اصفر اظهری روز شنبه با اعلام این خبر به خبرنگار ایرنا گفت: طرح ارتقای اکوسیستم عرصههای طبیعی، طرح مدیریت چرا و کنترل دام از اقدامات مهم حفاظتی در ایجاد تعادل دام و مرتع در مراتع شهرستان است که با توجه به شرایط موجود، این طرح امسال با جدیت بیشتری پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه رواج کوچ ماشینی و کمرنگ شدن کوچ سنتی عشایر در سالهای اخیر به تخریب مراتع منجر شده است، ادامه داد: با توجه به بارشهای اخیر پوشش گیاهی مراتع در حال جوانه زدن است و اگر احشام زودتر از موعد مقرر وارد عرصههای ییلاقی شود با تعلیف گیاهان تازه سر از خاک برآورده، به پوشش گیاهی مرتع آسیب جدی خواهد دید.
اظهری گفت: با توجه به شرایط اقلیمی در صورت اجرا نکردن این طرح به طور حتم فشار دام بر مراتع چندین برابر توان تولیدی شده و در نتیجه شاهد تخریب روزافزون عرصههای مرتعی، هدر رفتن آب و خاک و ایجاد سیل و طغیانهای عظیم خواهیم بود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مشگینشهر خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده هر گونه تخلف از قوانین و مقررات مربوط به چرای دام در مراتع، با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد و افراد خاطی به مراجع قضایی معرفی و پروانه بهرهبرداری آنان باطل میشود.
۲۴۰هزار هکتار مراتع شهرستان مشگین شهر همه ساله پذیرای عشایر شاهسون است.
ایل شاهسون استان اردبیل متشکل از ۸۰ هزار نفرجمعیت در قالب ۱۵ هزار خانوار است که به نگهداری ۱.۵ میلیون واحد دامی مشغول هستند.
عشایر استان اردبیل سالانه ۴۳ هزار تن شیر ، پنج هزار و ۴۰۰ تن پنیر ، ۱۲هزار تن گوشت ، ۱.۵ تن پشم و ۱۴هزار متر مربع فرش ، گلیم و جاجیم به ارزش تقریبی دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تولید میکنند.
نظر شما