حجتالاسلام والمسلمین عادل حاجیپور در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: هرساله در آستانه حلول ماه شوال، گروههای رصدی از استان فارس برای رؤیت هلال ماه نو اعزام میشوند و امسال هم در ۱۱ اردیبهشتماه چهارده گروه به منظور رصد هلال ماه به چهارده نقطه استان اعزام خواهند شد.
استقرار چهار گروه رصد در شیراز
مدیر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فارس ادامه داد: چهار گروه رصد در شیراز و در ارتفاعات بام شیراز، بام صدرا، ارتفاعات دراک و توربین بادی باباکوهی فعال میشوند. گروههای دیگر هم در ارتفاعات سوریان بوانات، فسا، لار، آباده، لامرد، سپیدان، زرقان و داراب فعال خواهند شد.
وی با بیان اینکه امسال شرایط رصد با سال گذشته تفاوت چندانی ندارد، گفت: گروههای رصدی برای استهلال هلال ماه شوال در حالی به مناطق اعزام میشوند که با شرایط نامساعد آب و هوایی و جوی غبار آلود مواجه هستند.
دشوار بودن رؤیت هلال ماه به دلیل شرایط جوی کشور
او گفت: در واقع امسال شرایط رصد در کل کشور، به دلیل وضعیت آب و هوا و وجود گرد و غبار، شرایط مناسبی نیست و ممکن است رؤیت هلال ماه به صورت لب مرزی اتفاق بیفتد.
حاجی پور اضافه کرد: سال گذشته رؤیت هلال ماه از چند شهر محدود و به صورت لب مرزی صورت گرفت و در نهایت هم جمعبندی توسط دفتر مقام معظم رهبری تحت عنوان حکم ابلاغ شد. امسال نیز امکان دارد جمعبندی گزارشات در لحظات آخر صورت بگیرد و نهایی شدن رؤیت هلال ماه با تأخیر توسط دفتر مقام معظم رهبری اعلام شود.
این مقام مسئول افزود: اگر ما کشور را به دو نیمه شمالی و جنوبی تقسیم کنیم، میتوانیم بگوییم که در نیمه جنوبی کشور با وضعیت بهتری برای رؤیت هلال ماه رو به رو هستیم.
شرایط ایدهآل استان فارس و شیراز برای رصد هلال ماه
وی شرایط استان فارس و شیراز را برای رصد هلال ماه ایدهآل دانست و گفت: بدون شک گروههای رصد در استان فارس و شهر شیراز نقش بسزایی در رؤیت هلال ماه ایفا میکنند.
مدیر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فارس بیان داشت: افزون بر اینکه برخورداری از امکانات کمک شایانی به رؤیت هلال ماه میکند داشتن تجربه رصدی نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. قطعا اگر تجربه رصدی در کنار امکانات خوب قرار بگیرد میتوانیم راحتتر نسبت به رؤیت هلال ماه اقدام کنیم.
تجربه خوب گروههای رصدی در استان فارس
حاجی پور ادامه داد: گروههای رصدی در استان فارس از تجربه بسیار بالایی بهره میبرند و سالهای گذشته نیز گزارشهای خوبی از رؤیت هلال ماه به دفاتر مراجع معظم تقلید به ویژه دفتر مقام معظم رهبری ارائه دادند که این نشاندهنده نقش ویژه استان فارس در بحث رؤیت هلال ماه است.
وی افزود: همان طور که گفتم امسال در مجموع شرایط خوبی را برای رؤیت هلال در کشور نداریم اما احتمال میدهیم روز دوشنبه به عنوان روز اول ماه شوال و عید سعید فطر اعلام شود.
مدیر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فارس گفت: هر چه ماه مبارک رمضان به فصل زمستان نزدیکتر شود، رؤیت هلال ماه راحتتر اتفاق میافتد. لذا میتوانیم این نوید را بدهیم که در سالهای آینده با مشکلات کمتری برای رؤیت هلال مواجه هستیم.
به گزارش ایرنا، گاه شمار کشورهای اسلامی بر ۱۲ ماه قمری قرار گرفته اما تعیین زمان دقیق آغاز و پایان ماه مبارک رمضان و آغاز ماه ذیالحجه بدلیل وجود دو فریضه واجب روزه و حج در بین مسلمانان جهان از حساسیت خاصی برخوردار است.
رؤیت هلال به معنای دیدن هلال اول ماه، یکی از راههای شرعی اثبات آغاز ماه قمری است. بخش قابل توجهی از عبادات و اعمال واجب و مستحب مانند حج، روزه، شب قدر و برخی مسائل حقوقی مانند افزایش دیه در ماههای حرام، به مسئله رؤیت هلال اول ماه وابسته هستند. شرایط متعدد نجومی در دیده شدن ماه دخالت دارند.
نظر شما