۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۸:۱۹
کد خبرنگار: 2084
کد خبر: 84735559
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

داغ معدنچیان طزره دامغان یکساله شد

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۸:۱۹
کد خبر: 84735559
داغ معدنچیان طزره دامغان یکساله شد

سمنان-ایرنا- حادثه ریزش آوار تونل ۴۲ معدن زغال سنگ طزره دامغان در روز کارگر و محبوس شدن ۲ معدنکار در زیر آوار و فوت آن‌ها، یکی از حوادث تلخ سال گذشته در استان سمنان بود که سبب ارتقای پیش‌بینی‌های ایمنی در مجموعه این معادن شد.

به گزارش ایرنا، ساعت ١٢ ظهر روز شنبه ١١ اردیبهشت ۱۴۰۰ در تونل شماره ٤٢ معدن بزرگ طزره، از معادن چهارگانه شرکت زغال سنگ البرز شرقی، در کارگاه استخراج k ١٣ پیشرو، هنگام استخراج و به دلیل ریزش ناگهانی سقف کارگاه، حادثه تلخی رخ داد که در این حادثه ۲ کارگر پیمانکاری شرکت به نام‌های میلاد روشنایی و سید اصغر افضلی از دامغان محبوس شدند و در نهایت پس از گذشت حدود ۱۳۰ ساعت از زمان وقوع حادثه، پیکر آن‌ها از زیر آوار خارج شد.

هنوز پس از گذشت یکسال، معدنچیان و خانواده این ۲ معدنکار داغ بزرگ را در دل دارند و غم مردم شهرستان دامغان نیز همچنان تازه است. 

با توجه به قرار داشتن در سالگرد این حادثه تلخ، طی گزارشی ابعاد حادثه، تصمیم‌های دستگاه قضا و وضعیت خانواده معدنچیان مورد بررسی قرار گرفت.

داغ معدنچیان طزره دامغان یکساله شد

شرکت معادن زغال‌سنگ البرز شرقی به عنوان یکی از واحدهای زیرمجموعه ذوب آهن اصفهان و از تامین کنندگان کنسانتره زغال‌سنگ کُک شو، در سالیان اخیر روند رو به رشدی را در زمینه توسعه ذخائر زغال‌سنگ و شبکه معادن، تولید و درآمدزایی و خروج از شرایط زیان‌ده را تجربه کرد.

این شرکت سال ۱۳۴۹ آغاز به کار کرد و عمده فعالیت آن شامل اکتشاف، بهره برداری از معادن و فرآوری زغال سنگ جهت تامین بخشی از کنسانتره مورد نیاز ذوب آهن اصفهان است.

ستاد مرکزی شرکت در شهر شاهرود قرار دارد و هم‌اکنون ۱۷۰۰ نفر در شرکت معادن زغالسنگ البرز شرقی مشغول به کار هستند که حوزه‌ فعالیت این شرکت از معادن طزره در شمال شرق شهرستان دامغان واقع در استان سمنان تا جنوب شهرستان مینودشت واقع در استان گلستان است. 

مجموعه معادن زغال سنگ البرز شرقی در منطقه طزره دامغان در مناطق سردسیر و کوهستانی جنوب رشته کوه‌های البرز و در فاصله ۵۰ کیلومتری شهرستان دامغان قرار دارد. 

داغ معدنچیان طزره دامغان یکساله شد

تونل ۴۲ معدن طزره دامغان همچنان تعطیل است

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت دامغان گفت: پس از گذشت یک سال از حادثه معدن، تونل مورد نظر همچنان تعطیل است و دستور ادامه کار صادر نشده است.

حمید صالحی ادامه داد: پس از بروز این حادثه، تیم بازرسی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نماینده نظام مهندسی و نماینده اداره صنعت، معدن و تجارت، کلیه تونل ها و معادن شهرستان را بازدید کردند.

وی اضافه کرد: در راستای انجام بازدیدها، نقاط ضعف و نواقص موجود توسط این کمیته به شرکت و پیمانکاران ابلاغ و رفع شد.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت دامغان گفت: از کلیه پیمانکاران و کارگران شاغل در معادن درخواست داریم تا با توجه بیشتر به مسایل ایمنی و استفاده از تجهیزات مناسب، دقت را سرلوحه کار قرار دهند تا از بروز حوادث احتمالی جلوگیری شود.

ریزش تونل غیر قابل پیش‌بینی و بر اثر بروز حادثه زمین شناختی خاص بود

مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت زغال سنگ البرز شرقی به ایرنا گفت: حادثه سال گذشته در معدن طزره بر اثر یک حادثه زمین شناختی خاص بود که تغییر ضخامت سقف کارگاه بدون قابل مشاهده بودن تغییرات ظاهری، سبب ریزش سقف و محبوس شدن ۲ معدنکار شد.

سید محمدعلی حسینی تصریح کرد: بعد از بروز این حادثه، حساسیت ها به شدت افزایش یافت و ۸۵ نیروی ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت شامل استادکاران استخراج، افراد باتجربه و بازرسی و نظارت دقیق بر معادن توسط نیروهای ماهر در دستور کار قرار گرفت.

