به گزارش ایرنا طی هفته گذشته شایعاتی مبنی بر کمبود روغن خوراکی در لرستان قوت گرفت که موجب شد مردم احساس ناامنی کرده و روش قدیمی احتکار خانگی این کالا را در پیش بگیرند.
هرچند بخشی از مشکل کمبود برخی کالاها به مسایل ترخیص کالا و حمل و نقل بار مربوط می شود و کمبود موقتی یک قلم کالای اساسی تا حدودی صحت دارد اما برخی افراد سودجو با دامن زدن به این موارد و ایجاد شایعات، علاوه بر اینکه موجب افزایش تقاضای مردم می شوند، قیمت های بازار را در دست می گیرند تا با افزایش نرخ ها سود خود را دوچندان کنند.
برخی نیز با احتکار این اقلام اساسی، نبض بازار را در دست می گیرند و موجب کمبود یک کالا می شوند که البته رفع این موارد نیازمند اقدام هماهنگ دستگاه های مربوطه از جمله سازمان جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت است، حتی پلیس نیز با سرعت و دقت عمل بیشتر و کشف محموله های احتکاری نیز در این موارد نقش موثری بر عهده دارد.
اواخر پارسال حدود ۱۰ تن روغن نباتی قاچاق در الیگودرز کشف شد و این روند تاکنون ادامه داشته است به نحوی که کشف محموله های اینچنینی در شهرهایی همچون خرم آباد و بروجرد همچنان ادامه دارد، از طرفی اقدامات لازم برای تامین روغن مورد نیاز در استان صورت گرفته است تا در مرحله نخست، روغن خوراکی مورد نیاز برای توزیع در فروشگاه های زنجیره ای و معتمد تامین شود.
مدیرکل امور اقتصادی استانداری لرستان در این خصوص به ایرنا گفت: محموله یک هزار تنی روغن خوراکی جامد و مایع برای استان خریداری شده و در حال بارگیری است که تا ۲ روز آینده کار توزیع آن در فروشگاه ها زنجیره ای آغاز می شود.
اصغر صفری راد با تاکید بر اینکه مشکل خاص یا حل نشدنی در بازار روغن وجود ندارد افزود: محموله خریداری شده بنا بود روزهای گذشته وارد استان شود اما این امر به دلیل مشکلات صدور مجوز، محقق نشد و اکنون این مساله حل شده است.
وی با بیان اینکه مصرف روزانه روغن در بخش صنعت و خانگی لرستان حدود ۹۸ تا ۱۰۰ تن می باشد تصریح کرد: محموله یکهزار تنی خریداری شده برای مصرف ۱۰ تا ۱۲ روز کافی است و علاوه بر آن محموله دیگری از روغن خوراکی " لادن" سفارش داده شده و در حال خرید است.
وی ادامه داد: علاوه بر این، ثبت سفارش ها در سامانه جامع تجارت نیز انجام می شود اما مردم نیز باید همکاری داشته باشند و خرید روغن بیش از مصرف واقعی انجام ندهند چراکه این اقدام نوعی احتکار خانگی است و منجر به تشویش در بازار می شود.
صفری راد افزود: قیمت روغن ها نیز نرخ درج شده روی بطری است و چنانچه فروشندگان با قیمت بیشتری نسبت به فروش اقدام کنند مشمول جریمه گرانفروشی میشوند و با آنها برخورد خواهد شد.
وی اظهار داشت: علاوه بر اقدامات لازم برای تامین و توزیع روغن خوراکی در استان، همزمان اقدامات پلیس و دستگاه های نظارتی برای کشف انبارهای احتکاری و مبارزه با سودجویان و دلالان در دست اقدام است.
نظر شما