به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا از رویترز، اگرچه کشورهای اتحادیه اروپا روز یکشنبه توافقهایی در زمینه تحریمهای سختگیرانه علیه روسیه به دلیل تهاجم به اوکراین بدست آوردند، اما قصد دارند که امروز دوشنبه مذاکرات بیشتری انجام دهند تا درباره کشورهایی که به شدت به نفت وارداتی از روسیه وابسته هستند، تصمیم گیری کنند.
واسیلوف به تلویزیون ملی این کشور گفت: گفت وگوها روز دوشنبه ادامه خواهد داشت. برای کسب یک نتیجه ممکن است روز سهشنبه نیز یک جلسه برگزار شود. موضع ما بسیار روشن است. اگر برای برخی از کشورها معافیت وجود داشته باشد ما نیز خواستار دریافت این معافیت هستیم.
وی تاکید کرد: در غیر این صورت از تحریمهای جدید حمایت نخواهیم کرد.
به گزارش ایرنا، ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان همزمان با تلاش آمریکا و اتحادیه اروپا برای تحریم کامل واردات انرژی از روسیه، اجرای این تصمیم را با انفجار بمب هستهای بر اقتصاد کشورش همانند دانسته است.
مجارستان در مرکز اروپا با وابستگی شدید به واردات نفت روسیه که بخش زیادی از آن را از طریق خطهای لوله دریافت میکند، به علت هزینه بر بودن توقف فعالیت این تاسیسات، مانع و مخالف عمدهای در برابر برنامه اتحادیه اروپا برای توقف کامل واردات نفت از روسیه به شمار میرود.
بحران اوکراین منجر به اعمال یک رشته تحریمهای بیسابقه به منظور منزوی کردن مسکو و جلوگیری از دسترسی آن به بازارهای مالی بینالمللی شد. با اینکه تحریمها هنوز مستقمیا صادرات انرژی روسیه را هدف نگرفته اما آمریکا اعلام کرده است که به همراه همپیمانان اروپایی خود ممنوعیت واردات نفت روسیه را بررسی میکند. چنین ممنوعیتی موجب سرگردان شدن مشتریان روسیه برای یافتن جایگزینی برای این کالاها به هربهایی خواهد شد.
برخی کارشناسان بر این باورند که سران غرب به علت نگرانی از آسیب رسیدن شدید به اقتصاد کشورهایشان در پی افزایش ناگهانی قیمتها پس از چنین تحریمهایی، از اعمال کامل تحریمها خودداری میکنند.
در حالی که اتحادیه اروپا تاکنون به مجارستان و اسلواکی تنها یک سال برای توقف خرید نفت از روسیه مهلت داده اما اوربان نخست وزیر مجارستان از اتحادیه اروپا خواست پنج سال مهلت برای توقف تدریجی این واردات مهلت بدهد.
اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرده است که این اتحادیه قصد دارد واردات نفت خام روسیه را در مدت ۶ ماه و فرآوردههای پالایشی را تا پایان سال جاری (۲۰۲۲) ممنوع کند و با پذیرش هزینه بسیار بالای چنین تصمیمی برای اتحادیه اروپا، گفته است که این اقدام برای تنبیه مسکو ارزش دارد.
براساس دادههای دفتر آمار اروپا؛ مجموعه اتحادیه روپا در سال ۲۰۲۱ میلادی ۲۵ درصد واردات نفت خود را از روسیه خریداری کرده است اما مجارستان و اسلواکی همسایهاش، وابستگی بسیار بیشتری دارند به گونهای که در سال ۲۰۲۱ به ترتیب ۵۸ درصد و ۹۶ درصد از کل نیاز خود را به نفت خام از روسیه وارد کردهاند.
نظر شما