وی اظهار داشت: پس از این حادثه، طبق اعلام به کلیه نیروها در صورت مشاهده کوچکترین تغییرات ظاهری در استخراج، تیم بخش زمین شناسی شرکت و نیروهای ایمنی وارد عمل می‌شوند تا مورد به صورت دقیق بررسی شود و شاهد حادثه ناگوار دیگری نباشیم.

داغ معدنچیان طزره دامغان یکساله شد

مقصران پرونده فوت کارگران معدن شناسایی و رای صادر شد

دادستان عمومی و انقلاب دامغان گفت: در خصوص پرونده فوت ۲ کارگر تونل ۴۲ معدن طزره دامغان که سال گذشته در روز کارگر، زیر آوار محبوس شدند و جان خود را از دست دادند، پرونده لازم تشکیل و مورد بررسی قرار گرفت. 

محمدتقی گلی اضافه کرد: پرونده طی تشریفات قانونی بررسی، منتهی به صدور رای و به اجرای احکام واصل شد. 

وی بیان کرد: مقصر حادثه به جزای نقدی و پرداخت دیه به اولیای دم محکوم شد و علی‌رغم دارا بودن حق اعتراض اولیای دم، هیچ اعتراضی توسط خانواده ۲ معدنچی انجام نشد و دادستان به عنوان مدعی العموم به نامتناسب بودن جزای نقدی اعتراض و درخواست تشدید رای توسط این مقام قضایی صادر شد. 

گلی خاطرنشان کرد: تاکنون نتیجه تجدید نظر اعلام‌نشده و جنبه عمومی جرم در تجدید نظر استان در حال بررسی است.

دادستان عمومی و انقلاب دامغان گفت: پرونده ازج جهت خصوصی رای صادر و دیه مربوط به اولیای دم توسط بیمه پرداخت شده است.

داغ سنگین برادرم، ادامه زندگی را برای ما سخت کرد

برادر مرحوم «میلاد روشنایی» یکی از جان‌باختگان حادثه معدن طزره دامغان به ایرنا گفت: داغ از دست دادن برادرم برای خانواده و پدر و مادرم سنگین و طاقت فرسا بود و زندگی یکسال اخیر ما را تحت الشعاع قرار داد.

حسین روشنایی ادامه داد: پدر و مادرم پس از حادثه تلخ معدن به بیماری قلبی دچار شدند و با غم از دست دادن فرزند خود، روزگار سختی را سپری می‌کنند.

وی اضافه کرد: بنده نیز از نیروهای معدن و با توجه به داشتن یک خواهر کوچک، در خدمت پدر و مادر هستم و در راستای تامین نیازهای خانواده خود، از شرکت درخواست دارم تا نسبت به ثبت قرارداد مناسب با تامین شغلی مطلوب اقدام کند.

روشنایی تصریح کرد: بدون شک در صورت عدم بروز این حادثه، هرگز درخواست جذب نداشتم اما امروز این خواسته را مطرح کردم تا بتوانم خانواده را حمایت کنم.

پیگیری مسائل حقوقی و حمایتی خانواده ۲ معدنکار 

روابط عمومی شرکت زغال سنگ البرز شرقی به ایرنا گفت: پس از بروز حادثه ناگوار معدن و فوت ۲ معدنچی، مسائل قضایی پیگیری و در نهایت رای مربوطه توسط دستگاه قضایی صادر شد.

مظفر شعبانی ادامه داد: کسر امتیاز، تعهد کتبی و عدم واگذاری طرح، از مواردی است که شرکت در زمینه سهل انگاری پیمانکاران برای آن‌ها لحاظ می‌کند و این امر همواره در شرکت مورد توجه قرار داشت و در این حادثه نیز، علاوه بر صدور رای در دادگاه و پرداخت دیه، برخورد مناسب با افراد مورد نظر در شرکت انجام شد.

وی اظهار داشت: شرکت البرز شرقی در یکسال اخیر به منظور حمایت و ارائه خدمات یکسان به کلیه پرسنل و معدنکاران، اقلام حمایتی و کمک های ارائه شده در شرکت را به خانواده این ۲ معدنچی نیز اهدا کرده است.

مطالعات در زمینه مکانیزاسیون معادن در حال انجام است

مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت زغال سنگ البرز شرقی گفت: مطالعات اولیه در زمینه مکانیزاسیون تونل و معادن شرکت در حال انجام است تا در صورت امکان، استخراج زغال سنگ از حالت دستی و سنتی خارج و امکان استخراج مکانیزه یا نیمه مکانیزه فراهم شود.

حسینی اظهار داشت: با توجه به اینکه بخش اعظمی از استخراج و برداشت زغال سنگ با مدیریت پیمانکاران انجام می‌شود، شرکت در زمینه تجهیزات و استفاده از استحکامات، سختگیری بیشتری دارد.

وی افزود: در صورتی که پیمانکار از استحکامات، چوب و ابزار با کیفیت استفاده نکند، بدون شک به این موضوع ورود کرده و جلوی فعالیت پیمانکار گرفته می‌شود. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha