۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۸:۲۵
کد خبرنگار: 5193
کد خبر: 84739165
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

زنجان در حوزه مداحی در کشور زبانزد است

زنجان- ایرنا - مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان، با بیان اینکه برگزاری کارگاه‌های تخصصی مقتل شناسی در راستای توانمندسازی مبلغان و ستایشگران اهل بیت(ع) است، گفت: زنجان در حوزه مداحی و ذکر مصیبت اهل بیت (ع) در کشور زبانزد است.

به گزارش خبرنگار ایرنا حجت الاسلام سعید احمدی شامگاه یکشنبه در آئین اختتامیه کارگاه تخصصی مقتل‌شناسی که در سالن همایش حسینیه اعظم زنجان برگزار شد، با اشاره به جایگاه ویژه و قابل توجه استان زنجان در حوزه مداحی افزود: شهرت و آوازه استان زنجان به خاطر  وجود اساتید، ذاکرین و مادحین استان است.

وی با تاکید بر اینکه ما از سایر مسائلی که استان‌های دیگر درگیر آن هستند دور هستیم، تصریح کرد: همه این موفقیت ها از برکت توجه اهل بیت (ع) و فضل خداوند متعال است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان، در ادامه  با بیان اینکه در بخش مداحی و روضه‌خوانی در استان اقداماتی انجام شده است خاطرنشان کرد: در شهرستان ها کانون مداحان و  بسیج مداحان فعال است.

حجت الاسلام احمدی گفت: در حوزه نونهالان و نوجوانان نیز کلاس هایی را شروع کرده ایم که امیدواریم به برکت اهل بیت (ع) و قرآن از گنجینه ارزشمندی که داریم حفاظت کنیم.

وی رویکرد تبلیغات اسلامی را توسعه مخاطب و توسعه تبلیغ عنوان کرد و گفت: اعتقاد داریم که تبلیغ فقط به روحانیون و منبر اختصاص ندارد و تک تک آحاد جامعه می توانند در قامت مبلغ در جامعه حضور پیدا کنند.

حجت الاسلام احمدی اظهار داشت: در مسئله جهاد تبیین که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید بسیار فرموده اند نیز  باید همه با هم رسالت خود را به نحو  شایسته ایفا کنیم.

مقتل دانی لازمه مقتل خوانی است

حجت الاسلام میرزا محمدی، مبلغ و مداح اهل بیت عصمت و طهارت(ع) نیز با بیان اهمیت جایگاه مداحی و روضه خوانی اهل بیت (ع) گفت: حفظ حرمت ها لازمه ستایشگری و مقتل دانی، لازمه مقتل خوانی است.

وی با تاکید بر اینکه یک مقتل خوان باید حداقل ۱۰ جلد مقتل را دیده و خوانده باشد تا بتوان به  او  مقتل خوان گفت، اظهار داشت: اگر قرار است کسی به عنوان مقتل‌خوان وارد جایگاه مقتل خوانی بشود، باید ضمن اینکه جلوتر از مستمع، خودش اهل بکاء باشد، حتما باید مقتل را خوانده و آن را بشناسد.

میرزا محمدی با اشار به اینکه در زیارت نیمه شعبان امام حسین(ع) که از ناحیه امام صادق (ع) صادر شده است، امام را با لفظ شریک قرآن یاد می کنیم گفت: این به این معنی است که ویژگی های قرآنی در امام نیز نمایان است و اگر چنین باشد ذاکران و ستایشگران نیز با بهره گیری از روایت امام صادق(ع) که می فرمایند "خداوند شیعیان ما را رحمت کند بخدا که مؤمنین واقعی آنها هستند، آنان که (بخدا سوگند) شریک مصیبت ما هستند و همواره در مصیبت ما غم خورند و حسرت برند." به منسب شریک الحسینی خواهند رسید.

وی افزود: به همین دلیل رسالت ما (ذاکران و ستایشگران) بسیار بزرگ و خطیر خواهد شد و در عین بزرگی آداب و لوازم بزرگی را خواهد داشت که ذاکر و ستایشگر را مؤدب به آداب نوکری و ذاکری می کند.

این ذاکر اهل بیت در ادامه با تاکید بر اینکه مقام مداحی و روضه خوانی ۲ مقام جدا هستند تصریح کرد: چون  اهل بیت(ع) این ۲ مقام را جدا کرده اند و در کتاب کامل الزیارات، باب ۱۰۸ در قسمتی از حدیث اول امام صادق (ع) می فرمایند:« حمد و سپاس خدایی را که در میان مردم کسانی را گذارده که بطرف ما کوچ و سفر کرده و مدح و مراثی ما را می‌‏گویند…»

محمدی با بیان اینکه طبق این حدیث امام برای این ۲ مقام جایگاه جدا گانه ای قائل شده اند افزود: البته قدیمی های ما نیز همچنان این ۲ مقام را جدا از هم می دانستند و چه بسا جایگاه روضه خوانی را بنا به تخصصی بودن آن، ویژه علما می دانستند و برای آن حرمت خاصی قائل می شدند.

وی گفت: متأسفانه برخی از جوانان ستایشگر ما دچار یک چالش شده اند و این ۲ جایگاه را از هم متمایز نمی دانند و گاهی بدون تخصص وارد مقام روضه خوانی می شوند.

در ادامه  استاد کلامی با تشریح آداب و فضل نوکری دستگاه اهل بیت(ع) برای شرکت کنندگان، سروده ای نیز در خصوص اهمیت این جایگاه برای حاضران خواند.

 در پایان آئین اختتامیه کارگاه تخصصی مقتل‌شناسی که  به همت اداره کل تبلیغات اسلامی و با حضور مبلغین و ستایشگران اهل بیت(ع) برگزار شد، شماری از مبلغاان و ستایشگران در سطح استان تجلیل شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha