حجت الاسلام سید محمدعلی آل هاشم روز پنج شنبه در دیدار مدیران و مسئولان اقتصادی دولت در استان با بیان اینکه روند شاخصهای تورم، نقدینگی و بیکاری نشان دهنده وخامت شرایط اقتصادی است گفت : تلاش برای حل مشکلات اقتصادی مردم، نیازمند برنامه ریزی بر مبنای تحلیلهای دقیق کارشناسی است.
امام جمعه تبریز یکی از ابر چالشهای اقتصاد ایران در سالهای اخیر راموضوع کسری بودجه و از همه مهمتر، نحوه تأمین این کسری بودجه دانست و اضافه کرد : برنامهریزی جدی برای جبران این کسری بودجه، باید در اولویت کار دولت جدید باشد.
وی استقراض از بانک مرکزی و منابع بانکی مسیری پرخطر در اقتصاد توصیف کرد و ادامه داد : قرض از بانک مرکزی نتیجه ای جز فشار بر معیشت مردم ندارد و باید توجه داشت هرگونه استقراض از بانک مرکزی، در نهایت به افزایش نقدینگی و در نهایت رشد تورم منجر خواهد شد .
نماینده ولی فقیه در استان رشد روزافزون نرخ تورم در سفره معیشتی مردم را دومین مسئله و مانع ثبات اقتصادی عنوان کرد.
حجت الاسلام و المسلیمن آل هاشم با بیان اینکه سومین چالش اقتصادی موجود، موضوع رشد معنادار حجم نقدینگی در اقتصاد کشورمان است ادامه داد : با رشد پایه پولی، باید در انتظار افزایش حجم نقدینگی در جامعه باشیماز این رو ضرورت رسیدگی جدی و کارشناسی در خصوص دلایل افزایش حجم نقدینگی و کنترل آن، میتواند به ثبات و پیش بینی پذیر بودن اقتصاد کشور کمک کند.
امام جمعه تبریز با اشاره به دلار ۴۲۰۰ تومانی و زمینه سازی برای حذف آن تاکید کرد : تداوم مسیر پر اشکال کنونی، نتیجه ای جز خروج دلار از کشور و عدم واردات به موقع کالاهای اساسی نخواهد داشت و در نهایت کالاهای اساسی و ضروری مردم با گرانی بیشتر مواجه خواهد شد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی توجه جدی و همه جانبه به بورس را هم از دیگر موضوعات مهم اقتصادی دانست و گفت : دولت باید با سیاست گذاری و کار کارشناسی اعتماد از دست رفته مردم به بورس را بازگرداند و سرمایه های کوچک و سرگردان را به سمت تولید سوق دهد.
حجت الاسلام و المسلیمن آل هاشم در ادامه با بیان اینکه پیش بینی پذیر بودن نرخ ارز مسئله ای است که بی توجهی به آن، اقتصاد کشور را با بحران جدی روبرو ساخته است اظهار کرد به گفته فعالان اقتصادی، کاهش اندک و با ثبات نرخ ارز بسیار مهمتر است از ریزش یکباره دلار و افزایش دوباره آن است که انتظار میرود تیم اقتصادی دولت به آن توجه ویژه داشته باشند.
وی بهبود فضای کسب و کار را از چالش بسیار برشمرد و خاطرنشان کرد : یکی از دغدغه های فعالان تولیدی و کارآفرین جامعه در این سالها بهبود فضای کسب و کار بوده است و دولت باید توجه داشته باشد که هرگونه حمایت در جهت تسهیل امور و فضای کسب و کار، در نهایت به رشد اقتصادی کمک خواهد کرد.
نظر شما