی و بازنگری در فرهنگ استفاده از فضاهای عمومی شهری، از جمله انگیزه های نام گذاری این روز است.
مدیر داخلی انتشارات زیست فناوری ایران ادامه داد: مراسم سالانه روز جهانی بستنی علمی، به عنوان فرصتی برای جلب توجه جهان به موضوع مطالعه و اهمیت آن در پرورش توان علمی و فرهنگی نسل جوان در سراسر دنیا برگزار میشود.
مسگرطهرانی یادآور شد: در این روز از پژوهشگران، نخبگان علمی، دانشجویان و دانشآموزان ایران و جهان دعوت میشود تا به صورت نمادین همراه با خوردن یک بستنی اقدام به مطالعه یک صفحه از کتاب علمی مرتبط با رشته خود در یکی از پارکهای محل زندگی خود کنند.
وی با بیان اینکه روز جهانی بستنی علمی در ۲ سال گذشته به دلیل تقارن با ماه مبارک رمضان بعد از افطار برگزار شد، یادآور شد: امسال این روز با توجه به اطلاع رسانی انجام شده توسط دانشگاه های سراسر کشور، پژوهش سراهای دانش آموزی و شبکه های اجتماعی در حال برگزاری است.
مدیر داخلی انتشارات زیست فناوری ایران ادامه داد: پیش از برگزاری این مراسم از سفیران کشورهای مختلف و مسوولان برای حضور در مراسم دعوت شد و امروز شاهد حضور شماری از آنها هستیم.
مسگرطهرانی یادآور شد: سال گذشته این روز در فرانسه، نروژ، بلژیک و فنلاند و برخی دیگر از کشورها برگزار شد.
وی همچنین گفت: شرکت کنندگان در این روز، می توانند عکس هایی از خود برای شرکت در جشنواره جهانی تصاویر برتر به آدرس INFO@SICECREAM.COM و وب سایت روز جهانی به آدرس SICECREAM.COM ارسال کنند.
نظر شما