به گزارش ایرنا عباس حسین زاده روز شنبه در آیین معارفه خود به عنوان مدیرکل نهاد کتابخانههای خوزستان در محل تالار مهتاب اهواز برگزار شد با بیان اینکه خوزستان به لحاظ ساختار فیزیکی و نیروی انسانی در نهاد کتابخانهها در جایگاه سوم کشور است افزود: برای این سند ۱۰ راهبرد و محور در نظر گرفته شده تا بتوانیم برنامه ریزی علمی برای اجرای اهداف این نهاد در استان داشته باشیم.
وی ادامه داد: راهبرد اول توسعه زیر ساخت کتاب و کتابخانه در استان است؛ روستاهایی که جمعیت بالایی دارند و فاقد کتابخانه هستند را مد نظر داریم تا این این مناطق نیز صاحب کتابخانه شوند.
وی تامین نیازهای اطلاعاتی کتابخانه ها را راهبرد دوم این نهاد اعلام کرد و افزود: راهبرد سوم حضور در فضای مجازی و بازنگری در ارایهه خدمات محتوایی است تا بیرون از کتابخانه بتوانیم به مردم خدمات ارایه دهیم.
مدیرکل نهاد کتابخانه های خوزستان راهبرد چهارم این سند را توجه به حوزه کودک و نوجوان دانست و بیان کرد: فعالیت در حوزه کودکان یکی از محورهای این نهاد است .
حسین زاده افزود: راهبرد پنجم تبدیل کتابخانههای خوزستان به مکانی اجتماعی برای انجام فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی است. در جریان شیوع کرونا و نیز وقوع سیل شاهد بودیم که کتابخانهها در کنار مردم قرار گرفتند و با حضور کاروانهای دانایی در مناطق سیل زده برای تقویت روحیه کودکان و نوجوانان و یا تبدیل سالنهای کتابخانهها برای تزریق واکسن و یا توزیع ماسک فعال بودند.
وی با بیان اینکه راهبرد ششم، پرداختن به نیازهای فرهنگی مناطق کم برخوردار است،گفت: ۴۵ روستای خوزستان از ۲هزار و ۵۰۰ تا هفت هزار نفر جمعیت بدون کتابخانه هستند و فضایی را برای خواندن کتاب در این مکانها راهاندازی خواهیم کرد.
مدیرکل نهاد کتابخانههای استان راهبرد هفتم را استفاده از علوم دانشگاهی در برنامههای نهاد کتابخانههای استان نام برد و ادامه داد: راهبرد هشتم این سند نیز توسعه نیروی انسانی است. هم اکنون ۴۸۰ نفر نیرو در نهاد کتابخانههای خوزستان فعالیت دارند که تحصیلات عالیه دارند و بر جامعه بسیار تاثیر گذار هستند. کتابداران باید با مهارتهای ارتباط هر چه بهتر و بیشتر با جامعه برخوردار شوند.
حسین زاده افزود: استفاده از ظرفیت خیران، راهبرد نهم و راهبرد دهم، استاندارد سازی خدمات نهاد کتابخانهها است.
وی با تاکید بر اینکه باید فعالیتهای کتابخانهها و کتابداران مورد ارزیابی قرار گیرد افزود: سه مولفه نیز برای اجرای این راهبردهای تعیین شده مد نظر است که اگر این مولفهها اجرا نشود اجرای راهبردهای این سند اثر گذار نخواهد بود.
وی گفت: نخستین مولفه همبستگی در این نهاد و دوم همگرایی بین دستگاههای فرهنگی است و آخرین مولفه این است که خوزستان در دولت سیزدهم یک استان ویژه معرفی شده و کتابداران خوزستان این انتظار را دارند که نهاد کتابخانههای کشور این نهاد را ویژه ببیند تا حق مردم استان ادا شود.
گفتنی است در این آیین عباس حسین زاده به عنوان مدیرکل نهاد کتابخانههای خوزستان معرفی شد و از منصور کوهی رستمی مدیرکل سابق این نهاد قدردانی شد.
نظر شما